Occupy Den Haag - Forum

Werkgroepen => Kamp => Topic gestart door: don quichotte op 09 mrt '12 - 00:38

Titel: kamp updates
Bericht door: don quichotte op 09 mrt '12 - 00:38
Beste mede occupiers,
Het leek mij een goed idee om een topic aan te maken waarop mensen een kleine update kunnen plaatsen wat betreft het kamp. Dit hoeft geen heel verhaal te zijn (mag wel) maar zoiets als; "vandaag een nieuw spandoek opgehangen" of "bezoek gehad van 3 Tibetanen" of "de krokussen staan er prachtig bij" dit met in het achterhoofd dat niet iedereen regelmatig langs kan komen maar toch graag op de hoogte wil blijven van op het eerste gezicht misschien onnozele dingen. Zo komt het kamp een beetje tot leven op afstand.....


Bij voorbaat dank, Don Quichotte, fighting windmills for justice...
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Xhairy op 09 mrt '12 - 08:57
ik ga dit topic kapen vanwege toepasselijke titel.
 
het is de bedoeling dat het kamp dit zelf ook probeert te lezen, of mensen die regelmatig naar het kamp gaan en eventuele hier vermelde nieuwtjes doorcommuniceren.

ik maak em daarom maar effe sticky.
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Xhairy op 09 mrt '12 - 09:17
zo heeft als het goed is lange theo gisteravond een blauwe gasfles gebracht, dit is de eigen gedoneerd gekregen gasfles van het kamp zelf. als het goed is zit op dat barbequewagentje van marianne een gasstelletje met een aansluiting die op die gasfles past. check it out.
 
ook zijn er 2 of 3 kleinere blauwe gas-wisselflessen die gevuld kunnen worden. op deze flessen past het blauwe 2 pits gasstel dat in het begin op deze flessen heeft gewerkt, het moet er nog zijn ergens. check it out.
 
mirjam is nu toch weer een potje voor jullie daar op het kamp aan het koken terwijl de kamppot failliet is, ze betaalt dat weer zelf... ZORG VOOR JE EIGEN VRETEN OP ZN MINST GVD, hebbie normaal toch ook geld voor als je thuis bent? dr is al een tijd geen livestream meer omdat het geld op is aan eten, bedenk dat dat vóór eten gaat. priority 1!!!!!!!!!!!!!!...
 
ook word de voortent opgehaald waarin gekookt kan worden, of iig dat vierkante alu ding... en ook is mirjam de dekens aan het wassen. word morgen gebracht.
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: siris144 op 09 mrt '12 - 11:31
Ik ga naar Occupy en ik neem mee: 1 Banaan, 4 boterhammen, 1 pakje sap en een goed humeur! Idd. Als er geen geld is, niets uitgeven wat er niet is!
Agendapunt voor zondag "koken en eetgeld!" See ya laters ;D
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Oenkenstein op 09 mrt '12 - 12:22
Tip: Maak geen slapende muzikanten wakker in de tent, als je om half een denkt eens te gaan informeren hoe en wat met het kookgebeuren. Ik wens niet ergens onder een tramrails te eindigen.
Vandaag hoop ik geen agressieve kampbewoners aan te treffen, als ik om half zeven eten kom brengen.

Op het menu staat:
- Aardappelen met spinazie.
- Kippenpoten.
- Portie kibbelingen.
- Griekse salade.

Theo en Schanulleke, bedankt voor de levering van de gasflessen.

Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Xhairy op 09 mrt '12 - 14:35
aggressieve muziekant is wel een aanhoudend probleem hoor ik al...
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Notulist op 09 mrt '12 - 15:56
Hee Xharry blij je weer actief te zien. Niet te veel gaan simmen hoor, ik zie je graag in je oude vertrouwde vrolijke zelf ;D  (als dictrator ;) :) )!


greetz,
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Xhairy op 09 mrt '12 - 16:05
ik ben geen harry, en wie ben jij?

waar is de kamptelefoon? istie weg of zijn de batterijen gewoon leeg.


edit; aah ik weet al wie jij ben. ;)
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: andersOm op 09 mrt '12 - 17:35
sommige bezoekers klagen over weinig nieuws in de reguliere media. Daarvoor moeten ook foto's/video gemaakt worden.
Mensen die niet op de foto willen kunnen zich verdekt opstellen, maar fotograven bedreigen werkt lijkt mij contra productief ;-)
Laten we ook zorgen voor leuke creatieve spandoeken ed. en andere ludieke fotogenieke dingen op t kamp. VOOr de verhuizing vh Malieveld al aangekaart, maar vanmorgen nog geen spandoek met bv duidelijk leesbaar OCCUPY erop. Thuis maken is waarschijnlijk praktischer dan op t kamp...
Richting tunnel mag niet, maar Tramkant en fietspad  richting zijn vrij.
Edwin en/of Johan suggereerde iets als: "OCCUPY, ook voor jou...
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Xhairy op 09 mrt '12 - 18:14
ho, wacht even. fotografen dienen het fatsoen op te brengen om te vragen of ze foto's mogen maken, en vooral waar het gaat om foto's waar onvermijdelijk personen op komen zich ervan te vergewissen wie er niet op de foto willen. betreffende personen kan vervolgens gevraagd worden uit beeld te gaan als ze in de weg staan. deze personen dienen vervolgens gehoor te geven en medewerking te verlenen aan dergelijk verzoek en uit beeld te gaan, aangezien het maken van foto's geacht mag worden in het belang van occupy te zijn en dus prevaleert.
 
dat is de correcte lijn die dient te worden aangehouden. dit ter herinnering, deze kwestie is niet nieuw en is al een keer besproken dus dat doen we niet opnieuw. geef het door zodat iedereen het weer weet.
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Oenkenstein op 09 mrt '12 - 20:21
Eten gebracht. Lekker rustig sfeertje op het kamp. Moest echter gelijk weer ervandoor.

Er is tekort aan alles:
- Geld.
- De gasstellen, die gebracht zijn passen niet op het fornuis, daar past enkel zo een grote blauwe Camping Gaz op.
- Kamptelefoon. Communicatie kan nu enkel geschieden door fysiek naar het kamp toe te gaan.
- Internet. De die-hards zitten nu al een paar dagen te wachten op spullen om te kunnen streamen.
- Het voortentje is volgens mij nog niet gebracht. In ieder geval nog niet opgezet.

Deze situatie vind ik zorgelijker, dan die tijdens de winterperiode. Het was toen wel koud, maar alles was er.

Ruzie en aanvaringen zoals gisteren gebeuren nu eenmaal. Gelukkig is onze muzikant een hele toffe gozer en konden wij het naderhand bijleggen.

Maandag reed er een tram voorbij het Koekamp en uit de speaker klonk: Hou vol jongens!

Als iemand fotos wil maken, ga je gang, maar hou inderdaad de richtlijn van Xhairy aan. Als iemand niet op de foto wil, respecteer dat dan.  De ganzen op het Koekamp zijn ook fotogeniek.


Titel: Re: kamp updates
Bericht door: don quichotte op 09 mrt '12 - 21:56
Fijn om te zien dat dit topic meteen gebruikt wordt :D
Wat betreft het spandoekenverhaal, ik ben vrij creatief en zal kijken of ik wat moois kan maken. Het is inderdaad zonde dat we zo'n kans op media-exposure aan ons voorbij laten gaan, letterlijk...
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Xhairy op 09 mrt '12 - 22:38
je topic werd niet gebruikt vanwege jou idee om dit topic te beginnen, binnen het "online team" werd de behoefte geuit dat er een communicatiekanaal naar het kamp moest komen om de samenwerking van online en onlocatie (kamp dus) zo goed en kwaad als kan in overeenstemming te brengen.
ik ging daarmee aan de slag en wou een communicatie topic in het leven roepen waar dingen in konden worden gecommuniceerd naar mensen die misschien naar het kamp gingen die het konden lezen en aan het kamp doorgeven. jou topic, wat op zich nog een beetje loos was had een titel die me wel uitkwam en daarom heb ik gewoon jouw topic voor dat doel gekaapt ipv een nieuwe te maken.
 
ik weet niet wat jouw bedoeling was voor dit topic, maar nu is het dat wat ik hierboven uitleg, en dient het alleen voor dat doel gebruikt te worden. het is ook de bedoeling dat iedereen, en vooral het kamp wanneer dat mogelijk is, altijd eerst en vooral dit topic checkt op nieuwe berichten die van belang kunnen zijn.
 
het loopt iig naar redelijke tevredenheid, bij gebrek aan beter. bedankt namens de feestcommissie.
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: protius op 10 mrt '12 - 03:42
xhairy moderator het is niet de bedoeling de boel te kapen door inbreuk te maken op zijn schijfsels dat had ook bij mij gedaan en zie het weer terug komen dat het ook doet bij ander

dit is niet volgens de regels ik zal hier beklagen bij de andere moderator en mocht dat niet helpen op de mumbel wat kapen doen alleen piraten en niemand houd van piraten dus hou daar mee op ?????
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Xhairy op 10 mrt '12 - 09:20
de kaping van dit topic is vanwege direct nut voor het kamp. het doet in weze niet veel afbreuk aan de initiele opzet van topicstarter behalve dat het nu voor noodzakelijke berichtgeving gebruikt word ipv triviale. jou post hier is wederom topicvervuiling, je bent egocentrisch bezig met dit topic te kapen voor je persoonlijke onenigheid met mij die je perse hier wil ventileren, niemand die op dit gelamenteer van jou zit te wachten. ik ben enige mod hier maar je bent meer dan welkom om het in de mumble te gooien, en anders doe ik het wel, ik kan haast niet wachten tot het zover is.
 
ik stel voor dat je dit topic verder ontziet, ik zal dan ook iedere volgende post hier waarin je hierop doorgaat verwijderen. ik verwijs je naar het freespeech topic. http://occupydenhaag.org/index.php?topic=20.0 (http://occupydenhaag.org/index.php?topic=20.0) kom daar maar met je te onpas aanhalen van je recht op vrijheid van meningsuiting om het te misbruiken als argument om anderen lastig te mogen vallen die totaal geen boodschap hebben aan jou. je mag dan het recht op vrije meningsuiting hebben, maar anderen hebben het recht om daar niet naar te hoeven luisteren. je dringt je mening op op een onbetamelijke manier.
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Ferry op 10 mrt '12 - 10:45
Nou leuk die info uitwisseling tussen Xhairy en protius , maar nieuws UIT het kamp verneem ik nauwelijks , wat is er met de éne dixie aan de hand nu ?
Staat die nog op het malieveld ? en zo ja wie bewaakt hem dan ?
Ondergetekende is op papier verantwoordelijk , maar kan niets doen omdat er geen contact mogelijk is , de veldtelefoon ( net nieuw aangeschaft ) is onbereikbaar ...
Jammer maar waar .
Ondertussen word er vrolijk doorgechat , voornamelijk prietpraat waar ik in ieder geval niks mee kan.
Oenkenstein had het over diehards die in een rustig sfeertje op de koekamp wachten op de dingen die komen gaan ...   
Mijns inziens zijn de krokusjes daar het mooiste wat occupy nu te bieden heeft !
 
 
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Xhairy op 10 mrt '12 - 11:07
ik heb zo'n dixie in me uppie al een keer 80 meter versleept. touw door oog aan de onderkant en slepen maar, gaat prima, de onderkant is glad plastic, glijdt best goed over het gras, moet met een man of 4 makkelijk te doen zijn.
 
ferry is financieel verantwoordelijk voor die dixies mensen, niet alles maar voor lief nemen. beetje meer betrokkenheid mag wel, anders moet je niet raar opkijken dat anderen ook zo gaan doen en de een na de ander zn handen ervanaf trekt.
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Oenkenstein op 10 mrt '12 - 17:47
Lekker weer. Lekker druk. De krokussen bieden heftig weerstand tegen het plattrappen door de vele bezoekers.
De plastic flonders liggen minder solide dan op de vlakke ondergrond van het Malieveld. Het brengt de meest gebalanceerde onder ons uit evenwicht.

Er zijn vandaag tenten opgehaald, om bij aankomst bij de leverancier, er achter te komen dat er geen tentstokken meegeleverd konden worden.
Er kon gelukkig om worden gelachen.

De Dixie stond hedenochtend nog eenzaam op het Malieveld, maar is door iemand die wel heel nodig moest, verplaatst naar het Koekamp.
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6823606186/#in/photostream (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6823606186/#in/photostream)
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6823606830/#in/photostream (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6823606830/#in/photostream)

Er is gas gehaald. Voor 20 Euro een grote Camping Gaz omgewisseld. Er kan nu wat eten worden opgewarmd, of koffie gemaakt worden.

De spullen om te kunnen streamen, zijn ook vandaag gebracht, inclusief een stoot accu's.

En ik zag een wonder: Een occupist bezig met de afwas! Gelijk maar een historsche foto van gemaakt.
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6823606632/#in/photostream (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6823606632/#in/photostream)

In een kort gesprek is besloten om het kookteam weer op te starten. Ik breng morgen wat budget naar Schanulleke, zodat de komende week zonder kopzorgen gekookt kan worden.
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: theo54 op 10 mrt '12 - 20:21
jammer mensen ik mis het kamp maar me gezondheid gaat ff voor ik kom weer zo snel mogelijk
groetjes Theo54
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Ferry op 11 mrt '12 - 02:26
Theo , een spoedig herstel toegewenst , idd rust nemen is een goed idee.
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: don quichotte op 11 mrt '12 - 16:53
zonnepaneeltjes laden de accu op, en vanavond is er weer licht in de tent. Vandaag was de city-pier-city loop waarvoor ocdh van het malieveld moest wijken en ik snap nu waarom. De hele dag een mensenstroom van en naar het station en het malieveld was helemaal in beslag genomen door mensen in spendex wat niet altijd even appetijtelijk was om naar te kijken . Er is flink geflyerd! o.a. voor de demo van a.s. zaterdag over het ESM-gebeuren... Zaterdagnacht was rustig, geen problemen met dronken mensen wat ik eigenlijk wel verwachtte.... foto's staan op de ocdh facebook-pagina.....
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Cernunnos op 11 mrt '12 - 18:21
Klinkt als een goede dag. jammer dat er geen livestream was vanaf de koekamp. Je geeft aan dat er foto's staan op facebook. Kan ze daar echter niet vinden. Heb je misschien een linkje?
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: don quichotte op 11 mrt '12 - 18:33
photo.php (http://www.facebook.com/photo.php?fbid=3535346862644&set=p.3535346862644&type=1&ref=nf)


photo.php (http://www.facebook.com/photo.php?fbid=3535397383907&set=p.3535397383907&type=1&ref=nf)Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Oenkenstein op 11 mrt '12 - 19:43
Wilde vandaag, als een soort tegenhanger van de CPC loop, 8 rondjes Koekamp lopen.
Eenmaal aangekomen, bleek het pad zo druk met mensen, dat ik er gelijk geen zin meer in had.
Dan maar een KBK. Koekamp, Blow, Koekamp.
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6826930800/#in/photostream (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6826930800/#in/photostream)

Een stoicijnse gemaskeerde roeptoeter zit onbewegelijk op zijn stoel. Iris speelt tussen het folders uitdelen wat gitaar. Zij is niet de enige. Achter een tent, een beetje verscholen, zit een groepje van de zon en het leven te genieten. Ook hier gitaarspel.
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6826930948/#in/photostream (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6826930948/#in/photostream)

Midden op het veld ligt een plastieke palet met twee accu's. Zij worden opgeladen met behulp van 3 kleine zonnepaneeltjes. Vooralsnog dienen de accu's als vervanging voor de generatoren. Voor continuering moet nog een omvormer gehaald worden.
Geld is schaars, maar tijd ook.
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6973047637/#in/photostream (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6973047637/#in/photostream)

Marianne op haar ros, versiert met masker, schuift behoedzaam tussen de krokussen door om met iedereen een praatje te maken, ideeen te genereren en afspraken te maken. Zo is er een idee om een wigwam of tipi te bouwen en werd er gepolsd hoe en wat. Zij zag ook Maxima met de kinderen nog voorbij lopen, vergezeld door een kudde beveiligers.
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6973047751/#in/photostream (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6973047751/#in/photostream)

Vooraan het pad staat Mies met een uitstalling, waaronder kekke T-shirts.
Wij bespreken wat details voor het opzetten van een weggeefwinkel, een idee van hem al uit de tweede week, waarvan ik hoop dat het snel gerealiseerd kan worden. In ieder geval is het door Iris gedoneerde kledingrekje in elkaar gezet. Vanavond ga ik de eerste zak met kleren brengen. Eens kijken hoe dit gaat lopen.
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6973045135/#in/photostream (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6973045135/#in/photostream)
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6826928834/#in/photostream (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6826928834/#in/photostream)

Goed nieuws van het kookfront: Frank kwam zich melden om vandaag soep voor de mensen op het kamp te gaan maken.

Hieronder een filmpje met een korte impressie van vanmiddag:
Uitdelen Folders (http://www.youtube.com/watch?v=Jni5TMpyofw#)
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Oenkenstein op 12 mrt '12 - 13:02
Prachtig weer vandaag. Bij aankomst staat er een politiewagen voor het plastieke gangpad. Tijdens een gesprek eten twee koolmezen bij het geinstalleerde vogelhuisje van de vetbol.

Gerben wordt geroepen voor een telefoongesprek met de commandant. Hij was het eerst niet van plan, maar gaat om 13:00 uur naar het hoofdbureau, vergezeld van een mede-occupist. Volgens mij, wordt er dan zowel over de verhuizing terug naar het malieveld gesproken als over de ESM demonstratie van aanstaande zaterdag.

Er kwam nog iemand de tent binnen om de praktische zaken te bespreken over die  demonstratie.

Ik ben nog even naar de het Malieveld gegaan, om te zien hoe het afbouwen van de CPC gaat.
Op de plek van de Dixie, staat nu de evenementenreiniger.
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6829637936/#in/photostream (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6829637936/#in/photostream)
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6829637800/#in/photostrea (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6829637800/#in/photostrea)
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Oenkenstein op 12 mrt '12 - 18:08
Het pad langs het tentenkamp:

Happy Birthday Joe (http://www.youtube.com/watch?v=bTz7Brb_43s#)
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Xhairy op 12 mrt '12 - 18:56
naja...
 
lol
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: don quichotte op 13 mrt '12 - 01:18
Ik zie net dat ocdh vanaf vandaag (13 mrt.) weer op het malieveld staat. Was te lezen op occupytv.nl.... heb ik iets gemist?
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Xhairy op 13 mrt '12 - 01:23
was meen ik uitspraak, maar gemeente/politie wou weer overleg ofzo, al weet ik niet wat er te melden valt. misschien dat ze een datum willen afspreken wanneer ze het gras willen onderhouden...
 
 occupy continues
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: don quichotte op 13 mrt '12 - 11:20
Zolang er nog krokussen staan wordt er niks gemaaid, laat je niks wijsmaken wat dat betreft. Bovendien houden de waakganzen het gras lekker kort....
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Ferry op 13 mrt '12 - 12:08
Voor de duidelijkheid don quichotte .. op da Koekamp staan krokussen en groeit gras, op het Malieveld groeit slechts gras.
Staatsbosbeheer kan overwegen om het gedeelte wat door de werknemers van de circussen is omgeploegd nieuw in te zaaien .
 
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Oenkenstein op 13 mrt '12 - 19:19
Vanmiddag weer een bezoekje gedaan. Moest het kort houden in verband met een lekke band (afloper).
De 24 uurs bewakingscamera van de gemeente op het Malieveld is trouwens meeverhuisd naar het Koekamp. Er stond een busje naast, maar die reed een stukje verder, uit beeld, toen ik fotos ging maken.
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6979739009/#in/photostream (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6979739009/#in/photostream)

XHairy, er is omvormer gebouwd, naar 9 volt. Voorlopig niet nodig.
Er staan nu 3 generatoren, allen nog niet werkend, er werd over gesproken en volgens mij gaat iemand er wat aan doen.
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6833612542/#in/photostream (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6833612542/#in/photostream)
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6833612856/#in/photostream (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6833612856/#in/photostream)

De tank Camping Gaz is ook nog redelijk vol, in de legertent werd er een improsoepje veroberd.
Er is weer wat geld. In ieder geval ook genoeg voor het kookteam om een dag te kunnen koken.

Er was bezoek, gezeten aan een tafel, lekker buiten in een voortent en voorzien van koffie. Ze zouden Gavin O Really nog even opzoeken, die staat in het centrum gitaar te spelen.
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6979739209/#in/photostream (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6979739209/#in/photostream)
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6979739779/#in/photostream (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6979739779/#in/photostream)
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6833611462/#in/photostream (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6833611462/#in/photostream)
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6979739563/#in/photostream (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6979739563/#in/photostream)
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6979741077/#in/photostream (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6979741077/#in/photostream)

Ik weet niet veel over dat inzaaien van het Malieveld, heb er verder ook nog niet naar gevraagd.
Wij dienen nog even te wachten op informatie vanuit het legal team, wanneer en of het kamp verplaatst gaat worden.
Het Malieveld ligt er momenteel zo bij:
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6833610916/#in/photostream (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6833610916/#in/photostream)

De vraag kwam van Navellef op de livestream, ik weet niet meer precies, maar het betrof hoe de bewoners het Koekamp ervaren.

Uit meerdere gesprekken met Michel en ook bij een avondinfosessie van Bart afgelopen zondag in de legertent, blijkt dat alle huidige kampbewoners het Koekamp een hele goede locatie vinden.
Er zijn ook tal van redenen om er te blijven.
- Het is er mooi. Krokussen, ganzen en prachtig gras. En dat boven op een racebaan.
- Regenwater spoelt snel weg.
- Minder modder en meer communicatie met passanten.
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: navellef op 13 mrt '12 - 20:44
@Oenkenstein, Wat fijn om weer beelden te krijgen van je van het Okoekamp! En wat info ook.
Het Malieveld ligt er strak bij. Idd, inzaaien oid lijkt me logisch.
Leuk te zien op je foto's dat mensen op het kinderschoolbord worden uitgenodigd op koffie/thee met een koekje :) .
Dus de mensen die op het kamp verblijven klagen niet over lawaai, uitlaatgassen, onveiligheid enzo? Daar ben ik blij om. Dat ze zich er goed voelen en omdat ook ik deze locatie prachtig vind. Ik had idd gevraagd naar ervaringen van de kampbewoners zelf. Want dat geeft wel de doorslag.

Ter info: Er moet nog een blauwe aggregaat/generator zijn, die via Peter is gekomen en die een jongen/man (volgens Ferry) 2 maart naar huis heeft meegekregen om te repareren. Ferry weet het adres.
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Xhairy op 13 mrt '12 - 20:50
ok, 9 volt omvormer... fijn dat jullie zoiets hebben. ik heb het niet ofzo hoor...

o en lokatie koekamp heeft zn voordelen, maar tis het beste om malieveld als basis te houden, en dan gewoon bij wijze van eenmansactie met een standje met koffie en stoeltje op koekamp staan iedere dag dat het lekker weer is om te flyeren enzo, en dan geintresseerden eventueel verder verwijzen naar malieveld.

n.b. eenmansacties hoeven niet aangemeld
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Oenkenstein op 15 mrt '12 - 02:56
XHairy, wij zijn niet allemaal techneuroten. De boodschap is dat er geen omvormer bij jou hoeft te worden gehaald. Maar bedankt dat ik er nog rekening mee heb gehouden en het even gevraagd heb, om het je te kunnen meedelen. No sweat. Hoe is met je rug?

Zeven uur. Samen met Borg eten gebracht. Rijst met hete pindasaus.

Het was erg rustig, enkel Gavin en Michel op het kamp. Er is nu voldoende eten voorradig, morgen hoeft er niet bij iemand thuis gekookt te worden.
Ronduit schattig en vermakelijk zijn de ganzen, die trekken zich nergens wat van aan en eten het gras tussen de geplette krokussen.
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6837401006/#in/photostream (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6837401006/#in/photostream)

In de legertent staat een gasstelletje. Wegwerpborden zijn niet echt nodig, er zijn plastic borden en die laten zich makkelijk afspoelen.
Buiten de legertent staat een tafel, gedecoreerd met viltstiftteksten, ingericht om ook af en toe af te wassen.

Vraag van het kamp: Ze waren eens aanwezig, maar er is nu gebrek aan pannen. Braad en kookpannen.

De blauwe aggregaat, staat thans bij Armand voor reparatie, maar wordt door Gavin binnen een paar dagen terug verwacht. Het probleem is echter het transport.
Deze weldoener heeft aangeboden de stroomopwekker te repareren, om uiteindelijk tijdens het transport van het ding, last te krijgen van overijverige dienstkloppers.
Met als gevolg even geen rijbewijs. Wie wil dit aggregaat ophalen?

Het doek van de weggeefwinkel hing er een beetje slap bij, even netjes strak trekken en een foto maken.
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6983524711/#in/photostream (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6983524711/#in/photostream)

Op weg naar het Koekamp zag Borg een soort tent pontificaal in het midden van het Malieveld staan. Wij kijken.
Het Malieveld is ingezaaid, de sporen van het inzaaien zien er uit alsof een freesmachine over het veld is gereden.
Een tennistournooi op dit gras organiseren zit er voorlopig niet in.
Het blijkt een art-tentbouwsel. De maker kwam een babbeltje maken. Hij heeft niets met occupy te maken, de politie was ook even langsgekomen en vonden het wel grappig en okee.
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6837401176/#in/photostream (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6837401176/#in/photostream)

Navellef, leuke reactie, bedankt.
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: navellef op 15 mrt '12 - 07:21
@Oenkenstein, Ik miste je verslag van de afgelopen dag al  ;) . Dus verrast dat dat alsnog kwam.
Jammer dat het kamp niet (meer) aantrekkelijk blijkt te zijn om er te verblijven. Misschien eens evalueren.

De ganzenfoto vind ik mooi  :) , bijzonder wel.

Koken de kampbewoners nog niet zelf vanwege gebrek aan pannen?
Er zijn nog wat kleine pannen en één of twee koekenpannen in het tuinhuis van Ferry (vh 'Opa Water'), volgens mij.
Ook dozen met vele borden, bekers, bestek en overig servies en keukengerei. Samen zo'n 2/3 kuub. Ook de 3 witte bakken, 2 rekken. Wasteiltje.
(Fer vind fijn als alles daar weg kan. Omdat hij over enige tijd het tuinhuis wil gaan inrichten. En zal zelf nog reageren, vermoed ik.)

Ben toch benieuwd naar de verhuizing en de komende plek.
Deze donderdag om 13:00 uur zou een Ronde Tafel gesprek op Mumble zijn over welke plek op (of nabij?) het Malieveld de meeste stemmen zal krijgen, hoorde ik van Ferry. Linker- of rechterhoek, middenachter (hoger gelegen deel) of tussen bomen ... oid.
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Cernunnos op 15 mrt '12 - 10:54
Leuk verslag weer Oenkenstein!
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Xhairy op 15 mrt '12 - 11:32
XHairy, wij zijn niet allemaal techneuroten. De boodschap is dat er geen omvormer bij jou hoeft te worden gehaald. Maar bedankt dat ik er nog rekening mee heb gehouden en het even gevraagd heb, om het je te kunnen meedelen. No sweat. Hoe is met je rug?

ik heb geen 9v omvormer, dus kan er ook geeneen gehaald worden bij mij. ik weet niet waar het over gaat en weet niet hoe het verhaal de wereld in is gekomen...
memme rug gaat het aardig goed, moet alleen nog wel heel erg oppassen met mn bewegingen.
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Oenkenstein op 15 mrt '12 - 16:13
Nou ja, sorry voor de vaagheid XHairy. Ik hoop dat je snel herstelt.

Gisteren op het Malieveld:

Global House Malieveld Art Project (http://www.youtube.com/watch?v=p0QQKQSg5Jo#)

En nu als een haas naar het Koekamp. Verhuizen.
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Oenkenstein op 15 mrt '12 - 19:38
Bart staat een paar belangstellenden te woord. "Hoe lang blijven jullie nu staan?", is een vaak voorkomende vraag.

Op naar de legertent en daar lanceer ik het woord verhuizen.
Weinig animo, veels te mooi weer. Aan de overkant liggen de studenten in het gras het voorbeeld te geven.
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6839134526/#in/photostream (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6839134526/#in/photostream)

Het is best wel druk op het kamp. Edwin en Theo komen er ook aan en schuiven zittend aan bij een groep waar met elkaar gesproken wordt. Verderop staat een occupisten groepje te praten.
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6839134660/#in/photostream (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6839134660/#in/photostream)

Er wordt nog een huishoudelijk bericht met Michel uitgewisseld over een Sparta, praat nog even met Bart en wordt weggepest door Krisso, die met de Ik Ben Lief klapper naast het pad verschijnt en pas ophoud als ik mijn camera paraat maak.

Ik heb de afgelopen dagen behoorlijk gependeld tussen kamp en huis en ben nu bekaf. Ik bewonder de mensen op het kamp, die het volhouden.
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Cernunnos op 15 mrt '12 - 22:07
Wederom een geweldig verslag met foto's super hoor! Lees dat je vermoeid begint te raken maar vind deze updates wel erg gaaf! Zou door meer mensen kunnen worden opgepikt natuurlijk als ze het kamp hebben bezocht! Jij in ieder geval bedankt voor je verslagen tot nu toe!
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Xhairy op 15 mrt '12 - 22:21
jij ben ook wel stoer hoor oenkenstein. ;)
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Filo op 15 mrt '12 - 22:29
Mooie stukjes inderdaad oenkenstein. Keep on the good work! :)
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Xhairy op 16 mrt '12 - 11:41
ik hoef niet te vragen 'waarom is het kamp nog niet verhuist', maar als er nu niet heel erg gauw verhuist gaat worden heeft van aartsen gewoon een kadootje...

wie daar op dat koekampdriehoekie in de zon wil blijven liggen die blijft er maar liggen, maar het kamp moet naar 't malieveld. hop...
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Xhairy op 17 mrt '12 - 13:40
podium is onderweg naar denhaag
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: don quichotte op 18 mrt '12 - 00:06
livestream gaat voor op eten? ik wil niet zeuren maar waarom? heb ik iets gemist? vandaag was een goede dag, op de valreep een werkend aggregraat godzijdank. niet eens fatsoenlijk de tijd gehad om de spullen van de verhuizing van gisteren op hun plek te zetten. Het kamp is niet leefbaar? Dan zien we er toch nog best aardig uit voor een stel dooien.... Occupy Den Haag leeft, en vandaag was het fijn om te zien dat het niet gaat om een handjevol beroepsdemonstranten, maar om oprecht ongeruste nederlanders uit alle lagen en hoeken van de samenleving. Fijn om Ferry, (voorheen opa water) te zien glimmen wanneer hij ondeugend zijn gevoel van onvrede op een uiterst ludieke manier kenbaar maakt. Mijn complimenten aan Navellef, die eerder op dit forum aangaf dat het hele ESM-verhaal eigenlijk een groot vraagteken was. Vandaar dat ze besloot met een groot vraagteken rond te gaan lopen, super! Dat ene vraagteken zegt alles... Voor iedereen die occupy steunt, op wat voor manier dan ook, wil ik zeggen dat er niet zoiets bestaat als echte occupiers. Het feit dat er mensen zijn die in weer en wind op een veld staan met minder voorzieningen dan op een simpele camping maakt hen niet meer of minde occupy dan iemand die vanachter zijn laptop op het internet actief is, of iemand die allebei doet, of iemand die liefdevol kookt voor de goede zaak. We staan hier om hetzelfde voor elkaar te krijgen en we zijn er om elkaar te helpen en ondersteunen. "Though shall communicate" Mensen, bedankt!

Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Xhairy op 19 mrt '12 - 21:20
ik heb de discussie die hier is ontstaan over wat voor gaat, stream of eten, uit dit topic gesplitst. die discussie aldaar verder voeren; http://occupydenhaag.org/index.php?topic=227.0 (http://occupydenhaag.org/index.php?topic=227.0)
 
niet hier, dit is kamp updates.
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Oenkenstein op 21 mrt '12 - 20:39
Op weg naar het Malieveld staat op het grindpad een kleurrijke tekst.
Hup camera aan:
Langs Het Grindpad (http://www.youtube.com/watch?v=C_7V8FAg2nU#)

De tenten staan in een rij langs een pad, hoog en droog.
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/7003653845/# (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/7003653845/#)

In de keukentent staan twee gasstelletjes. Op een gasstel staat een bord:
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6857539704/# (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6857539704/#)

Gavin o Really meldt dat zij zich hier op het kamp voorlopig wel zelfstandig redden.
Davey pakt net zijn gitaar in.

Buiten de tent, een kind, die schoenen aantrekt en de vogels gaat voeren met een broodje.
Die trekt zich niets aan van een korte nukkige Barry bui.

De sfeer is er een van rust. Het is prachtig weer en na een gangetje langs de tenten, vind ik het er ook mooi. Kleurrijk.
Er hangt een vlag, er staat een Buddha, er ligt nog een verdwaalde anti-ESM bord op een stoel en een omgewaaide jerrycan, die waarschijnlijk bij maantijd tot trommel wordt geprolongeerd.

http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/7003653157/# (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/7003653157/#)
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6857540380/# (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6857540380/#)

Een tent is versierd met een pop.
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/7003653395/# (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/7003653395/#)
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Oenkenstein op 24 mrt '12 - 19:00
Bij aankomst tref ik Xihuat aan. Even babbelen over de bonnen die nog gescand moeten worden voor de boekhouding.
De verhuizing is al begonnen. Tegenover het Esso gebouw, aan een sloot, staan op een klein stukje grond een klein tentje en een metalen frame van de legertent. De moddergrasverhouding bedraagt fifty fifty.
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6865138002/# (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6865138002/#)

Barry heeft last van zijn schouder en zit een beetje verloren voor zijn nieuwe tentplek.

Aan de slag, ik loop met Xyhuat mee om een lading spullen te verhuizen. Ondertussen zie ik creatieve methoden om te verhuizen. Marianne scheurt als een motormuis op haar scootmobiel over het pad, met dozen tussen de benen.
Een volgestouwde personenauto rijdt, met een deur nog open, op gezapig lenteweer tempo over het gras.
Een altowagen rijkt tot aan de hemel met op het dak gestapelde podiumdelen. Tjonge, dat moet er dalijk er ook weer van af.

Eerst nog wat bijpraten. Marianne heeft een dikke huid, maar vandaag heeft zij er de smoor in en Frank valt haar bij. Niet over hebben en gewoon doorgaan met verhuizen, zegt zij en scheurt er vervolgens vandoor.
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/7011253075/# (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/7011253075/#)

Michel heeft het gehad. Er lijkt niets uit zijn handen te willen komen vandaag. Ik besluit te helpen.
Op zijn okkepaais, eerst nog een shagje draaien, breken wij de tent af. Frank helpt mee om de gevouwde tent helemaal naar de andere kant te dragen.  Daar wordt na wat gesteggel over de juiste plek, de tent weer met Don Quichote opgezet.

Een occupist komt tot zijn grote verbazing er achter dat de Dixie al versleept is naar de nieuwe plek.
Dan maar op de fiets. Snel snel.

Onder begeleiding van een Iers marslied, gaat een groep op pad met een grote tent. Emmy loopt in paradepas voorop, gevolgd door een trouwe schare.
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6865137564/# (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6865137564/#)

Nog geen minuut later komt in een hee-wacht-op-mij tempo, Marianne voorbij scheuren met een stukkie zeil.
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6865137748/# (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6865137748/#)

De meegebrachte stroopwafels deel ik uit aan een ieder, die wat suiker en energie kan gebruiken.
Bart staat devoot met een vuilniszak, miniscule rommeltjes van het veld te halen.
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6865138650/# (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6865138650/#)

Op de terugweg:
Grindpad, een paar dagen later deel 1
Grindpad een paar dagen later deel 1 (http://www.youtube.com/watch?v=6FtCIXBKfbI#)

Grindpad, een paar dagen later deel 2
Grindpad, een paar dagen later deel 2 (http://www.youtube.com/watch?v=Z00Z7dLexcM#)
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Xhairy op 24 mrt '12 - 20:40
mooie updates oenkenstein.

xyhuat en aard zijn hier geweest om nog een stapel oude bonnetjes op te halen om de boekhouding helemaal rond te maken. was gezellig. ze zijn net weer vertrokken.
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: xyhuat op 25 mrt '12 - 01:29
Ik heb de verhuizing van het kamp als een vermoeiende, doch gezellige aangelegenheid ervaren. Inderdaad.. creatieve methoden om iets te verhuizen zijn er bedacht. Hoe verhuis je bv. zware dingen als een dixie of agregaten? 2 skateboards, een pallet er op, paar sterke mannen en hup, t zware spul er op en rollen maar. En hoe verhuis je dekzeilen? Daar charter je iemand met een scootmobiel voor die een dekzeil over het veld sleept, of je bindt ze aan een volgeladen en hoogopgeladen busje vast die toch naar de nieuwe plek gaat rijden. Winkelkarretjes doen ook goede diensten. Best wel aardig stekkie, ingeklemd tussen een stukje wat op wildgroeibos lijkt, een dijkje met keurig in de rij staande bomen en water.... alleen jammer dat het klein is.
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: don quichotte op 25 mrt '12 - 22:34
weekendupdate van Don Quichotte;


occupy the movement, daar begint het een beetje op te lijken nadat het fysieke kamp voor de 3e keer in korte tijd van locatie moest veranderen. Het kampement staat nu aan de andere kant van het veld naast het fietspad tussen een stuk gras met bomen en een verwilderd bosje waar naar verluidt rubberbomen groeien (Durex vulgare) ook ligt het kamp nu aan een water, leuk voor aankomende zomer! Afgelopen donderdagavond kwam ik aan en de mensen die overdag aanwezig waren hadden een hele drukke dag achter de rug, 15000 demonstranten die allemaal gebruik wouden maken van de dixie van ocdh.... Mies had er een dagtaak aan en heeft nog een paar euro voor de donatiepot verdiend. Verder kregen de demonstranten een lunchpakketje aangeboden die niet door iedereen volledig werd genuttigd. Zodoende hadden de kampbewoners na een rondje over het veld een doos vol met ingepakte broodjes, mars repen, blikjes ice-tea, en heerlijke bosvruchtendrank (mijn favoriet!) en een hele berg aktiemateriaal; borden, spandoeken en dergelijke wat na een beetje schilderen en plakken zeker gebruikt kan worden bij toekomstige demo's. Vrijdagnacht waren Edwin en Anita de nachtwakers, toen ik wakker werd waren ze alweer vertrokken. Zaterdag wederom een verhuizing waar gedurende de dag gelukkig nog wat mensen voor op kwamen dagen zodat het voor het donker gedaan was. Zaterdagavond kwam er ook nog een delegatie van occupy Leeuwarden van 3 man die een nachtje overbleven, heel gezellig. De nieuwe lokatie is wel heftig wat betreft de non-stop stroom van motorvoertuigen, veel geluidsoverlast en stank. Mischien went het nog, maar zonder oordoppen is het een recept voor insomnia. Zondagmiddag weer vertrokken na een zonovergoten weekend. tot volgende week!
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Oenkenstein op 26 mrt '12 - 14:27
Het kamp vandaag, rond het middaguur. Prachtig weer, er wordt koffie geschonken.
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6871261470/# (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6871261470/#)

Het is best druk, maar de sfeer is er een van rust. Het is een blauwe maandag. Iemand vraagt om shag, de ander om een vloeitje.

Op een door de FNV gedoneerde tafel staat een zonnepaneeltje.

Er is bezoek uit Amsterdam, van het gisterenavond ontruimde Damplein. De jongen vertelt kort over de feesten, gehouden op het Beursplein. Het hoge noorden is ook vertegenwoordigd. Drie bezoekers uit Leeuwarden hebben op het kleine kamp gebivakeerd en zitten half wakker, reeds voldaan van een ontbijt, van de zon te genieten alvorens vandaag via Utrecht terug te keren.

De Buddha heeft het koud gehad vannacht.
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6871261676/# (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6871261676/#)

Bij vertrek neem ik nog een lege thermoskan mee en zie een verdwaald bord op de grond liggen.
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/7017369187/# (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/7017369187/#)
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Cernunnos op 26 mrt '12 - 15:20
Ik blijf met veel plezier de kamp updates en foto's bekijken. De foto van het kamp moest ik even twee keer naar kijken. Herkende het Malieveld niet terug, vanuit die hoek lijkt het wel of we midden in de stad staan! Zijn de jongens en meiden op het kamp ook tevreden met de nieuwe stek? Vind het jammer dat we die hier eigenlijk niet tot weinig tegen komen op het forum.
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Xhairy op 26 mrt '12 - 22:48
ik heb de discussie die hier is ontstaan over in hoeverre het belangerijk is om internettoegang op locatie te hebben, uit dit topic gesplitst. die discussie aldaar verder voeren; http://occupydenhaag.org/index.php?topic=296.0 (http://occupydenhaag.org/index.php?topic=296.0)

niet hier, dit is kamp updates.
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Ferry op 26 mrt '12 - 22:48
Welnu , ik was vanmiddag ook nog even op het kamp , omdat ik een vraag had en eerlijk gezegd ook wel nieuwsgierig hoe het er nu zou zijn ...
Nou het viel me niet mee , werd aangekeken als ware een aliën , niet te woord gestaan  behalve twee oudgedienden (een muzikant en een stadsnomade ) en ook nog Andersom.                                                                                                Een groepje nieuwelingen die wat aan het ballen waren en wat mensen die wat  voor zich uit zaten te kijken in het voorjaarszonnetje.
Uit één van de tenten klonk keiharde housemuziek , al met al dacht ik , hoe en wie gaat hier geinteresseerden informeren over waar occupy voor staat....
Na mijn vraag over de financiering van de éne dixie aan het kamp gesteld te hebben vertrok ik weer , en niemand die verder nog op of om keek bij mijn  weggaan. (maakt verder niet uit ...het zij zo...)
Op dit moment dat ik dit schrijf , staat de teller bij Bo Rent voor de Dixie op
+ 50 euro , dus genoeg voor nog een kleine twee weken huur.
Van het kamp heb ik min of meer begrepen dat daar geen geld is voor verlenging , zij ( Mies ) verwees  mij naar occupy Den Haag digitaal ...
Voor de goed orde , mede na wat ik vanmiddag gezien en bovenal "gevoeld" heb , ga ik niet verder met het regelen (en het op naam houden) van de dixie , volgende week meld ik dat persoonlijk bij Bo Rent .
Mocht iemand zich geroepen voelen het van mij over prima , ik stop er mee .
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Cernunnos op 26 mrt '12 - 23:04
Vanmiddag was Michel weer even live aan het streamen vanaf het kamp. Was goed om weer eens te zien.
Hij is voornemens om iedere dag tussen 15-16 uur te streamen vanaf het kamp! Dus hou de livestream in de gaten!
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: theo54 op 27 mrt '12 - 09:49
Ferry ik kan je reactie heel goed begrijpen
hij zij zo helaas
en we moet daar ook hard aan werken
zoals het nu is is dat geen reclame voor OCCUPY
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Ferry op 27 mrt '12 - 10:58
Ik pleit er voor , ook al gezien de minimale activiteit op dit forum , en de marginale betekenis van het Malieveld kamp , occupy den haag als actievorm te beeindigen.
We zijn er aan begonnen , waardig afsluiten kan ook.
Het is niet gelukt mensen te interesseren voor de occupy gedachte , dat valt niet te ontkennen.
Uiteindelijk is gebleken dat basisdemocratie niet werkt .           
ODH leek een kruiwagen vol kikkers die veel kwaakten en alle kanten uitsprongen , daar kwam nog eens bij dat er reigers langs de kant zaten (burgemeester , pow news e.d.) die maar al te graag een hapje van die overheerlijke lekkernijen wilden nemen.
De uitspraak van de rechter op 28 februari blijkt voor occupy Den Haag een pyrus overwinning ..achteraf
Het feit dat het kamp "gedragen" werd door slechts een handjevol geharde mensen van de straat , die verder geen enkele affiniteit vertoonden met de mensen on-line maakte het funcioneren van ODH  practisch onmogelijk .
Zo zie ik het , en het is niet anders.
 
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Cernunnos op 27 mrt '12 - 11:02
@xhairy, ik denk dat je de verkeerde persoon nu aanspreekt. Ferry heeft zich enorm ingezet met alles wat hij in zich had en kan mij zijn reactie dan ook helemaal voorstellen. Terecht dat hij die dixies van zijn naam laat halen. Persoonlijk had ik ze al lang terug laten halen.
Theo heeft zich ook als partimer enorm ingezet voor het kamp maar krijgt ook steeds vaker de deksel op zijn neus. Gek he dat er dan uiteindelijk geen mensen meer overblijven.
Het kamp is geen actiekamp meer. Op een enkeling na gaat het daar niet meer om Occupy.

@Ferry, ja het gaat nu lastig met ODH, maar opgeven, stoppen alleen omdat we krimpen, belangstelling terug loopt? Nee dat is te makkelijk wat mij betreft. Mensen zoeken een eigen weg binnen en buiten Occupy, hebben genoeg stof opgedaan de afgelopen maanden.
Misschien zal het kamp binnenkort wel verdwijnen en zal het online uitdunnen. We zullen het zien. Maar door op te geven om aantallen en succes??? nee hoor, das niet nodig, kijk naar verbetering en alternatieven.
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: don quichotte op 27 mrt '12 - 15:36
Zijn jullie nou helemaal van de ratten besnuffeld! Met alle respect Ferry, maar uit je bericht maak ik op dat jij de hoop hebt opgegeven. Om je eerdere bericht even te nuanceren. Er zou niemand zijn om mensen te woord te staan; wat let JOU om op een stoeltje te gaan zitten en mensen te woord te staan.... Trouwens hebben Michel en Gavin je uitgezwaaid toen je wegging, mischien wilde je het niet zien.... Als je het zelf niet meer ziet zitten om met Occupy verder te gaan dan is dat je goed recht, maar tegen de mensen die er nog steeds zitten zeggen dat ze er beter maar mee kunnen stoppen vind ik niet netjes. Als je het zelf beter kan/wil dan kom je erbij staan en doe je er wat aan. Ik ben niet haatdragend, heb veel respect voor alles wat ferry voor ocdh heeft gedaan. Maar als je ergens een punt achter wil zetten doe dat dan persoonlijk aub.
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Ferry op 27 mrt '12 - 18:16
@don quichotte ..  Ik neem in ieder geval de moeite om mijn gevoelens en mijn daaraan gekoppelde besluit om ODH  niet nog langer te ondersteunen , op dit forum kenbaar te maken.
Niet meer dan netjes lijkt me .
En dan ...mensen te woord staan , in een heksen ketel van disco lawaai vanuit een tent is geen doen.
Het is een (was) een aktiekamp don quichotte , géén camping , dáár heb ik niet voor gekozen de 15 e oktober...
Voor de rest wat mijn contact met Gavin en Michel betreft dat was goed , ik heb hen wel degelijk op de hoogte gebracht van mijn bedenkingen , dat ik me er niet meer op mijn plaats voelde...
En dat ze me uitzwaaiden , ik heb er zelf niets van meegekregen , maar ik geloof je op je woord.
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Oenkenstein op 27 mrt '12 - 20:58
Op de fiets met in de plastic tas een thermoskan thee, wat brood, potjes groente en een pan, naar het Malieveld.

Wat een bedrijvigheid. Gavin is een 'cursus' creatief met vlonders gestart en is met hulp van anderen druk bezig een verrijdbaar platform in elkaar te zetten.
Michel zijn voortent is voorzien van vlonders om het niveauverschil tussen het moddergedeelte en het gezapige gras te overbruggen. Hij vecht tegen Newtons natuurwetten en is geruime tijd bezig tafels goed recht te zetten en oppert om eens keer de grond te egaliseren.
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6875352756/#in/photostream (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6875352756/#in/photostream)

Hij is ook een beetje verbolgen over Ferry zijn verslag in het forum, maar na enkele relativerende woorden, krijgt de bouwdrift weer voorrang.
Ik kreeg een stuk papier aangereikt. Het blijkt een weer zo een flauwe boete te zijn van 123 Euro, op zijn naam, opgelopen tijdens het occupy gebeuren. Hopelijk kan iemand van Legal Team er even naar kijken.

Ik zet de spullen in de kooktent van Marianne. Het fornuis blinkt, een opgeruimde tafel. Al het eten gerangschikt.
Mensen werken ook samen, buiten wordt met PVC-buizen een draagconstructie in elkaar gezet en iedereen helpt even mee.
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6875352910/#in/photostream (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6875352910/#in/photostream)

Tijd voor een rondje.
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/7021457377/#in/photostream (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/7021457377/#in/photostream)
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/7021457515/#in/photostream (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/7021457515/#in/photostream)
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/7021458139/#in/photostream (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/7021458139/#in/photostream)
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/7021458285/#in/photostream (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/7021458285/#in/photostream)

Tijdens het foto's maken komt een occupist een praatje maken, heeft net een boterham gesmeerd en staat onbedoeld voor mijn neus met een smeermes te zwaaien.
Het heeft iets absurds en ik beluit weer te gaan, wordt bedankt en eenmaal op fiets roept ieder een afscheidskreet.

http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6875353432/#in/photostream (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/6875353432/#in/photostream)
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Xhairy op 30 mrt '12 - 01:47
relaasje michel. is wel van de press maar past hier prima

(http://1.2.3.13/bmi/static.depers.nl/beeld/w178/2012/201203/20120329/occupy.jpg)

http://www.depers.nl/binnenland/640397/De-laatste-occupier.html (http://www.depers.nl/binnenland/640397/De-laatste-occupier.html)
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Ferry op 30 mrt '12 - 11:22
Eerlijk betoog van Michel , neemt geen blad voor mond , hij en Gavin zijn inderdaad mede de echte steunpilaren van ODH , respect !
 
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Xhairy op 30 mrt '12 - 16:21
meh, tendentieus bericht hoor. en dat van een krantje dat verdwijnt, terwijl occupy staat nog. de ironie. daarbij, occupy is meer dan alleen michel he, online zijn er ook nog die hun best doen. maar er mag idd wel wat meer vaste bezetting bij komen op locatie. magoed, zomer komt eraan...

anyway, verdere discussie kan hier; http://occupydenhaag.org/index.php/topic,325.0.html (http://occupydenhaag.org/index.php/topic,325.0.html)

dit hier is kamp updates
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: don quichotte op 01 apr '12 - 19:12
Goedenmiddag! hier weer een kamp-update van Don quichotte... (Vr. 30 Mrt. t/m Zo. 1 april, nee, (geen grappen))


Vrijdagavond weer aangekomen op de olifant-lokatie, het was rustig bij aankomst en helaas veel rondslingerende items over het gehele kamp. Mijn handen begonnen te jeuken, maar gezien de tijd (1.00uur) was de slaapzak inkruipen een betere optie. Eerst nog lekkere rendang met rijst gegeten, een kleine delegatie van de pasar malam was zo vriendelijk om met 2 boodschappentassen (!!) vol met kant en klare maaltijden ons te komen steunen, heerlijk! Na een koude nacht wakker geworden in een aangenaam door het zonnetje verwarmde tent. Samen met onze poolse vriend Thomas besloten we weer verder te gaan met puinruimen in de legertent die na 3 verhuizingen vol stond met plastic tassen die stuk voor stuk vol zaten met alles wat je de afgelopen maanden op het kamp hebt gezien. Bij opruimen moet je niet te sentimenteel worden vind ik, en gelukkig was thomas het met me eens, alles wat onbruikbaar was verdween linea recta in de kliko. Inmiddels begon de temperatuur in de legertent al aardig op te lopen, zeer aangenaam. Na een middag flink zweten hebben we weer een bruikbare legertent, om te werken, aanloop te ontvangen en te woord te staan en te discussieren. Ook de boekenkast is weer in ere hersteld dus alle bij eerdere verhuizingen veilig gestelde boeken kunnen weer naar hun vertrouwde stek. Hierna is een begin gemaakt met het organiseren van alle verwaaide tenten, beter gezegd, wat er soms van over was. Bijna alle bruikbare tenten liggen nu droog op 1 plek om later weer complete setjes van te maken (vrijwilligers?). Aan het eind van de middag werden we wederom getrakteerd op lekker indonesisch eten van de pasar malam. Nel en Ferry (formerly known as Opa water) kwamen ook nog even langs om de keuken-inventaris glimmend en schoon af te leveren. Deze is bij gebrek aan een kook/eet-tent veilig gesteld op een plekje op het kamp. Het was ook fijn om 2 oude bekenden te zien die elkaar hebben gevonden op het kamp en verhuisd zijn van een tentje naar een huis. Tot half 3 s'nachts zitten kletsen en filosoferen en toen werd het toch wel erg koud, bibberend de slaapzak in. De volgende morgen uitgebreid kennis gemaakt met Manfred, een duitse man die 4 maanden bij occupy Eindhoven heeft gebivakkeerd en nu ocdh als stek heeft. Deze man heeft wat te vertellen, dingen meegemaakt die in een psychologische thriller niet zouden misstaan. We kregen bezoek van de "kampoudste" van occupy Utrecht en een vrouw waarvan me de naam even is ontschoten, koffie erbij, zonnetje op de tent, een typische zondag. Thomas kwam hijgend de tent binnen, tussen al het taxiën van en naar de bibliotheek door vindt hij ook nog tijd om te gaan hardlopen, ongelofelijk. Zo rond 12.00 uur komen de eerste dagjesmensen weer binnendruppelen, een hoop bekende gezichten en fijn om te zien dat het na een rumoerige periode weer een beetje tot leven komt allemaal. Helaas in de middag weer moeten vertrekken omdat ik op Maandag weer moet werken, maar volgende week vrijdag ben ik er zeker weer.


groetjes, Don Quichotte
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Xhairy op 02 apr '12 - 21:59
kamplaptop is gisteren stukgegaan, kan helaas dus eventjes niet gebruikt worden voor de livestream
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: don quichotte op 08 apr '12 - 16:53
Hier weer een kamp-update van Don quichotte van wo. 4 April t/m za. 7 Apr.
Wo. 4 April weer aangekomen op de olifant-lokatie, op mijn 34e verjaardag dus een klein feestje gevierd. Staatsbosbeheer is langsgeweest, alles was in orde, op een paar tentjes na die verplaatst zijn. Barry heeft inmiddels een degelijke fiets en een kar om zijn fietstocht naar het strand van Athene te beginnen. 18 Juli wil hij op het strand staan om deel te nemen aan de wereldwijde actie "Occupy the beaches" Inhoudelijk weet ik hier weinig van, maar vindt het wel stoer van Barry dat hij dit gaat doen. Het is ook de bedoeling dat hij een soort van blog op de site gaat bijhouden maar daar zullen jullie vast meer van horen. Vrijdagavond is er een begin gemaakt met de vierkante meter moestuin op een pallet. Theo en ik hebben met hulp van een Vlaamse lifter een slimme en simpele constructie bedacht op een pallet waardoor we een verplaatsbare tuin hebben staan. Iris heeft wat dingen in potten geplant en gezaaid. De opruim-woede van mij werkt aanstekelijk, anderen op het kamp begonnen spontaan ook aan een voorjaars-schoonmaak. Ik ben geïnterviewd door een Hongaarse journalist, hij had een tolk bij zich wat voor verwarrende communicatie zorgde. Verder kwam Ferry de oude boekenkast brengen, hij is flink verstevigd en er staan er nu 2, wat voorlopig meer dan genoeg moet zijn. Ik heb geen idee waar de boeken gebleven zijn, maar ze kunnen terug naar de plek waar ze thuishoren. Verder is de communicatie tussen kamp en online actieven, of eigenlijk het gebrek eraan , een "hot topic" en dit zal dan ook in de vergadering van 8 april hopelijk besproken worden. Tot volgende week!
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: don quichotte op 08 apr '12 - 17:07
Oh ja, er is een bomenkapper aktief.... In de nacht van donderdag op vrijdag heeft 1 of andere halve zool naast de skatebaan met een hakbijl (...) een dikke boom om gehakt. Nu wordt ik net gebeld door de politie of ik er iets van wist en ze wisten mij te melden dat er afgelopen nacht (7-8 april) weer 2 bomen zijn omgehakt.... Ik zou zeggen, een ieder die regelmatig op het kamp komt of er aan voorbijgaat; Hou je ogen en oren goed open zodat deze vandaal gepakt kan worden.
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Phen op 08 apr '12 - 17:31
Don Quichotte,


Altijd een genoegen om jouw kamp updates te lezen! Wilde ik even kwijt ;)
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Xhairy op 08 apr '12 - 22:35
occupy denhaag wil een doorstart maken met struktuur, is meer dan gemiddeld goed ontvangen. toi-toi

make it work
(http://1.2.3.12/bmi/www.adfias.nl/Uploads/2010/01/tandwielen7_1.jpg)
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Ferry op 09 apr '12 - 00:02
Maandag 2e paasdag om 1 uur kamp vergadering ter plekke
 
 
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Ferry op 09 apr '12 - 23:23
Vandaag deel 2 van de grote tent bij Xhairy opgehaald , zodra het weer het toelaat word die weer aan het bestaande deel gekoppeld.
Eén grote ontvangst tent dus , om bezoekers weer goed te kunnen ontvangen , we kunnen vergaderen , internetten enz. enz.
Mogelijk is er een luifel aan te plaatsen voor een kook en afwas spoel gelegenheid .
Over kamp vergaderingen gesproken , die staan wekelijks gepland op maandag en vrijdag 16.00 uur , belangrijk om de voortgang kamp te bewaken.
 
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: don quichotte op 10 apr '12 - 00:19
Dit zijn de berichten die ik wil lezen! En eindelijk iemand die zich geroepen voelt om het "kamp" een beetje nieuw leven in te blazen waar ik de hoop een beetje aan het opgeven was.... Thanks Ferry!
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: protius op 10 apr '12 - 21:15
verzets strijders van occupy ik voel mij pas geroepen als mensen op 1 lijn zitten met elkander als groep zo lang dat niet het geval is voel ik mij niet geroepen en stop ik liever mijn tijd in demonstratie s op het plein de verandering.dat is mijn mening maar het is ook goed dat meningen ook worden gehoord en niet de koppen in het zand steken.en het is niet goed dat enkele mensen alleen gaan uit maken wat er met de groep occupy moet gebeuren dit dient te gebeuren als een grote groep.

later vrijheid s strijders heb meer werk te doen dan met jullie te knutselen
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Xhairy op 10 apr '12 - 21:47
goed, protius heeft aan zichzelf genoeg. weten we dat, thnx for the support
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: don quichotte op 11 apr '12 - 20:50
In een ander topic las ik het verhaal dat de rest van de legertent geplaatst is, goed bezig!!!!
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: don quichotte op 21 apr '12 - 21:24
Hier een link naar een pdf met alle eetbare kruiden en waar ze voor te gebruiken zijn (eigen risico!!)
Inventarisatie Flora Lokatie "de Olifant" (http://www.scribd.com/doc/90547724#)
eet smakelijk!


groet Don quichotte
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: don quichotte op 22 apr '12 - 19:41
kampupdate van wo. 18 april t/m za. 21 april
Hier weer een berichtje van het kamp, wat inmiddels weer een beetje vorm begint te krijgen. Vorig weekend is de rest van de legertent geplaatst en dankzij wat gratis af te halen hout en ferry ligt er nu een houten vloer op pallets. We hebben hem vastgezet met tie-wraps en het probleem van wegzakkende stoelpoten behoort nu tot het verleden. Ook  is er een begin gemaakt met een kookblok/keuken. Barry is inmiddels op zijn fiets vertrokken voor een tocht van 6000 km, volgens de laatste berichten was hij al in belgie. De groententuin is goed aan het groeien, onder het plastic loopt de temperatuur aardig op en het afgelopen weekend al mini-tomaatjes en radijs gegeten. Ook is er thee gemaakt met zelf gekweekte munt en wat verzamelde kruiden uit het bosje naast het kamp (zie een inventarisatie van eetbare kruiden in een vorig bericht). Als het flink plenst staat het halve terrein onder water, hier is vrij weinig aan te doen omdat het water bovenop de klei blijft liggen. Een oplossing zou zijn om met een grondboor wat verticale drainage aan te leggen door gaten te vullen met grind. Staatsbosbeheer is langsgeweest, ze hadden ene afspraak met Bart die niet op is komen dagen, beetje slordig. Ze hadden niks te melden alleen moesten er een paar tenten worden verschoven. Verder wordt alles nu uit eigen zak betaald, ook de koffie voor gasten en is het hoog tijd dat de boekhouding weer eens wordt geupdate als je het mij vraagt
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: don quichotte op 01 mei '12 - 20:24
Jammer dat ik nu de enigste ben die af en toe een stukje schrijft, er komen toch meer mensen langs. Van 25 april t/m 1 mei ben ik weer op het kamp geweest. Langzaam maar zeker begint het kamp meer vorm te krijgen. Barry is op de fiets onderweg naar Griekenland en volgens het laatste bericht is hij nu in Frankrijk. Het moestuintje is flink aan het groeien, o.a paksoi, broccoli, sla, peterselie, aardbei, tomaat, pompoen. Verder in samenwerking met Edwin een paar mooie spandoeken gemaakt voor aan de tent en om mee te nemen naar demo's. Koninginnenacht was wel een risico voor ons kamp aangezien er flink gedronken werd in het centrum en de wijde omgeving van het station. Vooraf hadden we dus ook afgesproken dat we een maximale nachtbezetting zouden hebben, dit bleek geen overbodige luxe. Als eerste oranjenachtgangers kwamen er 2 jonge meisjes van een jaar of 14 al giechelend het kamp op, waarschijnlijk hadden ze tegen elkaar zoiets gezegd als; "wedden dat je daar niet naar toe durft" we konden er wel om lachen. Naarmate de tijd verstreek nog wat geïnteresseerde mensen en zo vanaf een uur of 1 ook echt aangeschoten en straalbezopen mensen met als hoogtepunt iemand die zo zijn best deed om recht te fietsen dat hij vergat voor zich te kijken en tegen een boom aan knalde. Ook een duidelijk aangeschoten jongeman die om 2 uur s'nachts even kwam kijken en vragen waar Occupy voor stond e.d. Ik zei tegen hem dat als hij echt interesse had hij op een ander moment meer dan welkom was. Toen een zonovergoten koninginnedag, prachtig weer! Ook heel fijn om te zien dat langzaam maar zeker occupiers die uit het zicht verdwenen waren langzaam weer terug komen. Op 1 mei begon de dag met veel regen en stond het terrein voor de 2e keer in korte tijd helemaal blank. Gelukkig hebben we nu een soort van gootjes waardoor het water wat sneller wegloopt. Rond een uur of 10 werd het droog en niet veel later richting het plein om mee te lopen met het rondje binnenhof wat een klein succesje werd. De opkomst was meer dan redelijk en het aantal meelopers groeide naarmate de stoet verder liep. Goede actie en zeker voor herhaling vatbaar! Nu moe maar voldaan weer thuis en vannacht mijn broertje naar Brussel airport brengen en weer terug, morgen kan je me opvegen....

groet Don Quichotte
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: domino2011 op 02 mei '12 - 10:48
Bedankt voor je updates don.
Zo lezen er mischien wel potentiele donateurs mee:).
Blij te horen dat het rondje zo goed bevallen is.
Ik heb veel positieve reacties gehoord.
RESPECT!!
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: siris144 op 03 mei '12 - 12:22

 ;)
(http://i1056.photobucket.com/albums/t373/OccupyFoto/290420124287.jpg)
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Oenkenstein op 08 mei '12 - 20:32
Bliksembezoek. Fiets tegen de boom zetten en foto's maken. Het regent een beetje en wat direct opvalt: Het is netjes hier.
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/7159027132/#in/photostream (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/7159027132/#in/photostream)

De Buddha, voorzien van een bril, ziet er slim uit en waakt over de moestuin.
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/7159026402/#in/photostream (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/7159026402/#in/photostream)
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/7159025832/#in/photostream (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/7159025832/#in/photostream)

Iedereen zit gezellig bij elkaar in een tent. Marianne is van vakantie teruggekeerd en heeft zojuist een creatief middagje mini-occupytenten maken met de jongens achter de rug.
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/7159026582/#in/photostream (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/7159026582/#in/photostream)

Ik vraag naar Edwin, onze jarige vandaag. Hij zit verderop in de grote legertent bij de ingang van het kamp. Deze is als kantoor ingericht en er staat een indrukwekkend pak aan accu's. Een laptop is in gebruik. Ik overhandig hem zijn cadeau. Wow, even zitten op de coole chillbank.
Samen geven wij Marianne een onbedoelde douche, door ietwat ongecoordineerd, het dak van de tent te ontdoen van regenwater. In gesprek dwalen wij over het met geulen uitgegraven veld. Het is nog steeds oppassen tijdens het lopen.
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/7159026160/#in/photostream (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/7159026160/#in/photostream)
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/7159026744/#in/photostream (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/7159026744/#in/photostream)

Er is schoongemaakt en afgewassen, wordt met enige trots medegedeeld. Het duurde dit keer maar vier uur.
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/7159027412/#in/photostream (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/7159027412/#in/photostream)

Edgar zijn terugkeersfeestje en de laatste zitting zijn de gespreksonderwerpen en ik neem een foto van de sloot, om te verifiëren, dat er geen U-boot onder water ligt.
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/7159025604/#in/photostream (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/7159025604/#in/photostream)
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Ferry op 08 mei '12 - 21:06
Indrukwekkend en creatief ... hoe je van stokjes en een wc rol iets kan maken wat op de grote legertent lijkt !  Mijn complimenten voor Marianne en haar team .
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: don quichotte op 27 mei '12 - 20:48
beste occupiers en passanten, aangezien niemand, een uitzondering daargelaten, zich geroepen voelt om iets over het kamp te melden zal ik het maar doen. Het zijn een paar drukke weekeinden geweest in mei. We hebben hele dagen regen gehad waardoor het halve terrein onder water stond. Inmiddels is door de regen een soort natuurlijke afwatering ontstaan, een soort van mini delta, inclusief waterwerken. Er zijn 2 grote demonstraties geweest waaraan occupy actief heeft bijgedragen. Om alle indianenverhalen maar even meteen uit de wereld te helpen; er is op dit moment geen sprake van een splitsing op het kamp, alle stoorzenders zijn vertrokken. Alle meningsverschillen en frustraties zijn op tafel gegooid en uitgepraat. De sfeer in het algemeen is beter dan dat hij ooit geweest is. En tegen alle mensen die van achter hun laptop of computer occupy volgen zou ik zeggen; laat de (sociale) media voor wat hij is en kom eens een keer langs om te kijken hoe het er echt aan toe gaat op het occupy-kamp. De tuin groeit als kool, de eerste paksoi-stamppot van eigen teelt is verorberd. Verder valt het mij op dat er mensen zijn die zeggen dat 24/7 een permanent demonstratiekamp runnen te simpel is en dat we meer zouden moeten demonstreren. Tegen deze mensen zou ik willen zeggen; kom eens een weekend naar het kamp, zie dat het ontbreekt aan "simpele dingen" zoals water uit de kraan. Water halen we om de dag, op de fiets, met jerrycans. Ervaar dat je dag en nacht te maken hebt met aanloop van o.a. journalisten, mensen die geen hotel meer kunnen vinden, mensen met levensverhalen, mensen die denken dat het een soort van disneyland is waar je de hele dag kan drinken en blowen, mensen die om half 4 s'nachts even komen vragen waar occupy voor staat, mensen die zich misdragen. Om nog maar te zwijgen over alle ziektes en verwensingen die je naar je hoofd krijgt. Een leven zonder koelkast, airco, stroom uit het stopcontact, water uit de kraan, wasmachine, senseo, vaatwasser en al die andere apparaten die het leven zoveel aangenamer maken en ervoor zorgen dat je tijd over hebt voor andere dingen. Kortom, op het kamp met de bezetting die er nu is ben je 24/7 inzetbaar en dat is allesbehalve "simpel".  Occupy den haag staat er nu al ruim 220 dagen en ik proef op het kamp dat steeds meer mensen ons steunen en achter ons staan. Zeker nu het ESM verhaal door niemand minder dan Geert Wilders (eindelijk heeft de man iets te melden) ineens de mainstream media weet te bereiken. De afgelopen paar dagen waren zeer warm, onder de bomen in de schaduw was het aangenaam vertoeven. En vanmiddag was er een workshop onder de bomen in de openlucht, de grootste achtertuin van den haag.

groet, Don Quichotte
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Oenkenstein op 28 mei '12 - 08:42
Voor Occupysche begrippen kom ik als vroege vogel aanwaaien op het kamp en wordt begroet door Thomasz, genietend van een een bakkie leut in de knetterende zon. Ik krijg ook een mok aangeboden en zet een extra stoel bij de ingang voor een rokertje.
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/7272535828/# (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/7272535828/#)

Thomasz gaat efficient aan de slag. Ik hoor wat gegespetter met water en zie dat de was en de afwas gelijktijdig worden gedaan.
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/7272535744/# (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/7272535744/#)

Het kamp ziet er mooi uit en straalt rust uit. Centraal gelegen de moestuin in volle bloei, onder het wakend oog van de Buddha.
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/7272535492/# (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/7272535492/#)
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/7272535586/# (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/7272535586/#)
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/7272536168/# (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/7272536168/#)

Verderop een tent, afgebakend als VIP gebied.
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/7272536366/# (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/7272536366/#)

Buiten staan wat zonnepaneeltjes tegen de legertent te broeien. Er staan accu's, die onder andere een koelkast voorzien van stroom. Patrick toont met trots de douche en vertelt over voorzichtig in de boom klimmen, katrol hoog ophangen, touw spannen, waterreservoir erbij. Het nadeel is dat er maar twee liter in gaat.
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/7272535986/# (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/7272535986/#)
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Oenkenstein op 28 mei '12 - 12:20
Theo is bezig met de moestuin, voor een herinrichting. De extra pallet, eergisteren nog een plag potaarde, is nu gevuld met groente van de andere pallets, om een beetje ruimte te maken. Het meeste is volgroeid en kan worden genuttigd.
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/7285741076/# (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/7285741076/#)

Harry Warrie slaakt een rauwe ochtendkreet vanuit zijn tent. Na het opstaan, onder het genot van een bak veels te sterke Etiopische koffie, vertelt hij over Ter Apel, waarvan hij gisteren is teruggekeerd.
Theo vertelt over de workshop, die is gehouden.

Ik kwam met een bak koude salade. Deze staat inmiddels in koelkast. Er is groente genoeg, want de Tong Tong Fair heeft ook 3 kratten met sla, komkommer en grote penen gedoneerd.
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/7285741880/# (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/7285741880/#)
http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/7285741362/# (http://www.flickr.com/photos/oenkenstein/7285741362/#)
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Xhairy op 28 mei '12 - 14:11
je kan je foto's direct in je post laten zien door de links tussen (http://www.wuala.com/Xhairy/Public/img-img.jpg/) te plaatsen. ;)

hm... img & /img dus, en die 2 tags ieder weer tussen rechte haken. ik kan dat hier niet laten zien want dan ziet de forumsoftware dat als een image-link en behandelt dat als zodanig. vandaar dat ik het omschrijf.
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: don quichotte op 04 jun '12 - 13:51
Weer even een kamp update; de internetverbinding ligt eruit, er is nog steeds geen werkend aggregraat, de zonnepanelen waar aan werd gewerkt heb ik ook nog niet gezien, water is een structureel probleem, we hebben de kannen maar geen adres in de buurt waar we evt. tegen een kleine vergoeding water kunnen halen. Verder alles onder controle, lekkere paksoi en radijs van eigen teelt, een vaste aanloop van mensen en weer een nieuwe kampbewoner, hij werkt, heeft een huis en luistert naar klassieke muziek. Niet bepaald een "pownews"-occupier. Verder is er a.s. zondag een overleg op het kamp om te bespreken wat en hoe occupy den haag verder moet, of er nog draagvlak is voor de huidige protestvorm e.d. Be there!!!!
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Krisso op 16 jun '12 - 11:12
kamp update: Krisso is back in teh camp!

overigens wil ik graag wat groepsmeditaties organiseren, en voor de mensen die niet weten hoe te mediteren, begeleiding hierbij, verder ben ik dus ook weer van de partij bij de peacekeeping.

see you all at teh camp!
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: don quichotte op 06 jul '12 - 13:52
Goed, hier even een kamp-update aangezien er al een tijdje niemand zich geroepen voelt aan dit topic bij te dragen. Er is een hoop gebeurd, en de mensen op het kamp willen graag openheid over de financieen aangezien de laatste update van de boekhouding dateert van 15 januari en er voor niemand op het kamp inzicht is in deze boekhouding. Eten, drinken en gas wordt vanaf februari al uit eigen zak betaald, dit is dus mogelijk en niet meer dan normaal. Er is geld gedoneerd om een fatsoenlijke livestream te bekostigen. Laten we dit nu eindelijk dan eens op poten zetten in de vorm van een fatsoenlijke internetverbinding en wat zonnepanelen om accu's op te laden. Hoe moeilijk is dit? Mensen op het kamp willen geen splitsing veroorzaken, maar door deze kwestie wordt het er niet beter op. Ik verwacht dan ook geen "onzin" reacties of verhalen maar feiten en cijfers. Verder is alles onder controle, we halen ons water, laden de accu's zelf op met behulp van een zonnepaneel en voorzien in ons eigen natje en droogje. Vannacht om half 3 werd ik wakker van hagelstenen op mijn tent zo groot als knikkers, de tent van marianne, die nu 2 maanden op vakantie is , is bijna bezweken onder het gewicht van het regenwater. Ik kan niet garanderen dat hij nog zo'n bui overleeft. De tuin groeit als kool en er staat nu een metershoog hek om het terrein i.v.m. een festival, een beetje surrealistisch is het wel. Het terrein is alleen nog toegankelijk aan de kant van de benzinepomp, achter het bosje langs. Ik zal vanaf nu weer wat vaker een update doen en ik kan de mensen die het te lang duurt de tip geven om eens langs te komen en hun eigen update te vormen. Tot slot, een verhaal is een verhaal, en niet meer dan dat.
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Xhairy op 06 jul '12 - 18:10
beanow is van plan binnenkort langs te komen, die kan dan een update geven van de rekening. voor 't plaatje van de bestedingen moet men bij de boekhouder zijn, waarvan ik aanneem dat die kort nadien ook met een update kan komen. geduld aub, mensen kunnen niet heksen. en idd graag even afzien van wilde verhalen.
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: don quichotte op 07 jul '12 - 09:07
Wie de rekening en de pas beheert is helder, de boekhouder is echter lang geleden al afgehaakt omdat er o.a. mensen zijn die het niet op kunnen brengen om met bonnetjes voor de dag te komen. Dus een update gaat er voorlopig niet komen. Wat me wel opvalt is dat er een lichte paniek ontstaat onder diverse mensen die denken zeggenschap of recht te hebben op het geld wat op de rekening staat of bang zijn dat het in verkeerde handen komt. Gisteren stonden er zelfs 4 man om half 12 op het kamp, ik lag al te slapen, die even aan de tafel wilden gaan zitten om een en ander te bespreken. Het is mij volkomen duidelijk dat geld bij sommige mensen nog teveel in het systeem zit. Een organisatie als occupy zou beter moeten weten als je het mij vraagt. Dit weekend komt beanow naar het kamp om hopelijk wat duidelijkheid te geven over wat er nog op de rekening staat en waar het naar toe gaat.
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Mopje op 07 jul '12 - 10:41
Duh!

Zou dat misschien liggen aan het open en volkomen transparante systeem?

Citaat
...diverse mensen die denken zeggenschap of recht te hebben...

Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Xhairy op 07 jul '12 - 10:49
niet op kunnen brengen om met bonnetjes voor de dag te komen, of niet de moeite willen nemen?... wat mij opvalt is de vooringenomen woordkeuze; 'mensen die denken zeggenschap of recht te hebben op'?... er denken er zo wel meer wat dunkt me... wel is 4 man die menen dat zij de enigen zijn die recht hebben om dat te bespreken absurd, en dat ook nog midden in de nacht. de vrees dat het wel eens in verkeerde handen terecht kon komen lijkt me echter wel gegrond, dus lijkt me een bespreking wel nodig, alleen niet met maar een select groepje... anyway, het weekend maar effe afwachten of dat nog wat brengt. occupy of niet, geld is nog steeds niet iets waar lichtvaardig over gedaan moet worden. we kunnen wel een betere wereld willen, maar we zijn er nog lang niet, dus laten we dat dan ook niet pretenderen.

nb: beanow heeft al een beknopte upate gepost hier http://occupydenhaag.org/index.php/topic,572.0.html (http://occupydenhaag.org/index.php/topic,572.0.html)


hm, mop was me weer es voor, ignore that
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Mopje op 07 jul '12 - 11:08
Ja heel opvallend dat vooringenomen woordkeus ook nog in de shoutbox staat. Daar wordt volgens mij het kamp beschuldigd van het in handen krijgen van het budget voor de livestream. Ik hoop trouwens ook het beheer ervan want nu is het nog stuk. En alles wat het kamp uitzend komt in een overvolle library.

Citaat
...alleen niet met maar een select groepje...

Dat is een goed voorstel. Ware het niet dat er een select groepje het nu gaat oplossen, wedden?
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: don quichotte op 07 jul '12 - 12:56
Die boodschap in de shoutbox slaat natuurlijk nergens op, ik bedoel, ik ben vanaf Februari op het kamp geweest en voor zover ik weet is er vanaf dat moment geen euro van de rekening naar het kamp gegaan, ik kan me vergissen, maar als er ergens geld is opgemaakt was het in ieder geval niet daar. Verder is het livestream-potje, wat mij betreft ook voor dat doeleinde bedoeld. Er is op het kamp grote behoefte aan een middel om dingen als jerrycans met water en actiemateriaal te vervoeren, denk aan een bakfiets o.i.d. Verder zouden nog wat zonnepanelen zeer handig zijn om in de energiebehoefte te voorzien, er is er nu 1 van 53 watt en die werkt prima. Tot slot, ik meldt het nog maar een keer, is er nog steeds geen fatsoenlijke internetverbinding specifiek voor het kamp. Om te kunnen livestreamen en te kunnen communiceren staat dit toch wel met stip op nummer 1.
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Mopje op 07 jul '12 - 13:06
Juist!

Ik herhaal maar even, want als ik snel reken is er pakweg 1800 euro beschikbaar. Als je tenminste de medewerking krijgt, want helaas is er online heel veel tegenwerking.

Citaat
Tot slot, ik meldt het nog maar een keer, is er nog steeds geen fatsoenlijke internetverbinding specifiek voor het kamp. Om te kunnen livestreamen en te kunnen communiceren staat dit toch wel met stip op nummer 1.

Zorg dat je ook de stream weer in handen krijgt dan anders wordt er simpelweg niet beheerd. (Geldt ook voor de website natuurlijk.)
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Xhairy op 07 jul '12 - 16:21
troela mopje gaat er weer mee aan de haal, probeer haar effe te negeren. @don quichotte, 'die-boodschap-in shoutbox' gaat over een serieuze issue, ik wil de motivaties wel es bijmekaar zien, ik zie wel scenario's die me niet zouden bevallen. en ik verwacht niet anders dan dat er niets van de rekening naar het kamp is gegaan. want dat geld is helemaal niet bedoeld voor kampzaken, het is puur voor livestream. ik vermoed namelijk dat de 'algemene geldenpot' nog steeds in de schuld staat bij de livestreampot. in het begin is een belangerijk deel aan gelden van de livestreampot gebruikt voor kosten van de opzet van het hele kamp en alles eromheen, en dat gat is nog steeds niet dicht. ik wil dat nog wel nader uitgezocht zien. dat het kampgeld op is is het probleem van het kamp. zie dat je het oplost. livestream staat er los van, die geeft het alleen weer. dus, een bakfiets of een fietskarretje regel je zelf. had barry er niet eentje?... zonnepanelen ben ik echter wel voor dat die bekostigd worden, want dat is een livestreambenodigdheid. lijkt me logisch, niet? internet moet ook effe solide geregeld worden, ik weet niet wat de mogelijkheden zijn met wifiaanbieders daar in de buurt, maar een dongeltje kan je vergeten, daar kan je niet mee streamen.
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: don quichotte op 07 jul '12 - 17:03
2 dingen over die shoutbox, je insinueert dat "het kamp" al zijn reserves heeft opgemaakt, nogmaals, "het kamp" heeft vanaf februari geen euro van de bankrekening gezien. Vervolgens gaat "het kamp" het livestream-potje verteren als we je mogen geloven. Ik heb nog nooit iemand ontmoet die in de toekomst kan kijken, maar ben blij dat jij zo'n vooruitziende blik hebt.  De livestream-pot is wat mij betreft voor livestream-doeleinden, laten we daar aub niet over kissebissen. En die bakfiets vindt ik nou echt een voorbeeld van een ding waar het kamp zeer veel aan zou hebben. Ik noem een; dagelijks water halen, vervoer van en naar een demonstratie en benodigdheden, ophalen van geskipte spullen, glas naar de glasbak en papier naar de papierbak brengen, plus dat het een bewegend reclamebord is voor occupy den haag als ik hem een makeover geef. We zouden bijvoorbeeld dat potkacheltje wat gedoneerd is op de fiets bij je op kunnen komen halen als die nog bij jou staat. Maar goed, mischien heeft iemand nog een oude bakfiets ergens in de schuur staan, het kamp heeft zeker interesse. Dat er dingen geregeld moeten worden ben ik helemaal met je eens, maar wie pakt dit op? Het gaat niet vanzelf en als iedereen een afwachtende houding aanneemt gebeurt er niks.
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Xhairy op 07 jul '12 - 17:21
umm, potkacheltje heb ik van domi gekregen...

voordat dat potkacheltje daarheen komt gaat er eerst orde op zaken gesteld worden.
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Xhairy op 07 jul '12 - 17:35
enne verders, ik had het over scenario's he, meervoud. wou je het erover hebben?
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: don quichotte op 07 jul '12 - 17:38
je hoeft mij niks te vertellen, die scenario's kan ik zelf ook wel bedenken. Maar om nou als een dagobert duck op dat geld te gaan zitten vind ik nou ook niet echt een oplossing. Dat het wijs besteed moet worden ben ik helemaal met je eens.
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Xhairy op 07 jul '12 - 17:52
ja, wat er nog is is door een wijs besteder, laten we het voorlopig nog maar zo laten, want het andere bestedingsgeld van de andere besteders is op, en als je dat loslaat op het potje van de wijze besteder dan is dat potje hetzelfde lot beschoren. en dan?... dan heb je echt niks meer. wat ga je dan doen?... begin er nu maar mee.
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Xhairy op 07 jul '12 - 17:56
en dat is maar 1 probleem...
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Mopje op 07 jul '12 - 17:58
Het is alleen maar goede raad en geen commando.  ;)

Citaat
... begin er nu maar mee.

En als Beanow komt kun je het toch regelen, ik denk niet dat xh om 23.30 naar het veld komt stampvoeten.
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Xhairy op 07 jul '12 - 18:15
zit me niet te saboteren mop...
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Mopje op 07 jul '12 - 18:34
Ik saboteer niks, het lijkt mij dat jij er in je eentje weinig tegen kan doen. Of je moet dit bedoelen:

Citaat
ja, wat er nog is is door een wijs besteder, laten we het voorlopig nog maar zo laten, want het andere bestedingsgeld van de andere besteders is op, en als je dat loslaat op het potje van de wijze besteder dan is dat potje hetzelfde lot beschoren.

 ??? ??? ???

Maar dat die zin stuk is kan ik niks aan doen....
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Xhairy op 07 jul '12 - 18:41
dat komt omdat jij stom ben
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: don quichotte op 07 jul '12 - 19:06
kinders, kinders, mag ik jullie beiden tot de orde roepen. Dit is het topic kampupdates, niet het topic "meisjes plagen zoentjes vragen"
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Xhairy op 07 jul '12 - 19:16
ja ik gooi het er later wel tussenuit, ga maar verder bij post 105;

en dat is maar 1 probleem...
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Mopje op 07 jul '12 - 19:56
Don,

Nee, je mag mij niet tot de 'orde' roepen. Zeker gezien de uitlatingen van xh weer. Zoals hij het zelf al verwoord in zijn post is dat inderdaad een probleem hier. Dat eeuwige gecensureer van meneer god van ODH online.

ja ik gooi het er later wel tussenuit, ga maar verder bij post 105;

Titel: Re: kamp updates
Bericht door: domino2011 op 10 jul '12 - 11:48
Volgens theo 3 op tv west speelt dit al twee weken en al maanden horen we elitair clubje dit en dat,Bart die probeert te zeggen dat er een vergadering is geweest,waarin dingen beslist zijn en gedaan en toch ook weer niet beslist maar toch gedaan(zie kippenhok site).Mischien maar weer eens mumble om allemaal weer eens het zelvde te horen.......of niet.
Worden gefingeerde persberichten naar buiten gemaakt.
Ik zie de sensatie en spectakel ook wel maar of we er wat mee opschieten of ons in ons voet schieten zal de tijd uitwijzen.
Alleen jammer dat dan niet een iedere een vinger in de pap te brokkelen had.
Titel: Re: kamp updates
Bericht door: Xhairy op 10 jul '12 - 17:09
http://www.omroepwest.nl/nieuws/occupiers-vechten-elkaar-tent-uit (http://www.omroepwest.nl/nieuws/occupiers-vechten-elkaar-tent-uit)

er zitten hier helemaal geen daklozen, want ze hebben allemaal een tentje

I lol'd