Auteur Topic: PERSBERICHT OCCUPY DEN HAAG DEN HAAG 24 FEBRUARI 17:00 UUR  (gelezen 1825 keer)

Offline Cernunnos

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Berichten: 113
  • wakker aan het worden
PERSBERICHT OCCUPY DEN HAAG 24 FEBRUARI 17:00 UUR

Van Aartsen verbiedt demonstratie van Occupy voor het Demonstratierecht!


Occupy Den Haag houdt komende zondag 26 februari tussen 12:00 en 17:00 uur een demonstratie op het Malieveld, onder het motto ‘Samen sterk voor het Demonstratierecht.' Hiermee wil Occupy aandacht vragen voor het sluipende verlies en de inperking van onze democratische grondrechten. Tevens wil Occupy het demonstratieseizoen inluiden. Burgemeester van Aartsen heeft echter, zonder enig verder overleg, de demonstratie wederom willen beperken.

Wat zegt u? Alweer?

Op woensdag 22 februari heeft Occupy Den Haag een aanvullende kennisgeving gedaan voor de demonstratie op zondag 26 februari. Hierop kreeg Occupy diezelfde woensdag, ‘s middag telefonisch te horen dat de Burgemeester de toiletgelegenheden, enkele tenten en zelfs spandoeken wilde verbieden!

Occupy Den Haag zag zich genoodzaakt om opnieuw een rechtszaak aan te spannen, welk vanmiddag om 14:00 plaats had zullen vinden, échter na overleg tussen wederzijdse advocaten, is de burgemeester voor de zitting op zijn schreden teruggekeerd. “Dit is zoveelste keer dat Van Aartsen een poging doet om de demonstratie van Occupy op het Malieveld te verhinderen. Wij betreuren het oprecht, dat er weer een gang naar de rechter nodig was, om het recht op demonstreren af te dwingen” aldus Occupy den Haag.

Occupy Den Haag roept, met bovenstaande berichtgeving als extra motivatie iedereen op om aanstaande zondag naar het Malieveld te komen en te laten zien dat het Recht op Demonstratie van ons allemaal is.

Alle informatie over de Demonstratie is te vinden op  de vernieuwde website van Occupy Den Haag: www.occupydenhaag.org

EINDE PERSBERICHT
« Laatst bewerkt op: 24 feb '12 - 23:50 door xdenhaag »