Auteur Topic: Kunnen we een actie houden voor Mauro?  (gelezen 344 keer)

Offline frank

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 6
Kunnen we een actie houden voor Mauro?
« Gepost op: 02 apr '12 - 12:14 »
actie voor mauro laten we er een demostratie voor regelen.en dit keer echt zo groot mogelijk
wie heeft er iedeen voor.en wie wil er helpen a u b.occupyer.s van nederland????Zei hij het wel, of niet?

Volgens Trouw heeft minister Leers (Immigratie en Asiel) gezegd dat de Angolese Mauro heeft gelogen over zijn naam en geboortedatum, en dat hij daarom terug moet.

Maar de minister bezweert dat hij alleen in algemene termen heeft gesproken. Gisteravond in Nieuwsuur (31/mrt) de ontknoping van deze fase van de Mauro-soap, als de journalist Lolke van der Heide in de studio de geluidsopname van het gesprek laat horen.

Te gast is ook GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi. Hij vindt dat kinderen die langer dan acht jaar in Nederland zijn, een verblijfsvergunning moeten krijgen.


Lees meer: http://www.nujij.nl/politiek/de-leers-tapes.16380478.lynkx#ixzz1qsH3t5FhDe Leers-tapes
 Bekijk
Er was veel ophef over de mogelijke uitzetting van Mauro naar Angola
 ANP Toegevoegd: zaterdag 31 mrt 2012, 20:15

Zei hij het wel, of niet? Volgens Trouw heeft minister Leers (Immigratie en Asiel) gezegd dat de Angolese Mauro heeft gelogen over zijn naam en geboortedatum, en dat hij daarom terug moet. Maar de minister bezweert dat hij alleen in algemene termen heeft gesproken. Vanavond in Nieuwsuur de ontknoping van deze fase van de Mauro-soap, als de journalist Lolke van der Heide in de studio de geluidsopname van het gesprek laat horen. Te gast is ook GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi. Hij vindt dat kinderen die langer dan acht jaar in Nederland zijn, een verblijfsvergunning moeten krijgen.

Oppositiepartijen in de Tweede Kamer willen opheldering over uitspraken van minister Leers over de Angolese asielzoeker Mauro. Volgens Trouw heeft Leers in Angola gezegd dat Mauro heeft gelogen over zijn naam en geboortedatum en dat "wie de boel belazert niet kan blijven".

De woordvoerder van Leers benadrukt dat Leers alleen maar algemene opmerkingen heeft gemaakt over het asielbeleid en dat daar geen conclusies uit kunnen worden getrokken voor de kwestie-Mauro. "Het was al bekend dat hij heeft gejokt en dat is hem voor zijn studievisum niet aangerekend," zegt de woordvoerder. Mauro mag zijn opleiding gewoon in Nederland afmaken.

'Paaien'
De PvdA vindt dat Leers persoonlijk snel een eind moet maken aan de onduidelijkheid over wat hij nu precies heeft gezegd. En GroenLinks beschuldigt Leers ervan dat hij de PVV probeert te paaien over de rug van Mauro. Regeringspartij CDA benadrukt dat wel of niet jokken in de zaak-Mauro geen rol mag spelen.

De kwestie-Mauro was vorig jaar onderwerp van discussie in de Tweede Kamer. De jongen dreigde te worden uitgezet, maar kreeg uiteindelijk een studievisum, voorlopig voor een jaar.

Politici van onder meer Leers' eigen CDA zinspeelden op de mogelijkheid dat in de tussentijd een definitief verblijf voor Mauro kan worden geregeld. Zo werd geopperd dat hij een verblijfsvergunning krijgt toegewezen als kennismigrant.De uitzetting van uitgeprocedeerde asielzoekers is een zaak van de Vreemdelingenpolitie en daarover heeft de minister van Asiel en Immigratie ''exclusief gezag''.

Lees meer: http://www.nujij.nl/politiek/uitzetting-is-voor-vreemdelingenpolitie.16381557.lynkx#ixzz1qsIVU0Y2'Uitzetting is voor Vreemdelingenpolitie'
Laatste update:  2 april 2012 07:13 info .DEN HAAG - De uitzetting van uitgeprocedeerde asielzoekers is een zaak van de Vreemdelingenpolitie en daarover heeft de minister van Asiel en Immigratie ''exclusief gezag''.
 
Foto:  ANP Dat laat minister Gerd Leers weten in een reactie op 40 burgemeesters die niet mee willen werken aan het uitzetten van asielzoekers als dat tot onrust in hun gemeenten leidt.

De NOS berichtte zondag over een brandbrief van de 40 gemeenten, die begin deze week naar Leers wordt gestuurd.

De burgemeesters zeggen dat Leers niet over de politie-inzet gaat bij het uitzetten van asielzoekers. De burgemeesters vinden dat Leers de politiewet verkeerd uitlegt.

De minister zegt dat hij in het belang van de staat een beslissing kan nemen over politie-inzet, maar volgens de burgemeesters mag hij dat alleen doen bij terroristische dreigingen en daar gaat het bij uitgeprocedeerde asielzoekers niet over.

De minister erkent dat de burgemeesters verantwoordelijk zijn voor de openbare orde, maar stelt dat ze nooit het werk van de Vreemdelingenpolitie ''totaal kunnen vetoën’’, ook niet als een ontruiming of verhuizing tot commotie leidt in de lokale gemeenschap.


Dibi

GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi wil Leers dinsdag in het vragenuurtje in de Kamer spreken over de brief van de 40 burgemeesters.

''40 burgemeesters die Leers nu trotseren, 150 gemeenten die een kinderpardon willen en een meerderheid van de EU-landen die tegen de Nederlandse plannen voor een aanscherping van de gezinsmigratie is. Dan is de conclusie dat afgelopen is met het gedoogakkoord van het kabinet met de PVV. Nederland staat geïsoleerd in Europa en dit kabinet staat geïsoleerd in Nederland.''

Bekijk alle reacties op Twitter via NUlive