Auteur Topic: 12 Mei Red de Rechtsstaat  (gelezen 1368 keer)

Offline Phen

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 74
12 Mei Red de Rechtsstaat
« Gepost op: 11 mei '12 - 10:52 »
Occupy Den Haag is een doorlopende demonstratie, we staan op het Malieveld sinds 15 oktober 2011. Als je de mainstream media moet geloven, zijn we zo goed als dood. Niets is minder waar! En het aantal redenen om te blijven demonstreren neemt alleen maar toe!

Zaterdag aanstaande, 12 mei, van 14:00 tot 16:30u demonstreren wij wederom op en rond het Plein in Den Haag. Dit is in het kader van de wereldwijde Occupy 12M demonstratiedag. Omdat er een uniek element in zit, nodigen wij u pas kort van tevoren uit voor deze verassende demonstratie.

Deze demonstratie is ook rechtstreeks te volgen via onze livestream op www.occupydenhaag.org. Daar kunt u ook alle voorgaande uitzendingen van Occupy Den Haag terugvinden.

Wij van Occupy Den Haag, willen jullie hierbij uitnodigen om deze ongewone en actuele gebeurtenis bij te wonen. We hopen dat u verslag wilt doen van deze zeker nieuwswaardige en verbindende demonstratie. Tijdens de demonstratie zullen er perswoordvoerders aanwezig zijn.

Red de Rechtsstaat

‘We staan erbij en kijken er naar’

Wie kan er nog zonder schaamte toezien hoe de Nederlandse rechtsstaat wordt aangetast; hoe de sociale en democratische rechtsstaat, het fundament van onze samenleving, steen voor steen wordt afgebroken?

Wie kan er nog zonder een vaag gevoel van angst en wantrouwen toezien hoe onze burgerrechten laag na laag worden afgepeld tot er straks niet meer dan de uitgeholde schil over blijft van dat wat eens model stond voor sociaal, menselijk en rechtvaardig voor allen?

Wie kan er nog zonder bedenkingen toezien hoe de diverse sociaal economische alternatieven gemakzuchtig en kortzichtig terzijde geschoven worden door politici en het overgrote deel van het bedrijfsleven?

Wie kan er nog zonder gebalde vuisten toezien, hoe wij als ‘wereldburgers’ compleet zijn uitgesloten van de handel en wandel en invloed op het gesloten financieel economische circuit. Dat er na decennia ongestraft doordrammen voor heeft gezorgd dat we ook in Nederland schijnbaar niet anders meer kunnen dan buigen of barsten?

‘Buigen of barsten?’

Zonder expliciet in te gaan op zaken zoals een verplicht paspoort voor de benjamins onder ons, de nullijn voor tal van beroepsgroepen, een gezinstoets, ACTA, het ESM, kolencentrales, handjeklap met dictaturen, een wietpas, toenemend racisme, onmenselijk uitzetten van asielzoekers en zogenaamde illegalen, de verkommerde (gezondheids) zorg voor senioren, chronisch zieke mensen en minima, ontslagrecht, cultuuraanvallen, studeren alleen voor kapitaalkrachtigen, onfrisse aftappraktijken, kunduzcoalities en halfbakken onwaarschijnlijke politieke akkoorden, zeggen wij:

Nee, we buigen niet. Nee, we barsten niet.

Niemand staat alleen in de strijd om onze rechtsstaat. Niemand. We mogen niemand laten buigen en niemand laten barsten.

Met vriendelijke groet,

Occupy Den Haag

[email protected]