Vluchthuis heeft nodig


Update Maandag 14 januari 2013

Zoals jullie wellicht wel weten steunt Occupy Den Haag de strijd van voor een menswaardig bestaan van de vluchtelingen vanaf het prille begin.
Alhoewel het tentenkamp Koekamp op 13 december 2012 door de politie ontruimd is blijven zij strijden. En wij dus ook.

Sinds 12 januari 2013 is de Allerheiligst Sacramentskerk Sportlaan in Den Haag als Vluchthuis in gebruik genomen.
Inmiddels verblijven er 25 vluchtelingen in de kerk. De komende dagen zullen nog meer lotgenoten zich bij ons voegen, en gaan wij beginnen met het bouwen van kamers in de kerk. Daarom hebben wij behoefte aan een aantal spullen om ons verblijf te verbeteren.

Hieronder een lijst die wij hebben samengesteld, we zullen deze lijst up-to-date houden. Help mee met het verspreiden van deze lijst!

Voedingsmiddelen:
De afgelopen weken hebben wij veel eten gekregen! Dat is erg fijn, maar om het iets overzichtelijker te maken voor mensen die graag eten willen komen brengen hebben we een lijst gemaakt met dingen waar we een tekort aan hebben of dagelijks gebruiken dus snel weer opgaan:

-Oplos koffie
-Koffie filters
-Koffiemelk
-Lang houdbare melk
-Suiker klontjes
-Kruiden voor het koken
-Honing
-Noodelsoepjes
-Tomatensaus
-Sap en Limonade
-Vermicelli
-Olie (zonnebloem of olijfolie het liefst)
-Brood
-Vers fruit (bananen en mandarijnen het liefst)
-Dadels (of iets anders lekkers zoals een koekje)

Praktische spullen die we hard nodig hebben:

-Kasten (voor kleding en spullen)
-Veel tapijt!
-Koelkast
-Fietsen
-Rookmelders
-Branddekens
-Brandblussers

Bouwmaterialen
Zeer binnenkort willen wij gaan beginnen met het bouwen van slaapvertrekken en douches. Hierbij kunnen we hulp gebruiken! Wil je helpen, mail dan voor informatie naar [email protected] Ook kunnen wij voor het bouwen de volgende materialen nog goed gebruiken:

-Gipsplaten
-Houten balken
-Verlengsnoeren en Stekkerdozen
-Isolatie materiaal
-Verlichting (bijvoorbeeld bouwlampen, tot 500w)
-Spijkers, schroeven etc.

Overige spullen:

-Tandenborstels / Tandpasta / Tandenstokers
-Scheermesjes en scheerschuim
-Nooduitgang bordjes
-4-pits kookstel geschikt voor gasfles
-Oven
-Matrassen
-Klapstoeltjes
-Opklapbare eettafels
-Een grote (!) theekan/thermoskan
-Plastic herbruikbare (!) bekers
-Sokken en Onderbroeken (voor mannen)
-Thermo ondergoed en hemden.
-Pantoffels
-Prullenbak (groot)
-Emmers
-Schoonmaakhandschoenen
-Afwasrek en een Wasrek
-Theelepels
-Douchehanddoeken
-Papier en pennen en stiften
-Ducttape
-Materiaal om spandoeken te maken
-Lyca prepaid beltegoed bonnen (zodat de vluchtelingen met hun familie kunnen bellen)

Spullen kunnen gebracht worden bij de kerk, het adres is Sportlaan 127 in Den Haag. Heeft u een van de grote spullen van de lijst, of heeft u andere spullen waarvan u denkt dat ze van pas kunnen komen? Mail ons dan op [email protected] zodat we een afspraak kunnen maken, en zodat wij u kunnen vertellen of de spullen nodig zijn.

Vervoer/Transport
Wij zijn op zoek naar mensen die, als dit zich aandient, een of meerdere keren voor vervoer van spullen zouden willen zorgen. Wilt u zich hiervoor opgeven, mail ons dan op [email protected] met uw e-mail adres en/of telefoonnummer, en de grootte van uw auto. Het kan zijn dat we u dan benaderen met de vraag of u op een bepaald moment tijd heeft om iets te vervoeren.

Verder is ook alle hulp welkom om onze komende demonstraties een succes te maken! Informeer zo veel mogelijk mensen, verspreid het op facebook, twitter, op je eigen website of blog. Wil je als organisaties of actiegroep het tentenkamp ondersteunen, stuur dan een email naar rechtopbestaan (at) gmail.com.

Ondersteuningsverklaring
De Steungroep Vluchtelingenkamp Koekamp Den Haag is een steunverklaringsactie begonnen waarmee organisaties en individuen zich solidair kunnen verklaren met de strijd van de vluchtelingen. De steungroep stelt het op prijs als mensen die zich solidair hebben verklaard, dat ook in het openbaar laten weten, bijvoorbeeld via hun website, nieuwsbrief, maillijst en Facebook-pagina. Verder vraagt de steungroep aan ondertekenaars om anderen op te roepen om ook solidair te zijn met de vluchtelingen. Hoe meer steun de vluchtelingen krijgen, hoe meer kansen ze hebben om succes te boeken in hun strijd voor een menswaardig bestaan.

Je kan jezelf en/of je organisatie solidair verklaren met de vluchtelingen op de website van Doorbraak (daar is ook de tekst van de steun verklaring vinden).

Doneer!

Ook is er nog steeds geld nodig voor allerlei andere zaken.
Kun je iets missen, stort het op rekeningnummer 497 51 29 t.n.v.: Occupy Den Haag
of  rekeningnummer 9516845 tnv Stek, stichting voor stad en kerk, onder vermelding van ‘tentenkamp’.

Laten we met zo veel mogelijk mensen laten zien dat direct een einde moet komen aan dit onmenselijke beleid! Wij willen leven!

Namens de vluchtelingen alvast bedankt!