Occupy Academie > Discussies over 'Occupy onderwerpen'

Occupy Computer Besturings Systeem

(1/4) > >>

arjan:
Gegroet allemaal,

Ik ben op het moment bezig met het samenstellen van een Linux besturingssysteem bedoeld voor Occupiers. Hiervan zullen 2 verschillende versies gaan verschijnen;

     Een light versie: Dit word een lichtgewicht systeem wat je ook goed rechtstreeks vanaf een CD of USB stick kan gebruiken zonder te installeren. De light versie zal de hoognodige programma's bevatten zoals een webbrowser, social networking, Mumble, Skype en handige tools om snelheid te winnen op trage netwerken en om veilig en anoniem te kunnen browsen en chatten. Gebruiksvriendelijkheid en veiligheid zijn de uitgangspunten van waaruit ik werk dus het systeem word bruikbaar voor iedereen die wel wat extra veiligheid en snelheid kan gebruiken.

De uitgebreide versie zal natuurlijk meer software gaan bevatten dan de light versie, voornamelijk grote logge programma's zoals LibreOffice en Gimp.

Natuurlijk wil ik het allemaal zo compleet en bruikbaar mogelijk maken en dat kan natuurlijk niet zonder jullie input. Graag zou ik dus van jullie het volgende willen weten:


* Welke software word momenteel gezamenlijk gebruikt en is echt onmisbaar?
* Aan welke programma's is een behoefte? (Naam van programma of omschrijving van functionaliteit)
* Software en/of protocollen die je graag geimplementeerd zou zien maar die niet gebruiksvriendelijk genoeg zijn voor Occupy.
* Overige op/aanmerkingen, ideeen, redenen waarom je dit een slecht plan vind of random gemopper

arjan:
Voor de nerds en overige geinteresseerden;


* De basis word Ubuntu
* De desktopomgeving word LXDE
* Ja we zoeken inderdaad nog testers :) Om precies te zijn in de categorieen; Digibeet, Enigszins ervaren, Ervaren/gevorderd computergebruiker, Nerds/Sysadmins
* Als ik nog een VPS over heb met voldoende RAM dan zal ik de ontwikkeling online opengooien voor contributies. Bijdragen kan al wel via Deze website, daar vind je ook alle open source code etc die word ontwikkeld voor dit project.

Xhairy:
hmm... ik denk aan streamingshit. en ook connectify is wel es een poging toe gedaan om te gebruiken. verders klinkt het aardig compleet voor occupydoeleinden moet ik zeggen.

arjan:
Om te streamen is er aan gebruiksvriendelijke tools een beetje een gebrek onder Linux. Dit word door de meeste pro's nog steeds gedaan vanuit de terminal of met zelfgemaakte interfaces voor die terminal applicaties. WebcamStudio 4 Linux is wel zo gebruiksvriendelijk als een pro streamcaster kan zijn. Om er goed mee te leren werken ga je wel de handleiding nodig hebben maar echt moeilijk is het niet. Werkt met Livestream.com en GISS.
Wat Video's van WS4L.

Wat ook erg vet is is dat WS4L ook integratiemogelijkheden heeft voor KdenLive Video Editor en je dus ook je beeld live kan bijstellen, extra effecten kan toevoegen en met green screens kan werken ;)

Connectify is overbodige software gezien iedereen een netwerk bridge kan maken in Windows netwerkinstellingen. Onder Ubuntu is je netwerk delen natuurlijk single-click standaardfunctionaliteit ;)

Remobo is ook erg handig om je internet te delen via een lokale switch/router. Remobo maakt er ook meteen een IPN (Instant Private Network) verbinding van zodat je data veilig door de lucht gaat voorzien van encryptie. Ook heel erg handig voor duizenden andere doeleinden waarbij je privegegevens verstuurd over netwerken.

arjan:
De Basis CD is Klaar Om Te Testen!!

Ik ben toch wat sneller van start gegaan dan ik had verwacht gezien ik veel werk kon combineren. De development VM is online maar helaas laat deze het niet toe om met meer dan 1 persoon in te loggen dus dat word toch weer ouderwets downloaden en prutsen als je graag wil bijdragen.

Het is dus ondertussen al zo ver dat ik een basissysteem bij elkaar heb gesprokkeld wat behoorlijk uitgebreid is voor een light versie, dit is bewust zodat jullie kunnen aangeven naar welke programma's jullie voorkeur uitgaat. De eerste Alpha-Test iso is op dit moment aan het bakken en als die klaar is en werkt dan komt deze automatisch publiek online te staan op de hier boven genoemde website.

ALPHA TEST VERSIE

Wat houd dat Alpha gedoe precies in????
    De Alpha versie is al redelijk goed intern getest voordat deze publiek word gemaakt. De kans dat het je PC opblaast is even groot als bij elke andere CD/DVD die je in je PC stopt. De distributie is namenlijk wel samengesteld uit pakketten van de stabiele uitgave van Ubuntu Linux 12.04. De Bugs (fouten) die je tegen kan komen zijn voornamelijk configuratiefouten waardoor onderdelen soms niet of niet goed werken.

Ik wil graag helpen met testen maar weet helemaal niets van computers, hebben jullie dan wel iets aan mij?

Natuurlijk hebben we iets aan je!! Heel erg veel zelfs!! De enige eis die gesteld word aan de testers is dat je de tijd neemt om meldingen door te geven gepaard met alle beschikbare info zoals logbestanden en een hardwareoverzicht van je PC (minimaal 4 zinnen.. Op meldingen zoals: werkt niet op mijn laptop! hoef je dus geen antwoord te verwachten). Weet je niet hoe je aan deze info komt dan leggen we je dat graag uit.


Vraagje aan de ForumAdmins;

* Is het forum stabiel genoeg om gedeeltelijk te automatiseren?
* Staat het hostingpakket het toe om met reverse proxies/DNS te werken (bv CloudFlare?
* Is de server/account voor niet meer dan 1/3 van de beschikbare capaciteit belast??
Waarom????.... Ik zou een lokale SMF installatie in OccuBuntu Kunnen maken die zijn datbase en bestanden synchroniseerd met de server. Dit heeft de volgende voordelen;

* Het meest praktischis toch wel je kan doorwerken als je internet of de server er uit ligt.
* Door de reverse proxy is de site beter bereikbaar, sneller en door volledig automatische mirrors ben je dan ook voor de volle 100% online, of de server nou aanstaat of niet
* Na een kleine downloadgolf is het zelfs veel voordeliger gezien iedereen de meeste data al lokaal heeft. Het garandeerd dus een flinke snelheidswinst voor iedereen
* Een extra database op een externe (cloud)server zou de data en wachtwoorden voldoende moeten beschermen in deze opzet

Wat Moet er nog gedaan worden????

* Testen en bugs/ideeen aandragen. (Geen enkele vorm van ervaring vereist! Inzet word van je verwacht!)
* Meta-pakketten maken voor de verschillende installatieprofielen en occubuntu-software-packs (ervaring: kan werken met een texteditor en kan vrijwel foutloos (zonder spelfouten) typen
* Automatiserings-/installatiescripts en desktop files maken. (Ervaring: Redelijke kennis van Linux shell programmeren en XDG/FreeDesktop
* Documentatie Maken. (Ervaring: Vind het leuk om te schrijven en/of foto/video/presentaties/tutorials te maken. Een beetje kennis van computers is wel prettig maar niet nodig)

* Artwork/Muziek/etc; (Wallpaper login, splash, desktop, icoontjes, desktop thema, kleurenschema. Dit heb ik nu gewoon wat bij elkaar gevonden. De wallpaper mag zelfs niet gebruikt worden volgens de licentie maar een Occupy wallpaper gebaseerd op een ontwerp van iemand anders niet vrijgeven terwijl dit volgens de oorspronkelijke CC licentie van de Occupy Vuist ook onder diezelfde voorwaarden verspreid zou moeten worden gaat er bij mij natuurlijk niet in ;)
Zodra de download online staat zal ik de link hier droppen, op dit moment worden de bestanden naar de iso gekopieerd dus dat gaat vast niet meer fout. Kom als je haast hebt over 30-60min terug naar dit topic voor de link.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie