Occupy Den Haag - Forum

Occupy Academie => Discussies over 'Occupy onderwerpen' => Topic gestart door: arjan op 14 mei '12 - 19:55

Titel: Occupy Computer Besturings Systeem
Bericht door: arjan op 14 mei '12 - 19:55
Gegroet allemaal,

Ik ben op het moment bezig met het samenstellen van een Linux besturingssysteem bedoeld voor Occupiers. Hiervan zullen 2 verschillende versies gaan verschijnen;

     Een light versie: Dit word een lichtgewicht systeem wat je ook goed rechtstreeks vanaf een CD of USB stick kan gebruiken zonder te installeren. De light versie zal de hoognodige programma's bevatten zoals een webbrowser, social networking, Mumble, Skype en handige tools om snelheid te winnen op trage netwerken en om veilig en anoniem te kunnen browsen en chatten. Gebruiksvriendelijkheid en veiligheid zijn de uitgangspunten van waaruit ik werk dus het systeem word bruikbaar voor iedereen die wel wat extra veiligheid en snelheid kan gebruiken.

De uitgebreide versie zal natuurlijk meer software gaan bevatten dan de light versie, voornamelijk grote logge programma's zoals LibreOffice (http://nl.libreoffice.org/) en Gimp (http://www.gimp.org/).

Natuurlijk wil ik het allemaal zo compleet en bruikbaar mogelijk maken en dat kan natuurlijk niet zonder jullie input. Graag zou ik dus van jullie het volgende willen weten:

Titel: Re: Occupy Computer Besturings Systeem
Bericht door: arjan op 14 mei '12 - 20:24
Voor de nerds en overige geinteresseerden;

Titel: Re: Occupy Computer Besturings Systeem
Bericht door: Xhairy op 15 mei '12 - 00:20
hmm... ik denk aan streamingshit. en ook connectify is wel es een poging toe gedaan om te gebruiken. verders klinkt het aardig compleet voor occupydoeleinden moet ik zeggen.
Titel: Re: Occupy Computer Besturings Systeem
Bericht door: arjan op 16 mei '12 - 17:06
Om te streamen is er aan gebruiksvriendelijke tools een beetje een gebrek onder Linux. Dit word door de meeste pro's nog steeds gedaan vanuit de terminal of met zelfgemaakte interfaces voor die terminal applicaties. WebcamStudio 4 Linux (http://www.ws4gl.org) is wel zo gebruiksvriendelijk als een pro streamcaster kan zijn. Om er goed mee te leren werken ga je wel de handleiding nodig hebben maar echt moeilijk is het niet. Werkt met Livestream.com en GISS (http://giss.tv).
Wat Video's (http://www.ws4gl.org/webcamstudio-demos) van WS4L.

Wat ook erg vet is is dat WS4L ook integratiemogelijkheden heeft voor KdenLive Video Editor (http://www.kdenlive.org/) en je dus ook je beeld live kan bijstellen, extra effecten kan toevoegen en met green screens kan werken ;)

Connectify is overbodige software gezien iedereen een netwerk bridge kan maken in Windows netwerkinstellingen. Onder Ubuntu is je netwerk delen natuurlijk single-click standaardfunctionaliteit ;)

Remobo (http://remobo.com/) is ook erg handig om je internet te delen via een lokale switch/router. Remobo maakt er ook meteen een IPN (Instant Private Network) verbinding van zodat je data veilig door de lucht gaat voorzien van encryptie. Ook heel erg handig voor duizenden andere doeleinden waarbij je privegegevens verstuurd over netwerken.

Titel: Re: Occupy Computer Besturings Systeem
Bericht door: arjan op 21 mei '12 - 15:33
De Basis CD is Klaar Om Te Testen!!

Ik ben toch wat sneller van start gegaan dan ik had verwacht gezien ik veel werk kon combineren. De development VM is online maar helaas laat deze het niet toe om met meer dan 1 persoon in te loggen dus dat word toch weer ouderwets downloaden en prutsen als je graag wil bijdragen.

Het is dus ondertussen al zo ver dat ik een basissysteem bij elkaar heb gesprokkeld wat behoorlijk uitgebreid is voor een light versie, dit is bewust zodat jullie kunnen aangeven naar welke programma's jullie voorkeur uitgaat. De eerste Alpha-Test iso is op dit moment aan het bakken en als die klaar is en werkt dan komt deze automatisch publiek online te staan op de hier boven genoemde website.

ALPHA TEST VERSIE

Wat houd dat Alpha gedoe precies in????

    De Alpha versie is al redelijk goed intern getest voordat deze publiek word gemaakt. De kans dat het je PC opblaast is even groot als bij elke andere CD/DVD die je in je PC stopt. De distributie is namenlijk wel samengesteld uit pakketten van de stabiele uitgave van Ubuntu Linux 12.04. De Bugs (fouten) die je tegen kan komen zijn voornamelijk configuratiefouten waardoor onderdelen soms niet of niet goed werken.

Ik wil graag helpen met testen maar weet helemaal niets van computers, hebben jullie dan wel iets aan mij?

Natuurlijk hebben we iets aan je!! Heel erg veel zelfs!! De enige eis die gesteld word aan de testers is dat je de tijd neemt om meldingen door te geven gepaard met alle beschikbare info zoals logbestanden en een hardwareoverzicht van je PC (minimaal 4 zinnen.. Op meldingen zoals: werkt niet op mijn laptop! hoef je dus geen antwoord te verwachten). Weet je niet hoe je aan deze info komt dan leggen we je dat graag uit.


Vraagje aan de ForumAdmins;

Waarom????.... Ik zou een lokale SMF installatie in OccuBuntu Kunnen maken die zijn datbase en bestanden synchroniseerd met de server. Dit heeft de volgende voordelen;


Wat Moet er nog gedaan worden????

Zodra de download online staat zal ik de link hier droppen, op dit moment worden de bestanden naar de iso gekopieerd dus dat gaat vast niet meer fout. Kom als je haast hebt over 30-60min terug naar dit topic voor de link.
Titel: Re: Occupy Computer Besturings Systeem
Bericht door: arjan op 21 mei '12 - 16:28
Daar is ie dan!!!


Verzoek aan downloaders:

De DVD is zo dik doordat er een bergje non-free software en plug-ins is bijgevoegd omdat de licenties van deze software het niet toestaan om de software voorgeinstalleerd te versprijden of mogen niet overal ter wereld legaal gebruikt worden. Je hebt dus geen internetverbinding nodig hebt om deze software te installeren maar je mag ze voorlopig nog even handmatig installeren, dit kan met software-center (de meta-pakketten: lubuntu-restricted-addons en lubuntu-restricted-extras installeren in 1 keer vrijwel al deze pakketten behalve Skype en volledige DVD-ondersteuning voor alle regio's (libdvdcss2))

DOWNLOAD HIER (http://downloads.codejugglers.nl/?subdir=os%2Flinux%2Foccubuntu)
Titel: Re: Occupy Computer Besturings Systeem
Bericht door: Xhairy op 21 mei '12 - 21:39
hmm...

Forbidden
You don't have permission to access /pub/os/occubuntu/12.04/x86/occubuntu-light-0.1-alpha1_x86.iso on this server.
--------------------------------------------------------------------------------
Apache/2.2.16 (Debian) Server at server.codejugglers.nl Port 80


kan niet downloaden
Titel: Re: Occupy Computer Besturings Systeem
Bericht door: arjan op 23 mei '12 - 18:38
Sorrie mijn fout.... We gebruiken een externe dienst die blijkbaar ook downloads van andere domeinen blokkeerd. Je kan dus blijkbaar alleen downloaden als ik een link plaats op een site op diezelfde server.
Ik ga deze server vanmiddag een grote beurt geven dus downloaden word pas vanavond want heb even geen andere opties omdat oa skype en flash plugin pakketten op de cd zitten en die mag ik niet mee uploaden naar Sourceforge en andere gratis diensten.
Titel: Re: Occupy Computer Besturings Systeem
Bericht door: arjan op 27 mei '12 - 11:22
Pffffffff........ Dat was me weer een lekker weekje hoor..... maar goed het staat ondertussen terug online....

Zou iemand die MEGALINK hier boven kunnen aanpassen want het staat nu natuurlijk een mapje hoger  :o

Download Hierzo!! (http://downloads.codejugglers.nl/?subdir=os%2Flinux%2Foccubuntu)
Titel: Re: Occupy Computer Besturings Systeem
Bericht door: Xhairy op 28 mei '12 - 13:29
aangepast, maarreh... dat brengt je alleen naar codejugglers homepage. en ik zie in downloads occubuntu er niet bij staan...
Titel: Re: Occupy Computer Besturings Systeem
Bericht door: Ferry op 29 mei '12 - 00:14
Interresant allemaal maar ik kon niet verder dan wat geschuif met een muis.
Mijn poes Luna is daar niet van gedient en drukt dan met haar pootje op Esc.
Titel: Re: Occupy Computer Besturings Systeem
Bericht door: arjan op 31 mei '12 - 14:29
Sorrie, was in mijn haast blijkbaar toch nog mis gegaan. De account had blijkbaar geen domeinnaam en ik kon er zelf wel bij omdat mijn laptop er automatisch vanuit gaat dat ik op die server moet zijn als een domein niet bestaat.  Heb meteen ook het volgende obstakel weggehaald want blijkbaar lusten niet alle browsers mapnamen met een punt in de naam. Niet iedereen kon de 12.04 map waarin de bestanden stonden openen en dus ook de bestanden niet downloaden.

Als het nu niet lukt dan kan het echt niet meer aan mij liggen want ik heb hem nu zelfs getest met een Windows pc vanuit Ierland.

Sorrie voor het oponthoud, heb het nu even extreem druk maar over een week of 2 kan ik hopelijk weer verder werken aan Occubuntu.

Directe Link (http://downloads.codejugglers.nl/?subdir=os%2Flinux%2Foccubuntu)

Bewijs dat het werkt ook vanuit Windows (browser = Comodo Dragon = Google Chrome + extra security)
(http://server.codejugglers.nl/owncloud/apps/files_sharing/get.php?token=adb0faafe0fdfd52c25dba32e124663c8ecf4209)
Titel: Re: Occupy Computer Besturings Systeem
Bericht door: Xhairy op 01 jun '12 - 02:46
ok, download werkt. ik heb de downloadlinks in je eerdere posts ernaar aangepast. maarreh... iets anders; hoe brand ik een 900+ mb iso op een 800 mb cd'tje? ik neem aan dat het toch de bedoeling is dat iedereen die occubuntu eenvoudig via een cd kan installeren...

of moet ik hem op een dvd branden? mijn brander doet geen dvd's... :(
Titel: Re: Occupy Computer Besturings Systeem
Bericht door: arjan op 05 jun '12 - 17:20
Het valt nog mee dat je hem niet op een grammofoonplaat probeert te graveren  ;D   Tegenwoordig is het trendy om alles zo zuinig mogelijk te doen, het is immers crisis ;)  Geen dure DVD's kopen dus die de helft van de tijd mislukken en je na 1 keer gebruiken toch weer wegmikt. (RW lukt niet als je geen multisessie brand en de meeste iso's sluiten je DVD automatisch af)

Waarom deze light versie niet op een cd'tje past is simpelweg doordat de Beta versie vaak wat dikker is dan de uiteindelijke distributie omdat je dan ook gemakkelijk kan zien wat wel/niet in de smaak valt en gemakkelijker keuzes kan maken als distro-bakker. Mensen willen namelijk vaak erg veel maar duidelijk uitleggen wat dat is dat wil meestal niet lukken.  Voornamelijk een handig truukje dus en gezien iedereen tegenwoordig toch zijn iso's naar een snelle USB stick kopieert maakt die paar MB ook niets uit ;)

Moderne manieren om  je iso's te gebruiken:

          Live USB Install  (Veel gemakkelijker en sneller dan DVD's + minder kans op fouten)

Virtuele Machines (software PC in je PC)


Overige Opties:


Succes!


edit door Xhairy; kapotte link hersteld
Titel: Re: Occupy Computer Besturings Systeem
Bericht door: Xhairy op 06 jun '12 - 19:04
kan ik de windowsversie van fedora usb creator gebruiken?...
https://fedorahosted.org/releases/l/i/liveusb-creator/liveusb-creator-3.11.6-setup.exe
uit https://fedorahosted.org/liveusb-creator
Titel: Re: Occupy Computer Besturings Systeem
Bericht door: arjan op 18 jun '12 - 20:23
Dikke kans dat het werkt maar dat durf ik niet zeker te zeggen. Fedora op USB zetten gaat namelijk vaak net iets anders als bij de meeste distributies dus het zou kunnen dat die alleen fedora kan installeren.

Unetbootin werkt wel zeker met vrijwel iedere CD/DVD. (wel zelf nog even je USB stick formatteren)
Titel: Downloads vanaf 01-07 tijdelijk offline
Bericht door: arjan op 26 jun '12 - 23:12
Ik loop gigantisch achter met mijn werk en heb nog een paar taken met wat meer urgentie dan de download repository dus ik vermoed dat deze vanaf 01-07 even offline zal zijn omdat de server waarop de bestanden staan is opgezegd omdat hij maar voor 10% gebruikt word en het dus ook 35 euro p/m goedkoper kan. Als de boel dan toch moet verhuizen dan ook maar meteen de cloud in wat me vast wel een week of meer gaat kosten om alles terug beschikbaar te maken. Natuurlijk is iedereen vrij om kopieen te maken en/of torrents, metalinks, etc..