Gekoppelde gebeurtenissen

  • Amsterdam 31 mei: Actie tegen wapenindustrie EADS: 31 mei '12

Auteur Topic: Amsterdam 31 mei: Actie tegen wapenindustrie EADS  (gelezen 1265 keer)

Offline fon1960

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 62
  • love is the only emotion
Amsterdam 31 mei: Actie tegen wapenindustrie EADS
« Gepost op: 08 mei '12 - 02:41 »
Amsterdam 31 mei: Demonstratie tegen deze wapengigant EADS
EADS is een van de grootste Europese wapenbedrijven. Van de totale omzet van bijna 50 miljard euro in 2011 werd een kwart aan wapenhandel verdient. Een speciaal onderdeel van EADS is belast met het maken en onderhouden van de Franse kernwapens.

EADS levert aan militairen over de hele wereld, onder meer aan India & Pakistan,  Colombia, Saoedi-Arabië en Kazachstan. Berucht zijn de leveringen aan Libië: EADS had een handelskantoor in Tripoli dat halsoverkop gesloten werd toen westerse troepen gingen optreden tegen Khadaffi. Overigens maakten die westerse troepen ook gebruik van EADS
wapens.

Wat bij EADS 'ruimtevaart' heet is vooral de ontwikkeling van militaire satellieten, om ook oorlog in de ruimte te kunnen voeren. Ook probeert EADS een plek te veroveren in de markt voor drones, de onbemande vliegtuigen die nu al dood en verderf zaaien in Pakistan, Afghanistan en Palestina.

EADS heeft vestigingen in heel Europa. Het hoofdkantoor zit in Nederland. Elk jaar houdt EADS zijn jaarlijkse aandeelhoudersvergaderin g in Amsterdam. Dan presenteert het wapenbedrijf winstcijfers en plannen. Hét moment om duidelijk te maken wat wij vinden van wapenhandel.

Meer over EADS op de website www.stopeads.nl

en op YouTube Verdienen aan wapenhandel https://www.youtube.com/watch?v=c_uEf_xwAkM
*Doe mee!* *Demonstreer tegen deze wapengigant.
Op donderdag 31 mei van 9.30 tot 11.00 wachten wij de aandeelhouders met spandoeken op als ze naar hun vergadering gaan. Ben je in de gelegenheid, kom dan ook en neem je spandoek of vredesvlag mee. EADS vergadert in het Okura Hotel, Ferdinand Bolstraat 333 te Amsterdam.

Meer info bij [email protected]
« Laatst bewerkt op: 07 jun '12 - 13:40 door xdenhaag »