Occupy Nieuws > Acties

hulp voor uitgeprocedeerde asielzoekers in tenten kamp in Ter Apel.

(1/1)

marianne:
Hulp voor uitgeprocedeerde asielzoekers op kamp Ter Apel

Heb met wat mensen gesproken die op of rond het kamp helpen of er verblijven.

Mensen die daar livestreamen ,
tolk zijn.
Of mensen die op wat voor andere manier proberen een steun te zijn vor het kamp.

Het gevoel wat er heerst is er een van verwarring, angst en onzekerheid..wat gaat er gebeuren, wat zal de tokomst brengen.

We horen de verhalen van de mensen die daar verblijven.
Waarom ze in nederland zijn.
Hoelang ze hier zijn. Vele hebben een leven opgebouwd in nederland. en dan verandert alles. Ineens kunnen de kinderen niet meer school. .Hebben ze geen thuis meer.
Niet meer naar de dokter, geen inkomen. daar sta je dan. Wat nu?
Terug naar land van herkomst of blijven. Als je zo graag in een land wilt blijven waar je totaal geen rechten meer hebt als uitgeprocedeerde asielzoeker. En zelfs het recht op eerste levensbehoefte worden afgenomen,
en je dan toch nog steeds liever hier blijft. Dan zegt dat in mijn ogen eigenlijk genoeg. Want laten we allemaal eens eerlijk zijn .....There is no place like home.

Ik hoop echt dat alle nationaliteiten gaan samen werken. En dat ze niet apart gaan onderhandelen. Alleen samenwerken maakt sterk. Als men dat niet doet is dat alleen ten gunste van regeringen (verdeel en heers). We zijn uiteindeljk allemaal het zelfde. Ook al zijn de achtergronden anders of de cultuur de smaak van eten en de kleur.
We zijn allemaal vaders en moeders, dochters en zonen opa's en oma's.
En iedereen wil het beste voor haar of zijn kinderen.
Iedereen heeft recht het recht om een bed te hebben een maaltijd en water.
Deze mensen hebben niks van dit alles, en hebben er volgens het nederlandse asielbeleid ook geen rechten op. Maar sinds wanneer is nederland niet meer humaan?  Wanneer is het gebeurt dat wij als nederlanders allemaal schuldig zijn geworden aan zo een grote misdaad tegen de mensheid?  Het weigeren van hulp aan diegene die het nodig hebben. Of het nu om de zorg gaat de voedselbanken of zoals in dit geval het vluchtelingen kamp in Ter Apel. Iedereen is hier mede verantwoordelijk  voor. wij hebben het tenslotte met zijn alle laten gebeuren ..

Dus laten wij nu als een man achter dat kamp gaan staan. En laten zien dat wij nederlanders nog steeds staan voor solidariteit en saamhorigheid.
Wat mij betreft is er in ieder geval maar een regel

een voor alle en alle voor een.

 Marianne

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie