Auteur Topic: Notulen mumble vergadering 18 maart 2012  (gelezen 1060 keer)

Offline Cernunnos

 • Administrator
 • Full Member
 • *****
 • Berichten: 113
 • wakker aan het worden
Notulen mumble vergadering 18 maart 2012
« Gepost op: 20 mrt '12 - 01:10 »
1. Vaststelling agenda (volgorde van belang/actualiteit)Xyhuat: Voorstel:  Punten die een aantal keer niet aan de beurt komen (meestal  de  laatste) vanwege tijdgebrek, na een aantal keren niet aan de beurt,  bijv. 3 keer, op volgende vergadering als 1e punt behandelen, want  anders is de kans dat het eeuwig niet behandeld wordt en het verwaterd.
vanaf  kamp zo veel mogelijk op mumble vergadering aanwezig zijn, op zondag en  woensdag vanaf 20:00 uur. vanwege soms slechte verbinding internet  en/of stroom/laptopaccu, kan het kamp voorrang krijgen om (agenda)punten  te bespreken.

2. Kwesties per  groep (mededelingen, agendapunten aangaande een bepaalde werkgroep)
    2.1. livestream redaktie (dirk, domino, cern, tan, fen, fon...)aankoop & abonement dongel, bekostigd met livestream-pot...dit om het mogelijk te maken om op locatie live te kunnen streamen  ((fon) is  afgelopen woensdag besproken, marco heeft -als het goed is  -  geinformeerd naar prijzen) Marco:  sorry ik ben er doorheen  geslapen....Op zich is er internet op het  koekamp, maar de sleutel van  "ANNA OCDH" is niet meer bekend...Omdat de kosten niet opwegen tegen de baten wordt besloten om af te zien van de aanschaf van de dongel. Er zijn wel systemen die via meerdere providers data kunnen verzenden maar dat systeem is niet te betalen en onnodig.

- Dirk is weer terug in Nederland. Hij heeft inmiddels weer twee uitzendingen gedaan met interview Roel van Duyn. Verder is Edwin op de dinsdag avonden gestart met het programma "Edwin duikt er in" afgelopen dinsdag was de aftrap en het was een leuke en goede uitzending.- Theo en Theo zullen 22 maart weer proberen om een uitzending te gaan verzorgen vanaf het malieveld.- vanuit de redactie zal er worden gekeken hoe en wie er kunnen gaan streamen donderdag 22 maart.

    2.2. livestreamchat moderatoren (fon, xhairy, domino, cern, xdenhaag...)- Geen op of aanmerkingen.
    2.3. legal (aard, marianne, gerben, bart, cern, alexander, regina/xyhuat, (edgar, tijdelijk niet beschikbaar)...)- op dit moment geen nieuwe ontwikkelingen. - Zodra iedereen er weer is, en tot rust is gekomen na deze hectische periode, zullen zaken ook op het forum worden gezet.

    2.4. foodsupport team (Anita, Mirjam, Freepie, Ferry, Ed, Bart...)-  kookgroep. Marianne is afgehaakt uit de kookgroep. Theo54 geeft aan dat  er wat moet gebeuren. Marianne is gestopt met odh omdat een aantal  mensen op het kamp niet meer met haar wil werken. Marianne geeft aan al  haar werkzaamheden voor ODH op te geven, ze zal zich er niet meer voor  in zetten. Ze is verder wel als persoon voor een ieder aanspreekbaar  verder, maar heeft geen ideeën meer voor ODH.Dirk  bied aan om tussen de partijen als mediator op te treden. Het zou jammer zijn  als we wie dan ook zouden moeten gaan missen voor ODH. Dirk gaat met  Schanulleke in gesprek om haar kant van het verhaal te horen en pakt het  dan verder op. Wordt vervolgd.

    2.5. kamp (-zaken) (gerben, Xhairy, theo gompie, bart, serko, peter, davy, gavin, Siris, krisso...)- Helaas is het kamp zelf niet aanwezig op de mumble. Er wordt nogmaals aangegeven dat het erg prettig zou zijn als men zich bij de vergaderingen zou voegen. Het kamp is een onderdeel van Occupy, net zo goed als het online verhaal, samen maken we occupy Den Haag. Het is dus gewoon noodzakelijk dat men op de mumble vergaderingen aanwezig is en men zich daar ook voor in gaat zetten.

    2.5a! aktief rondom het kamp (theo54, davy, theo gompie, dirk, edwin, daan, marianne, gavin...)
- Buttons: Sputnik kan buttons regelen, deze worden gratis ter beschikking gesteld door een firma in New York. Hoeveel hebben we er nodig? Zijn er leuke ideeen om er wat mee te doen?
De buttons zijn voorzien van het ronde, rode logo. in het midden is er een kleine ruimte om zelf nog tekst in te zetten.Voorstel is om te proberen om 10.000 buttons over te laten komen uit de VS. De mogelijkheid om ze eventueel voor een minimale bijdrage aan mensen te verkopen (10,20 euro centen) kan er voor zorgen dat men ze ook zal dragen en geeft ons de mogelijkheid om voor de opbrengst bijvoorbeeld stickers oid aan te schaffen.
Sputnik gaat hier verder achteraan.


    2.6. financien (xyhuat (boekhoudster, online open boekhouding), ...)- hoe staat het met het overzetten op andere naam van de ING-rekening?   ((fon) was afgelopen woensdag nog niet geregeld -overzetten-, daarom komt het nu terug) Helaas is Gerben niet aanwezig dus dit punt zal de volgende vergadering weer terug komen.


    2.7.  website (nieuwe), incl. forum (xdenhaag, cernunnos, marco...)- Geen bijzonderheden te melden op dit moment.
    2.8. techniek (Gerben, Xhairy, aard, astro_nod...)- De generatoren zijn stuk. Die zullen moeten worden gerepareerd. 1 blauwe generator staat naar mijn weten bij iemand ter reparatie, is meegenomen op 1e verhuisdag, ferry heeft gen + persoon vervoert, niet bekend of gen. al weer terug is op t veld- Verder zal er naar mogelijkheden moeten worden gekeken om de accu's op te laden.
    2.9. P.R. (dirk, serko, theo54 (edgar, tijdelijk niet beschikbaar)...)- Geen nieuws
    2.10. persberichten (fen, cern, filo, serko, dirk, bart, gerben, aard...=samenvoegsel P.R. en legal)- Phen heeft even verlof. Filo had ook even een weekend vrij. Voornemen is wel om er morgen een persbericht uit te doen mbt verhuizing, esm, en as donderdag de grote demo.Morgen ochtend om 10.00 uur komt de groep samen om een PB op te stellen. Fon, edwin en aard zijn bereid om mee te schrijven gezien vakantie van Phen en weekend van Filo.

    2.11. terugkoppeling online ronde tafel NL en LOM naar plaatselijke occupy (den haag)- Geen nieuws

    2.12. akties- Evaluatie ESM demonstratie. De actie op zich was prima. Opgemerkt wordt dat we het weer erg kort van te voren te horen kregen. Wel viel de opkomst wat tegen ondanks de goede sfeer en hoe de zaken liepen.Graag in het vervolg een betere samenwerking tussen de kampen, en ook in een eerder stadium de andere er bij betrekken. Het landelijke mumble overleg wordt hierin door ons enorm gemist.De opkomst was misschien ook wel laag omdat weinig mensen op de hoogte zijn van het hele ESM verhaal. Een koppeling met bijvoorbeeld Griekenland had mensen misschien meer aangesproken. Tevens wordt de koppeling gemist met andere partijen die zich in de standpunten kunnen vinden en die om aansluiting vragen.
- landelijke actie 22 maartIdee om flyers te gaan gebruiken met algemen tekst "Occupy steunt jullie, jullie staan in je recht, ga vooral zo door" en dan het internetadres van odh. Jeroen gaat contact leggen met de mensen die rond de CPC loop de flyers hebben verzorgt.

   2.13. leesgroep- Sputnik en John hebben het voorstel een leesgroep op te richten en de 'kampbibliotheek' nieuw leven in te blazen.Edwin heeft leuke ideeën om een leesgroep op te starten binnen ODH. De vorm hiervan zal hij nog verder uit gaan werken. Mensen die het leuk vinden kunnen hierover contact met hem opnemen.

3. Organisatie (ofwel structuur) van ODHIs het mogelijk om een start te maken met het bijhouden van een besluitenlijst van de vergadering zodat deze ook naar het forum kan?? (Jeroen)Vanaf heden houden we de agenda besluitenlijst tijdens de vergadering bij. Deze blijft dan tot +/- 24 uur na de vergadering staan zodat iedereen die deel heeft genomen er nog naar kan kijken en wijzigingen - aanvullingen kan toevoegen. Daarna zal hij op het forum worden geplaatst.

    3. 1. alarmlijn (zie http://piratenpad.de/p/agenda+ronde+tafel+den+haag+woe+1+feb+2012+20:00 , punt 5)
voortgang update (ingebracht door fon...behandelen als bart er is, want die zou het opvolgen)Komt terug op de agenda
... rondvraag en afsluiting
Marianne geeft aan dat er gisteren een grote aanhouding zou zijn geweest bij het Gemeentehuis. Vermoedelijk de Iraneese hongerstakers. Wie weet hier meer over?


Offline Ferry

 • Jr. Member
 • **
 • Berichten: 59
Re: Notulen mumble vergadering 18 maart 2012
« Reactie #1 Gepost op: 20 mrt '12 - 11:21 »
Bij punt 2.8 merk ik op dat de blauwe generator nog bij Armand thuis staat , deze is in niet al te goede conditie , en het kost Armand nog wel een tijd voor ie in orde gemaakt is.

Offline Filo

 • Newbie
 • *
 • Berichten: 27
Re: Notulen mumble vergadering 18 maart 2012
« Reactie #2 Gepost op: 20 mrt '12 - 11:27 »
Mooi initiatief om de notulen en besluiten van de mumble vergaderingen op deze manier inzichtelijk te maken. Daar ik afgelopen weekend afwezig was is dit erg prettig om het zo terug te kunnen lezen.