Gekoppelde gebeurtenissen

  • Occupy Rotterdam stelt Burgemeester Aboutaleb Ultimatum: 23 apr '12

Auteur Topic: Occupy Rotterdam stelt Burgemeester Aboutaleb Ultimatum  (gelezen 697 keer)

Offline fon1960

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 62
  • love is the only emotion
Occupy Rotterdam stelt Burgemeester Aboutaleb Ultimatum
« Gepost op: 22 apr '12 - 01:20 »
Occupy Rotterdam stelt Burgemeester Aboutaleb Ultimatum

Hoewel het Occupy protest in de eerste instantie bijval kreeg van burgemeester Aboutaleb, draaide de houding van de burgemeester al snel onder druk van Leefbaar Rotterdam en commerciƫle partijen. Onder deze partijen scharen zich restaurant Staal en niet te vergeten het WTC waarvan de gemeente zelf een aanzienlijk belang heeft in Beurs Rotterdam N.V., eigenaar van Beurs-World Trade Center te Rotterdam.

Vanaf het moment dat Occupy Rotterdam zich steeds effectiever ging organiseren en ambitie toonde om haar protest langere tijd voort te zetten op het Beursplein heeft de Directie Veiligheid meerdere male op incorrecte wijze gehandeld. Wij hebben de conclusie getrokken, dat de gemeente haar besluiten vaststelt en daarna andere diensten inzet (brandweer, politie) om deze besluiten te ondersteunen

Dit heeft er concreet toe geleid dat Occupy Rotterdam ondanks de uitspraak van de rechter niet in staat wordt gesteld om terug te keren naar de overeengekomen locatie.
Occupy Rotterdam legt zich hier niet bij neer en stelt de burgemeester en de Directie Veiligheid een ultimatum.

Occupy Rotterdam verwacht dat er voor maandagavond 23 april 20:00u een positieve kennisgeving is ontvangen zodat Occupy Rotterdam op bureaucratische gronden gebruik kan maken van haar verworven en gerechtelijk bedongen demonstratierecht.

Mocht dit niet het geval zijn dan zal Occupy direct actie ondernemen.

uit: https://www.facebook.com/events/274030319356265/