Auteur Topic: PERSBERICHT OCCUPY DEN HAAG 22 maart 2012 Laat ze niet vallen!  (gelezen 1172 keer)

Offline Cernunnos

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Berichten: 113
  • wakker aan het worden
 PERSBERICHT OCCUPY DEN HAAG
22 maart 2012
 
Laat ze niet vallen!
 
Vandaag organiseert FNV AbvaKabo, n.a.v. de op handen zijnde uitvoering van de Wet Werken naar Vermogen, de manifestatie ‘Laat ze niet vallen’ op het Malieveld in Den Haag. De slogan is duidelijk: de ‘zwakkeren’ in Nederland mogen niet de dupe worden van het huidige kabinetsbeleid.
 
Occupy onderschrijft de oproep, maar wil deze aanscherpen: niemand mag de dupe worden van de politiek, de dominante financiële sector, de sociaal economische politiek die sinds decennia los van de mens is komen te staan. De oorzaak van de huidige bezuinigingen kennen een oorzaak. Occupy vind dat we die niet uit het oog mogen verliezen. De burger krijgt de rekening gepresenteerd van het ongelimiteerde casino en graai gedrag van financiële instellingen alsook de onverantwoord hoge overheidsuitgaven in diverse landen.
 
Ons wereldwijde systeem is niet houdbaar, het is grotendeels ondemocratisch en onrechtvaardig, aangedreven door winstbejag en machtswellust in het belang van een kleine groep mensen.
 
Een economisch systeem gebaseerd op oneindige groei, gebaseerd op eindigende hulpbronnen, helpt de mensheid en het milieu de vernieling in. Zolang dit systeem in stand blijft, lijdt iedereen op de wereld door en onder een oneerlijk aandeel in inkomen en rijkdom.
 
Occupy streeft naar en wenst een democratische, rechtvaardige en duurzame wereld. Onze gemeenschappelijke middelen moeten primair worden aangewend voor de zorg en behoeften van mensen: water, voedsel, huisvesting, onderwijs en gezondheid.
 
Dit streven zou als nummer een op de agenda van elk weldenkend en (vooralsnog) welvarend land moeten staan…
 
Occupy juicht elk protest, elke demonstratie en manifestatie in deze Hete Lente toe. Waar mogelijk kan en wil Occupy de koppen bij elkaar steken om de krachten en ideeën te bundelen op weg naar een wereld waarin we niemand laten vallen.