Recente berichten

Pagina's: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10
31
Schrijfsels / Re: Message!
« Laatste bericht door Mopje Gepost op 05 jul '12 - 17:57 »
Geen geheimen en geen leugens meer! ;)

Top, het zou toch eens gebeuren. Maar ik ben bang dat alle geheime werkgroepen hun geheime werk van de afgelopen twee weken geheim houden.
32
Schrijfsels / Message!
« Laatste bericht door Krisso Gepost op 05 jul '12 - 16:53 »
dit zijn lyrics, maar ik sluit me aan bij elk woord wat er geschreven is.

I live the days of wars
I live the nights of love
I suffered to survive
I gotta, gotta, gotta stay alive

I hear the battle cries
The fists are in the sky
I know what I'm fighting for

No more secrets, no more lies
See right through your alibis
Take a look into my eyes
No more secrets, no more lies

No more secrets, no more lies
See right through your alibis
Take a look into my eyes
No more secrets, no more lies

This is a call to arms
It's time to go to war
It's time to rant and rave
Gotta, gotta, gotta make a change

Down on the Devil's street
Is where everybody meets
I know what I'm fighting for

No more secrets, no more lies
See right through your alibis
Take a look into my eyes
No more secrets, no more lies

No more secrets, no more lies
See right through your alibis
Take a look into my eyes
No more secrets, no more lies

YEAH!!

What goes around, comes around, baby
You'll get yours one day, that's right

I want it all, I want it now
Make no mistake
Give it to me straight

No more secrets, no more lies
See right through your alibis
Take a look into my eyes
No more secrets, no more lies

No more secrets, no more lies
See right through your alibis
Take a look into my eyes
No more secrets, no more lies
Lies, lies, lies

No more secrets, no more lies
See right through your alibis
Take a look into my eyes
No more secrets, no more lies

YEAH!

What goes around, comes around, baby
You'll get yours one day, that's right

t boeit me niet wie er zich aangesproken voelt, tis over met geheimpjes en vingerwijzen, t word tijd voor n goede spiegel.
accepteer de consequenties van de acties en reacties die mensen gegeven hebben. het word tijd om iets moois te maken, en niet hetzelfde te hebben wat er in de maatschappij gebeurt, denk eens na, thats all i have to say.
33
Livestream / Eerste Kamer steunt noodfonds ESM
« Laatste bericht door protius Gepost op 03 jul '12 - 21:01 »
Eerste Kamer steunt noodfonds ESM

The American People Are Angry

De Eerste Kamer heeft vanmiddag ingestemd met de ratificatie van het permanente noodfonds voor de euro ESM. Tijdens een hoofdelijke stemming stemden vijftig senatoren voor het verdrag en 23 tegen, schrijft persbureau Novum.

Een poging van de Partij voor de Dieren om de stemming uit te stellen, strandde. Ook een voorstel van de PVV om het debat in oktober te heropenen, haalde het niet. Dat zou nodig zijn, omdat pas in de herfst de details duidelijk worden van de wijzigingen die de Europese regeringsleiders vorige week hebben aangebracht in het fonds, zei fractieleider Machiel de Graaf (PVV).
Ook banken gesteund door ESM

America For Sale

Tijdens de eurotop is besloten dat het noodfonds ook rechtstreeks noodlijdende banken mag steunen. Naar aanleiding van dit besluit werd het debat in de senaat vanmiddag kort heropend. Minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) zei dat hij nog niet wist of deze wijzigingen een verdragswijziging noodzakelijk maakt. Dat hangt af van de precieze uitwerking.

George Carlin Doesn't vote

De Europese Commissie heeft laten weten dat een verdragswijziging niet nodig is. Niettemin zegde De Jager toe dat hij zowel de Eerste als de Tweede Kamer toestemming zal vragen voor het bieden van directe bankensteun door het ESM, ook als ratificatie niet nodig is. De bewindsman drong er verder op aan dat de senaat zou instemmen met ratificatie, zodat het fonds snel in werking kan treden.

Hierop werd alsnog gestemd. Tijdens het debat in de senaat over het fonds bleek vorige week al dat een meerderheid van VVD, CDA, PvdA, GroenLinks en D66 voor ratificatie van het fonds is.

Bron : www.nrc.nl/nieuws/2012/07/03/eerste-kamer-steunt-noodfonds-esm/
34
Acties / Re: Oproep voor theaterproject RandLand
« Laatste bericht door Evmanen Gepost op 03 jul '12 - 00:49 »
Wauw. Hoi!
Sorry van mijn late reactie, ik snapte even niet hoe het allemaal werkte en was ondergedoken dit weekeind. Maar thanks voor de reacties.  Via facebook heb ik nu contact met jou siris gemaakt, ik zou graag met jou/jullie af willen spreken.
Wat te gek dat jullie nogsteeds zo bezig zijn in den haag.
De 11e en de 12e zijn wij met z'n tweeën in Den Haag, ik wil gewoon praten met jullie maar bij jullie slapen lijkt me ook te gek. Dank voor de gastvrijheid.
Goede week daar en tot 11 juli dan,
Grote groet Eva


35
Occupy internationaal nieuws / Syrian Freedom updates
« Laatste bericht door siris144 Gepost op 02 jul '12 - 16:37 »Van horen zeggen op het internet de afgelopen week, zijn er meer dan 4000 mensen omgekomen in Syria. Vanmorgen kwam er nog eens het nieuws binnen dat Libanon een raket heeft afgevuurd op Syria. Terwijl de VN gesprekken van gisteren op niets uit liepen, gaat Assad maar door met de moordpartijen. De Volkskrant heeft vandaag goede samenvatting gepubliceerd,
en het is 't zeker waard om dit artikel even door te lezen ;) 

Opstandelingen blijven demonstraties organiseren in Syrië - ondanks alles
Door: Redactie ? 02/07/12, 07:58  ? bron: de Volkskrant

Terwijl hij langs een drukke weg in centraal Damascus loopt, houdt Obaida plots zijn pas in. 'Rustig, we hebben nog 8 minuten', zegt hij. 'We komen niet te vroeg, en niet te laat - zo zijn de regels.' Het is zaterdag, 17.22 uur. Terwijl het afgesproken punt dichterbij komt, passeert Obaida een militaire jeep met vier gewapende mannen. De spanning stijgt: weten de veiligheidsdiensten ervan af? Is de man in de winkelportiek een informant? Hoeveel mensen zullen er komen?

Klokslag 17.30 uur stuiven jongeren uit omringende steegjes naar het pleintje dat als startpunt dient. De meisjes trekken snel A3'tjes met antiregimeleuzen uit hun tas en doen hoofddoeken om. De jongens toveren bivakmutsen in de kleuren van de revolutionaire vlag tevoorschijn, de aangever klimt op de schouder van zijn vriend, en daar gaat het: 'Wij zijn de generatie van vrijheid! Onze revolutie is er een van waardigheid, vrijheid, overwinning! Honden van Bashar, hier zijn we!'

Terwijl het vijftigtal jongeren door de straten beweegt, lachen vrouwen uit ramen en grijnzen mannen op straat het goedkeurend toe. Een opa heft emotioneel de handen. Een enkeling kijkt weg of trekt snel de deur dicht. En dan is het plotseling afgelopen, krap 5 minuten nadat het begon. De 'ogen' van de activisten melden dat de jeep onderweg is, en het geluid van een naderende helikopter klinkt. 'Morgen komen we terug!' roept de aangever, en weg is iedereen.

Vreedzaam
Te midden van bomaanslagen en toenemende druk van de gewapende oppositie op de Syrische hoofdstad, zetten de vreedzame activisten die de opstanden begonnen hun kat-en-muisspel met de veiligheidsdiensten onvermoeibaar voort. Hoewel Damascus 's nachts en op vrijdagen verandert in een stad onder militair beleg vol checkpoints, gaat in het rustige centrum het leven op weekdagen ogenschijnlijk gewoon door. Maar in de achterkamertjes van winkels, in de cafés in opstandige wijken en soms zelfs in bushokjes, gonst het van ondergronds verzet.


Na zestien maanden zijn de hoofdstedelijke activisten aardig bedreven in hun spel, en heeft zich een netwerk gevormd dat de voorheen alwetende veiligheidsdiensten succesvol om de tuin leidt. Zelfs deze kleine demonstratie is strak georganiseerd. Route, start- en eindpunt zijn van tevoren vastgelegd, scouts lopen voor de menigte uit om te voorkomen dat ze in de handen van militairen wandelen. 'We hebben onze horloges gesynchroniseerd met behulp van de BBC', zegt een deelnemer trots. 'Als het om demonstraties gaat, zijn wij geen Arabieren: we komen op tijd.'

Protesten zijn schering en inslag in de opstandige wijken van Damascus: een half uur na en voor bovenstaande 'flash demo' gingen elders in dezelfde wijk ook mensen de straat op. De kunst is om ze te vinden: de protesten duren maar een paar minuten en het regime kan niet op iedere hoek een agent neerzetten, niet iedere groep infiltreren - althans niet meer.

Skype
'Onze revolutie wordt mogelijk gemaakt door Skype', zegt 'Maher', een ervaren activist. 'We gebruikten eerst Facebook, maar het regime treedt nu zó gewelddadig op dat we geen demonstraties meer aankondigen. Dus spreken we face-to-face af, bellen elkaar om 'kopjes koffie' te drinken, of organiseren demonstraties via chatrooms in Skype: dat is gecodeerd en kunnen ze niet afluisteren.'


Opstandig Damascus heeft zich strak georganiseerd. In iedere wijk plannen 'coördinatiecomités', waarvan sommige zijn aangesloten bij een landelijk netwerk, de demonstraties in hun buurt. Soms werken buurten samen aan een groter protest, meestal doen ze het op eigen houtje.

De comitéleden zijn de meest gezochte activisten van de stad, en hun identiteit is slechts bij een paar vertrouwde activisten bekend. Die activisten wordt verteld wat er op het programma staat, zij geven dat elk aan een paar vrienden door zonder de bron te vermelden, en zo verspreidt het nieuws zich verder

Geheimzinnigheid
Maar in Damascus vordert de oppositie zo snel, dat al deze geheimzinnigheid soms helemaal niet meer nodig blijkt. In Berze, een buitenwijk aan de rand van de hoofdstad, dansen de bewoners iedere avond opgetogen de traditionele dabke, omringd door spandoeken vol leuzen tegen het regime. Grote Syrische revolutionaire vlaggen wapperen om hen heen, ongetwijfeld duidelijk zichtbaar voor de piloten van militaire helikopers op weg naar opstandige dorpen buiten Damascus. De dag ervoor schoot een van hen nog een paar raketten op de wijk af, maar over het algemeen worden de demonstraties met rust gelaten, zeggen bewoners.


Volgens hen is dat te danken aan het Vrije Syrische Leger (FSA), de verzamelnaam voor Syrische oppositiestrijders. De greep van het regime-Assad op de hoofdstad wordt zwakker, en oppositiestrijders springen de laatste maanden in de gaatjes die het regime openlaat. Volgens een lid van het lokale coördinatiecomité beschermen ze sinds vier maanden met succes demonstraties in Berze. Ook met de dreiging van binnenuit hebben de heren van het FSA korte metten gemaakt. 'Ze hebben ongeveer tien informanten van hier geëxecuteerd', meldt de man luchtig. 'Ze hebben bewijs verzameld hoor: getuigen hadden hen met de veiligheidsdienst zien praten, en sommigen hebben bekend. Die mensen hebben hun buren verraden, eigen schuld.'


Douma
Vanavond zijn de oppositiestrijders niet in zicht, en ook het regime is vooralsnog nergens te bekennen - waarschijnlijk hebben beide partijen het te druk in het nabijgelegen Douma. Dat stadje, de bakermat van de revolutie in de regio rond Damascus, werd zaterdag ingenomen na tien dagen van bombardementen waarbij honderden mensen omkwamen

Vooralsnog feest Berze verder, maar voor de bewoners is het lot van Douma een pijnlijke herinnering dat geen enkele vrijplaats kan voortbestaan als het regime eenmaal besluit zijn wapens erop te richten. Flash-demo's in de binnenstad krijgen met stokken en geweren te maken, maar ingenomen wijken met bombardementen
Terwijl een jongeman die net is teruggekeerd uit het gevallen oppositiebolwerk foto's toont van kinderen met doorgesneden kelen, wijst een veertiger naar de knipperende lichten van een helikopter. 'Die is zeker klaar met Douma', zegt hij, terwijl ieders onuitgesproken hoop dat de helikopter zijn neus niet op hen richt voelbaar is. 'Misschien komen ze nu naar ons.'


Lees verder :
Bron: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/3280285/2012/07/02/Opstandelingen-blijven-demonstraties-organiseren-in-Syrie---ondanks-alles.dhtml36
Citaat
Thuisblijvers hadden vandaag weer eens ongelijk, voor zover ze wel tegen politiegeweld zijn, maar desondanks niet – tenzij door overmacht – naar de actie tegen politiegeweld, vandaag in Rotterdam, zijn gekomen. Van die thuisblijvers waren er helaas erg veel, want de actie kende geen groot aantal deelnemers, minder dan verwacht en gehoopt.

Wat een 'prettig' intro. Thuisblijvers. Die tenzij door overmacht(sic) weer eens ongelijk hebben! Voor de zoveelste keer.., al is dat maar een gokje waarschijnlijk. Gelukkig is het gewauwel in zin twee wel duidelijk, 99,999999% zat thuis ongelijk te hebben of had overmacht problemen. Dat konden zij zien op de livestream!

Of was die niet voor thuisblijvers?
37
zaterdag 30 juni 2012

Thuisblijvers hadden vandaag weer eens ongelijk, voor zover ze wel tegen politiegeweld zijn, maar desondanks niet – tenzij door overmacht – naar de actie tegen politiegeweld, vandaag in Rotterdam, zijn gekomen. Van die thuisblijvers waren er helaas erg veel, want de actie kende geen groot aantal deelnemers, minder dan verwacht en gehoopt. De actie was echter wel degelijk van waarde, als onderdeel van het opbouw van protest en verzet tegen de oprukkende politiestaat die bekend staat als Nederland. Enkele kritische observaties over de actie zijn op hun plek. Maar die gelden pas ná het uitspreken van grote waardering voor de initiatiefnemers van de actie, die vanuit Occupy Rotterdam is opgestart.

Op de achtergrond speelde bij dit initiatief het verloop van een demonstratie tegen het ACTA-verdrag een rol. Daar trad security onbehoorlijk op. Te hulp gevraagde politie liet die beveiliging met rust, en weigerde zelfs aangifte tegen het securitybedrijf op te nemen. Thema van de actie was dus: kritiek op politiegeweld, maar vooral het afwijzen van het plan om in gemeente Tilburg selectief fouilleren te gaan doorvoeren, in een wijk die niet bekend gemaakt wordt, en volgens criteria die geheim worden gehouden. Deze inbreuk op de vrijheid was reden om de actie uit te roepen. De afgelopen weken kwam daar natuurlijk de schoppartij van politie tegen een dronken man en een politievuist in het gezicht van een man tijdens arrestatie bij.

Lees verder >> http://peterstormschrijft.wordpress.com/2012/06/30/actie-tegen-politiegeweld-verslag-commentaar-en-een-hug-voor-occupy-rotterdam/
38
Linkjes / Juristen: ESM opnieuw ratificeren
« Laatste bericht door Phen Gepost op 02 jul '12 - 08:58 »
De Tweede Kamer en andere nationale parlementen moeten het euronoodfonds ESM opnieuw ratificeren.
(FD)
Het besluit van de Europese regeringsleiders om banken directe toegang te geven tot het vangnet vereist immers een wijziging van het ESM-verdrag.
Verdrag moet gewijzigd
Dat zeggen juristen van de Universiteit Leiden. ‘Rechtstreekse uitkering aan banken kan niet onder het huidige verdrag’, zegt hoogleraar staats- en bestuursrecht Wim Voermans. ‘Dan moet het verdrag gewijzigd en geratificeerd.’ Voermans is onlangs door de Eerste Kamer als expert gehoord over het ESM.
Majeure verandering
De regeringsleiders zijn er bij hun beslissing op de EU-top van vorige week van uitgegaan dat er geen nieuwe ratificatieronde nodig is. Het ESM-verdrag maakt het mogelijk dat de lidstaten bij unanimiteit de instrumenten voor noodsteun wijzigen. Dat zou voor deze majeure verandering echter niet opgaan, omdat in het huidige verdrag vastligt dat alleen eurolanden ESM-steun kunnen krijgen.
Mogelijke vertraging
In Nederland moet alleen de Eerste Kamer nog instemmen met het ESM. Die stemt er morgen over. Naar verluidt gaat premier Mark Rutte ervan uit dat een debat in de Tweede Kamer afdoende is voor goedkeuring van de bankensteun uit het ESM. Nieuwe ratificatie leidt mogelijk tot vertraging.
Voermans Leidse collega’s Michiel van Emmerik en Michal Diamant steunen diens analyse. ‘Aangezien het ESM-verdrag een klassiek intergouvernementeel verdrag is tussen de eurolidstaten gelden de normale volkenrechtelijke regels. Dit betekent dat op het punt van de mogelijkheid om ook rechtstreekse steun aan banken mogelijk te maken het ESM-verdrag moet worden gewijzigd en daarvoor zijn weer ratificaties van de verdragspartijen nodig.’
Steun naar landen, niet banken
Volgens artikel 19 van het verdrag kunnen de bestuurders van het ESM, de ministers van _financiën, gezamenlijk wijzigingen aanbrengen in het ESM-verdrag. Zij kunnen echter artikel 12 niet veranderen en dat bepaalt dat steun naar eurolanden gaat en dus niet naar banken.

Lees verder >> http://fd.nl/economie-politiek/302221-1207/juristen-opnieuw-ratificatie-esm-nodig?

Meer >>http://fd.nl/economie-politiek/787607-1206/ierse-regering-put-hoop-uit-nieuwe-regels-bankensteun

39
Occupy nationaal nieuws / Afwijzing?!
« Laatste bericht door Mopje Gepost op 01 jul '12 - 20:04 »
Afwijzing

De Kiesraad heeft ook een registratieverzoek afgewezen. Het betreft het verzoek tot registratie van de naam 'Occupy Politiek'. Het is naar het oordeel van de Kiesraad waarschijnlijk dat met deze aanduiding ten onrechte de indruk wordt gewekt dat deze politieke groepering gelieerd is aan de beweging ‘Occupy’. Hierdoor is sprake van een aanduiding die ‘anderszins’ misleidend is (op grond van de Kieswet, art. G 1, vierde lid, onder c).
40
Acties / Re: Oproep voor theaterproject RandLand
« Laatste bericht door siris144 Gepost op 30 jun '12 - 21:49 »Walahi! Eindelijk acteurs in 't gezelschap.
Ik heb een redelijke grote piramide tent die kan opzetten. De slaap cabine is voor 6 personen, lekker ruim dus.
Tjee wat n toeval, ik was pas ook nog in Cairo, en heb enigen maanden terug een toneel-workshop gegeven op 't malieveld  ;)


Tot snel,


 :D  Siris Silah
Pagina's: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10