Auteur Topic: weersverwachting voor de komende dagen  (gelezen 1125 keer)

Offline don quichotte

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 108
  • niets is wat het lijkt en zelfs dat niet
weersverwachting voor de komende dagen
« Gepost op: 09 apr '12 - 11:06 »
Zeist, 9 april 2012 - 2e Paasdag verloopt grijs en regenachtig. Bovendien staat er een stevige zuidwestenwind. Het wordt maximaal 12 graden. De rest van de week blijft het wisselvallig, maar wordt de neerslag buiig van karakter. Tussen de buien door is soms ruimte voor zon.[/color][/font]
[/size][/color]
Het is vandaag bewolkt en regenachtig. Af en toe zijn er ook droge perioden, maar de zon komt er niet aan te pas. De zuidwestenwind trekt gedurende de dag steeds verder aan en wordt matig tot vrij krachtig boven land. Aan zee wordt de wind krachtig tot hard,[/color]windkracht 6-7. Met gemiddeld 12 graden is het wel wat zachter dan gister.

Vanavond en vannacht regent het van tijd tot tijd stevig door. Het koelt nauwelijks af, minima liggen rond 8 graden.
Morgenochtend regent het nog enkele uren, maar de neerslag trekt geleidelijk richting het oosten weg. In de middag klaart het in het westen wat op en weet de zon door te breken. In het oosten duurt het tot de avond voordat de bewolking plaatsmaakt voor opklaringen. Het wordt maximaal 12 tot 14 graden en de wind neemt in de loop van de dag in kracht af.
Woensdag begint de dag overwegend droog en met ruimte voor de zon. In de loop van de dag ontstaan stapelwolken die uitgroeien tot enkele buien, soms met een klap onweer. De maxima liggen tussen 10 graden in de kop van Noord Holland en 14 in Limburg. Daarbij staat een zwakke tot hooguit matige wind uit westelijke richtingen.
Donderdag komen opnieuw
buien voor. Tussendoor is er ruimte voor zon. De wind draait naar het noordwesten waardoor de temperatuur een graadje lager uitkomt.
De dagen daarna blijft het wisselvallig lenteweer met van tijd tot tijd (buiige) regen, maar soms ook wat zon. Overdag ligt de temperatuur rond 12 graden, ’s nachts daalt het kwik tot een graad of 3 met in het binnenland kans op vorst aan de grond.


bron; weeronline.nl
[/color][/font][/size]

Offline Xhairy

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Berichten: 298
  • heb ik wat van je an?...
Re: weersverwachting voor de komende dagen
« Reactie #1 Gepost op: 09 apr '12 - 18:48 »