Auteur Topic: Persbericht 5 maart 2012, 16:15 Occupy Den Haag; zie je op de Koekamp  (gelezen 1669 keer)

Offline Cernunnos

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Berichten: 113
  • wakker aan het worden
 PERSBERICHT OCCUPY DEN HAAG
5 maart 2012, 16:15
OCCUPY DEN HAAG; ZIE JE OP KOEKAMP!
 
Gisteren zondag 4 maart 2012 is Occupy Den Haag verhuisd naar het lapje grond boven de tunnelbuis op de Koekamp in Den Haag. Deze verhuizing werd uiteindelijk, ook door Occupy, noodzakelijk geacht om alle ruimte te bieden aan de City-Pier-City Loop op 11 maart aanstaande.
 
De Burgemeester heeft geprobeerd om de City-Pier-City Loop en het evenementenseizoen aan te grijpen om de gehele manifestatie Occupy te verbieden, maar hier stak de rechter een stokje voor en verwees de betrokken partijen naar de gesprekstafel. De huidige locatie Koekamp is uiteindelijk toegewezen door de gemeente Den Haag.
 
De locatie Koekamp kent minpunten waaronder de verkeersveiligheid. Het kamp staat nu bóven de tunnelbuis, de risico’s daar zijn aanmerkelijk: denk bijvoorbeeld aan een storm waarbij onderdelen van het kamp op ondergelegen rijbaan, of de naastgelegen trambaan terecht kunnen komen.
 
Wanneer het gaat om het aantasten van de manifestatie; op Koekamp is plaats voor een paar mensen en een paar tentjes. De manifestatie krimpt nu dus. Deze krimp is acceptabel mits de krimp tijdelijk is. Occupy wacht op een uitspraak van de rechter over de terugkeer naar het Malieveld ná afloop van de City-Pier-City Loop.
 
Binnen de, door de rechter opgelegde, dialoog met de gemeente Den Haag, heeft Occupy Den Haag de nodige haalbare alternatieven aangedragen, maar deze zijn door de gemeente helaas compleet terzijde geschoven.
 
Om ons bezwaar tegen de huidige locatie op Koekamp duidelijk te maken, is afgelopen zaterdag nog een brief gestuurd naar de gemeente en rechter om aan te geven dat wij niet verantwoordelijk kunnen zijn voor de extra risico's op de locatie Koekamp.
 
Occupy zal haar tijdelijk verblijf op de Koekamp aangrijpen om zich, gelijk op het Malieveld, publieksvriendelijk te manifesteren en nodigt hierbij iedereen uit om aan te wippen en met Occupy in gesprek te gaan.