Auteur Topic: PERSBERICHT OCCUPY DEN HAAG 17 februari 2012  (gelezen 1089 keer)

Offline Cernunnos

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Berichten: 113
  • wakker aan het worden
PERSBERICHT OCCUPY DEN HAAG 17 februari 2012
« Gepost op: 20 feb '12 - 19:43 »
OCCUPY DEN HAAG DAAGT VAN AARTSEN VOOR RECHTER
PERSBERICHT OCCUPY DEN HAAG 17 februari 2012
Occupy Den Haag daagt Van Aartsen voor rechter.
Na een voor Occupy Den Haag, en daarmee ook voor Occupy Nederland, smaakvolle overwinning en bijbehorende uitspraak door de voorzieningenrechter d.d. 29 januari betreffende de poging om de Occupiers op het Malieveld te verwijderen met als non valide argument de Winterregeling voor daklozen en zwervers, gaat Occupy Den Haag aanstaande maandag 20 februari om 11:30 uur weerom de juridische strijd aan met burgemeester Van Aartsen.
Ditmaal betreft het een rechtszaak waarin een totale afwijzing door van Aartsen op een kennisgeving door Occupy Den Haag d.d. 15 december 2011, van ondersteunend materiaal ten bate van de demonstratie Occupy op het Malieveld aan de kaak wordt gesteld. Van Aartsen geeft in de betreffende kennisgeving van 21 december 2011 met betrekking tot die afwijzing op ogenschijnlijk niet te mis verstane wijze aan, de manifestatie Occupy willens en wetens te frustreren, dit in schrijnend contrast met het gegeven, aldus de Nationale Ombudsman, dat de burgervader van Den Haag, ‘The Legal Capital of the World’, zich bovenal optimaal faciliterend dient op te stellen wanneer het om recht op demonstratie gaat. Het schijnt of van Aartsen, in tegenstelling tot een meerderheid van zijn collegae in Nederland, het recht tot demonstratie van Occupy Den Haag op geheel eigen wijze vorm wil geven en “coûte que coûte” wil inperken. Het ondersteunende materiaal welke door Occupy Den Haag werd aangemeld betreft onder andere: een paar gaskachels, een grote tent, windbrekers, een gasstel en diverse kleine tentjes. In de praktijk betekent de beperking die Van Aartsen daaraan wil stellen dat het Occupy Den Haag onmogelijk wordt gemaakt te groeien of een wijziging ter verbetering aan het kamp mogelijk te maken. De bejegening is bovendien hypocriet en met zichzelf in strijd. Bijvoorbeeld eerst verwarming weigeren en vervolgens de daklozen winterregeling misbruiken om Occupy op te kunnen heffen voor de "gezondheid" van de mensen op het kamp omdat het zo koud is.
De communicatie met de gemeente kenmerkt zich door eenrichtingsverkeer vanuit de gemeente en politie, waardoor een dialoog richting een oplossing niet mogelijk is gebleken. Met de afwijzing van de aangemelde voorzieningen is Occupy Den Haag daarom genoodzaakt over te gaan tot een gang naar de rechter. “Aanmodderen is geen optie meer, we leggen het liever voor aan een rechtbank,” aldus Occupy Den Haag. In aanloop tot het komende proces bleek dat Van Aartsen & co onder andere uitspraken van internationale rechtszaken betreffende Occupy, waaronder die van Occupy Wallstreet Zuccoti Park, Londen en Toronto, meenemen in hun defensief. Dit gegeven maakt dat komende rechtszaak een meer dan spannende rechtszaak gaat zijn.
Occupy Den Haag ziet komende maandag positief en strijdvaardig tegemoet en nodigt iedereen uit om mee te gaan naar de zitting. We verzamelen om 10.30 uur op het Malieveld en vertrekken dan om 10.45 uur richting de rechtbank op de Prins Clauslaan 60 te Den Haag. Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen en, naar wij hopen, het drinken van een warme kop koffie.

EINDE PERSBERICHT
« Laatst bewerkt op: 21 feb '12 - 13:32 door xdenhaag »