Auteur Topic: Antikapitalistische demonstratie Utrecht bescheiden succes (verslag Rooieravotr)  (gelezen 552 keer)

Offline Phen

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 74

Citaat
zondag 1 april 2012
 
Het zit erop en het was een bescheiden maar niet onbelangrijk succes. Ik doel op de antikapitalistische demonstratie die gisteren plaatsvond en waaraan ik deelnam. De opkomst was niet groot, maar wel tamelijk divers. De sfeer was goed, levendig en strijdlustig. En… geen politiegeweld deze keer.


De demonstratie vond plaats als onderdeel van een Europese Actiedag tegen Kapitalisme die gisteren in een aantal landen werd gehouden. Anarchistische en aanverwante groepen waren in Nederland de gangmakers. De laatste weken kwam er iets meer draagvlak, en dat was aan de deelname te merken. Doorbraak riep flink op, en ik sprak gelukkig ook kameraden van die groep. Er waren enkele mensen van de Internationale Socialisten (IS), met borden: “One solution – REVOLUTION”, en De Socialist op de arm. Actieve verkooppogingen – de gebruikelijke activiteit van IS-ers op demonstraties – heb ik echter tot mijn lichte verbazing niet gezien. Zelf weten, hoor; ) In Tilburg riepen zowel Vereniging Weldaad als Occupy Tilburg tot deelname op. Ter plekke in Utrecht merkte ik dat ook vanuit andere Occupy-groepen – Utrecht en Ede in ieder geval – mensen naar de demonstratie waren gekomen. Het was vooral door die Occupy-betrokkenheid niet uitsluitend het exclusief anarchistische /linksradicale gebeuren dat dit soort demonstraties te vaak zijn. Dat is een stap uit een isolement, een stap naar verbindingen tussen uiteenlopende netwerken die echter allemaal snappen dat het kapitalisme op de schop moet.

Lees verder http://peterstormschrijft.wordpress.com/2012/04/01/antikapitalistische-demonstratie-utrecht-bescheiden-succes/