Auteur Topic: Artikel 4 lid 2  (gelezen 892 keer)

Offline fon1960

  • Moderator
  • Jr. Member
  • *****
  • Berichten: 62
  • love is the only emotion
Artikel 4 lid 2
« Gepost op: 26 apr '12 - 19:22 »
Citaat
Lidmaatschap

artikel 4

1. Occupy Den Haag kent aspirant leden die actief willen worden en leden die actief zijn in één of meerdere werkgroepen.

2.  Men is aspirant lid als men de leeflijnen onderschrijft en respecteert, lid wil worden van Occupy Den Haag en graag structureel iets voor  Occupy Den Haag wilt betekenen. Deze periode is om rond te kijken in  welke werkgroep men plaats zou willen nemen. Het aspirant lid neemt  contact op met een werkgroepondersteuner om dit met Occupy Den Haag te  communiceren. Er wordt geacht in overleg met de werkgroep(en)ondersteuner(s), bij een bestaande werkgroep binnen Occupy Den Haag toe te treden. Als een aspirant lid niet binnen een bestaande  werkgroep geplaatst kan worden, is het mogelijk, na goedkeuring van de  ronde tafel, een nieuwe werkgroep op te starten. Een aspirant lid heeft geen stem-, beslissings- noch (ongevraagd) spreekrecht tijdens  overlegmomenten, maar heeft wel het recht om het woord te voeren tijdens  de rondvraag in de ronde tafel. Deze kan dan echter geen agenda-voorstellen doen. Volledige rechten verkrijgt een aspirant lid als deze volledig lid wordt.

Voorstel tot verandering van "leeflijnen" vermeld in artikel 4 lid 2 in "Algemene Occupy Den Haag Leeflijnen". Dit met als reden dat als iemand aspirant lid wordt, men nog niet bij een werkgroep aangesloten is ("Deze periode is om rond te kijken in welke werkgroep men plaats zou willen nemen.", wordt in de statuten gezegd) en dus ook nog niet voor een bepaalde werkgroep geldende leeflijnen kan onderschrijven en respecteren.

Daarbij (is het voorstel) zijn de "Algemene Occupy Den Haag Leeflijnen" de overkoepelende leeflijnen, die voor iedereen gelden (iedereen = aspirant leden en leden). Iedereen kan namelijk wel eens op het kamp komen of online aanwezig zijn, zonder aangesloten te zijn bij de betreffende werkgroep waar men op dat moment "op bezoek" is; zouden er geen "Algemene Occupy Den Haag Leeflijnen" zijn, dan zou dat kunnen impliceren, dat een persoon die "op bezoek" is bij een andere werkgroep (dus niet aangesloten bij die werkgroep), ineens geen leeflijnen meer heeft die onderschreven en gerespecteerd zijn.

* Het woord "leeflijnen" hoeft echter in de rest van de statuten niet veranderd te worden in "Algemene Occupy Den Haag Leeflijnen" daar men, als men lid is, men "de leeflijnen" in zijn algemeenheid onderschrijft en respecteert, dit impliceert dus ook dat daar de "Algemene Occupy Den Haag Leeflijnen" mee bedoeld worden.

** Ook artikel 19, dat de procedure omtrent goedkeuring en/of wijziging van de leeflijnen omschrijft, hoeft niet veranderd te worden. Daar het "samenwerkingsverband van individuen Occupy Den Haag" enkel bestaat uit werkgroepen, gaat (en zal ook) een mogelijke aanvulling of wijziging van de "Algemene Occupy Den Haag leeflijnen" altijd door een werkgroepondersteuner in de algemene leden ronde tafel (ALeRT) gebracht worden.

« Laatst bewerkt op: 26 apr '12 - 21:11 door xdenhaag »

Offline xdenhaag

  • Administrator
  • Jr. Member
  • *****
  • Berichten: 85
Re: Artikel 4 lid 2
« Reactie #1 Gepost op: 26 apr '12 - 20:04 »
Ik denk dat de door fon voorgestelde aanpassing niet nodig is wanneer we aparte kampleeflijnen maken welke voor alle kampbezoekers kunnen gelden.


Maar is het niet zaak om eerst deze voorgestelde leeflijnen te bespreken?
« Laatst bewerkt op: 26 apr '12 - 20:13 door xdenhaag »