Auteur Topic: PERSBERICHT OCCUPY DEN HAAG 23 maart 2012 Zie je op Malieveld!  (gelezen 1136 keer)

Offline Cernunnos

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Berichten: 113
  • wakker aan het worden
PERSBERICHT OCCUPY DEN HAAG
23 maart 2012
 
Zie je op Malieveld!
 
Occupy Den Haag is na een aantal dagen Koekamp sinds vrijdag 16 maart terug op het Malieveld. De terugkeer werd op zaterdag 17 maart kracht bij gezet door de manifestatie tegen het ESM. Ruim honderd demonstranten waren hierbij aanwezig op het veld, maar ook op Plein en bij het Ministerie van Financiën, wat tijdelijk werd omgedoopt tot Ministerie van Alternatieven.
Om tegemoet te komen aan andere manifestaties en evenementen op het Malieveld, verhuist Occupy komend weekend, zaterdag 24 maart, naar een plekje op het veld tegenover de ESSO. Op deze locatie staat Occupy de komende twee en halve maand geen andere manifestaties in de weg.
 
 
Nota bene:
Om nog een keer te benadrukken dat Occupy een vreedzaam protest voorstaat, neemt Occupy afstand van uitlatingen richting van Aartsen zoals ‘fascist’ en ‘fascistische dictator’ zoals gedaan door individuen (occupy is leiderloos) in de media. Gedane uitlatingen komen volledig voor rekening van die personen. Occupy betreurt het dat de burgemeester deze uitlatingen een goed overleg tussen Occupy Den Haag en de Gemeente in de weg laat staan en vraagt hem nogmaals om het aktiekamp eens te bezoeken en met Occupy in gesprek te gaan.
 
Afsluitend:
Met de lente in het hoofd en op de heupen, de vele protesten door onder andere schoonmakers, studenten, vakbonden, nodigen wij iedereen uit om vooral het kamp op Malieveld te bezoeken of om actief deel te nemen aan de Occupatie door zelf ook een tent neer te zetten op het veld.
 
EINDE PERSBERICHT