Overige zaken > Algemene discussies

3 richtlijnen voor gedrag en woord binnen Occupy(DH) en namens Occupy(DH)?

(1/3) > >>

Filo:
Een tijdje geleden heb ik het al eens aangehaald in een Ronde Tafel op Mumble. Het lijkt mij goed om een soort van rchtlijnen, soort van ABC van Occupy, uit te spreken betreffende hetgeen we doen en zeggen, zowel naar elkaar als naar buiten toe. Hiermee denk ik dat we meer en/of eerder benodigde stappen kunnen zetten in het groepsproces. Daar we in een groepsproces zitten kan en wil ik dit ook niet opleggen, maar wil ik een ieder juist vragen mee te denken en vooral hier op te reageren met 3 zinnen/begrippen/richtlijnen waar we elkaar op kunnen aanspreken, waarop acties onder de noemer ODH kunnen gelegd worden en waarmee we dus een verhaal krijgen waarmee naar buiten getreden kan worden. Kortom een stukje duidelijkheid creƫren in hetgeen waar we mee bezig zijn, zowel naar ons zelf als naar andere mensen die het nut en noodzaak van een verzet tegen de huidige maatschappij voelen.
 
Mijn vraag aan jullie allen is dus ook om met 1, 2 of meteen 3 richtlijnen te komen waar we allemaal achter kunnen staan en voor staan. Daar ODH een grote groep van allerlei mensen in heb ik niet de verwachting dat we hier snel uit gaan komen, maar als we er beginnen over na te denken hebben we al een eerste stap gezet.
 
Waarom zeg ik 3 richtlijnen en geen 10 bijv.? Het gaat er in mijn ogen om, om hetgeen wat we doen en willen zo kort mogelijk neer te zetten zodat dit voor een ieder duidelijk is en goed te onthouden is, waardoor je elkaar hier weer eerder op kunt aanspreken mocht je zien dat iemand buiten z'n boekje gaat. Ik wil geen agent of leraar spelen, maar wel denk ik dat we als mensen elkaar best mogen aanspreken op zaken die niet bijdragen aan het geheel van Occupy (Den Haag) en dus afbreuk doen aan het groepsproces waarin we zitten.
 
Ik zal een voorzet geven en ik verwacht dat we met elkaar nog tot drie veel betere richtlijnen gaan komen. De richtlijnen moeten uiteindelijk zo worden dat alles wat je doet en zegt kunt terugleiden tot een van deze drie richtlijnen. Klinkt heel simpel, maar is moeilijker dan ik dacht. Dan nog niet eens alle verschillende meningen binnen ODH meegenomen, waardoor het nog moeilijker zal worden. Mij is altijd verteld, zolang het moeilijk is, is het niet onmogelijk! ;)
 
A)  gedraag je zoals je van een ander verlangt, in woord en gedrag
B)  doe en zeg enkel dingen die iets toevoegen aan het proces (Occupy)
C)  probeer je eigen en elkaars talenten optimaal te benutten en het talent van de ander te accepteren
 
Dus mensen kom op denk mee en laat van je horen!

Xhairy:
hmm... komt een beetje overeen met wat ik in een ander topic ook al aanhaalde;
(alleen was ik daar wat rigoreuzer...)
--- Citaat van: Xhairy op 13 mrt '12 - 14:06 ---je moet je afvragen wat jij kan doen voor occupy, en niet wat occupy kan doen voor jou.

in sommige gevallen is het beste wat je voor occupy kan doen gewoon opzouten. en als je dus hart voor occupy zegt te hebben moet je de daad bij het woord voegen...
 
 
en ook; wat u niet wil dat u geschied, doe dat ook een ander niet.
 
 
en communiceren!!
 
anders lopen we als kippen zonder kop door elkaar heen ons eigen dingetje te doen, met goeie kans dat we elkaar alleen maar tegenwerken.
--- Einde van citaat ---

omvat zo'n beetje wat in het begin van occupy in denhaag ook al es georeerd was...

Trajectunonix:
1. Lief zijn voor elkaar.
2. Elkaars verschillen adoreren, anders respecteren, als dat niet lukt accepteren.
3. De wil hebben van elkaar te leren, om eigen zwakke punten te verbeteren.
 
Offsite Bonus
4. Frustraties, minderwaardigheidscomple xen en superioriteitsgevoelens ter zelfverdediging los laten, niet bevredigen via Occupy.
Als dit even (of lang) niet lukt een stap opzij doen en op andere aspecten van de beweging focussen, zodat dit niet ten koste gaat van Occupy. Nooit opzouten of vergenoegend toekijken hoe anderen gaarkoken.

Filo:
Xhairy en Tractunonix bedankt voor het reageren! Leuk! Hopelijk gaan zich nog meer mensen hiermee bezig houden. Ik heb begrepen dat er in de skype chillout den haag ook al druk over gesproken wordt in een apart skypegroepje. Allemaal erg mooi om te horen en ik ben dan ook erg benieuwd wat daar uit gaat komen. Graag zou ik deze skyepegroep en alle andere mensen die hier nog niet gereageerd hebben ook nogmaals willen uitnodigen om hier verder over na te denken en dit topic met alle uitkomsten aan te vullen. Hoe meer mensen hoe beter, des te groter is de kans dat het breedgedragen wordt!

Filo:
Hoe kan het dat er mensen zijn die wel commentaar willen geven op andermans werk, uit constructieve gedachtes zeggen ze dan, maar dan hier niet 'in de pen' durven te klimmen om constructief mee te denken aan zaken waar mijn inziens toch behoefte aan is om verder te geraken met elkaar in plaats van te blijven hangen in onze oude denkwijzes en dus ook gedragingen..? Nogmaals ik nodig iedereen uit om hier over na te denken en met aanvullingen te komen!!

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie