Auteur Topic: Brits Europarlementariër keert zicht tegen ACTA  (gelezen 1016 keer)

Offline siris144

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 94
  • Occupy
Brits Europarlementariër keert zicht tegen ACTA
« Gepost op: 13 apr '12 - 14:33 »


De Britse socialist David Martin, die namens het Europees Parlement de Handelsovereenkomst ter bestrijding van namaak (ACTA) behandelt, heeft zich vandaag zelf tegen het omstreden anti-piraterijverdrag gekeerd. Hij raadt Europarlementariërs aan om niet met het verdrag in te stemmen.
Dat zei Martin vandaag na afloop van een bijeenkomst van de Progressieve Alliantie van Socialisten en Democraten. Met 184 van de in totaal 736 zetels is dat de op één na grootste fractie in het Europarlement. Volgens Martin verandert het verdrag niets aan de Europese wet, en levert het de Europese Unie te weinig op.
Privégebruik
 Zo zou er volgens hem in het verdrag te weinig onderscheid worden gemaakt tussen privé- en commercieel gebruik. En het enige dat het Europa oplevert, is meer samenwerking met enkele andere landen. De voordelen wegen uiteindelijk niet op tegen de nadelen, denkt hij. De ACTA-rapporteur zal daarom in zijn eindverslag aanraden om het verdrag te verwerpen.
ACTA, voluit: Anti-Counterfeiting Trade Agreement, is al aangenomen door de Europese Commissie. Maar naast het Europarlement moeten ook de individuele Eurolanden, waaronder Nederland, er nog mee instemmen. Gebeurt dat niet, dan is het verdrag van de baan.
Onder andere in Nederland is er veel weerstand tegen de wet, die internationale standaarden voor de bescherming van de rechten van producenten van muziek, films, farmaceutica, mode en tal van andere producten probeert te harmoniseren. Tegenstanders noemen het ook wel de ‘censuurwet’, omdat het de internetvrijheid drastisch zou beperken.
Bron:http://www.anonymousnetherlands.nl/2012/04/acta-rapporteur-raadt-omstreden-anti-piraterijverdrag-af/


xdenhaag: titelaangepast en topic verplaatst.
« Laatst bewerkt op: 14 apr '12 - 16:47 door xdenhaag »