Auteur Topic: wat is jouw visie van occupy  (gelezen 5616 keer)

Offline marianne

 • Newbie
 • *
 • Berichten: 40
wat is jouw visie van occupy
« Gepost op: 25 feb '12 - 06:19 »
Veel mensen vragen..ja maar waar staat occupy voor? En wat heeft occupy bereikt?
Dit is mijn visie in grote lijnen over occupy:

Occupy is er niet om oplossingen te geven (dat wil niet zeggen dat daar niet  over nagedacht word) We zijn geen politieke partij..
Occupy is er voor de  bewustwording...Occupy is er om te laten weten dat er wat mis is, en niet zo een  klein beetje ook..
Op allerlei vlakken worden er veranderingen in wetten  aangebracht. De armen worden letterlijk met de dag armer..Het verschil van  gezondheidzorg tussen arm en rijk nemen steeds grotere vormen aan. Mensen die  steeds harder moeten werken en meer banen nodig hebben om rond te kunnen komen..
Steeds meer mensen die hun huizen kwijtraken ..Voedselbanken die in het nauw  komen..
Maar ook oorlogen die gecrëeert worden door mensen om hun rijkdommen nog  groter te maken dan ze ooit nodig zullen hebben ..Dat de voedselindustrie in  handen is van een handje vol mensen..Dat er stoffen aan je eten worden  toegevoegt die er niet in horen .Dat er grote experimenten zonder dat we dat  weten worden gedaan met de aarde..Die wel degelijk effekt hebben op ieders leven, om dan over wat het met je gezondheid doet maar niet te spreken..
En zo zijn er nog talloze zaken waar wij mensen bewust van willen maken ..

Als je  vraagt wat heeft occupy bereikt:Er word in ieder geval gepraat ..Er worden  steeds meer vragen gesteld..Onderwerpen worden beter uitgediept.

Het gaat  er occupy niet om ..of men hun gelooft of niet ..Het gaat er om dat je zelf op  ontdekkingsreis gaat ..En zelf je waarheid gaat zoeken ..Wat heeft occupy voor  nut als je als een schaap achter occupy aan gaat lopen..Nee occupy zijn doel is  ..Dat je onderzoekt wat je hoort, zodat men uit de kudde kan komen

Verder  draag ik via deze weg alle occupyers een warm hart toe ..En heb respekt dat  jullie na alles wat er over jullie heen komt ..nog altijd daar zijn.
Dat  geeft mij hoop voor de toekomst.

marianne     
« Laatst bewerkt op: 25 feb '12 - 06:34 door marianne »

Offline Mopje

 • Full Member
 • ***
 • Berichten: 158
Re: wat is jouw visie van occupy
« Reactie #1 Gepost op: 25 feb '12 - 09:46 »
Occupy is een protest tegen de economische crisis. De manier waarop we met elkaar de schaarste op de wereld gaan verdelen moet anders. Transparantie en openheid zijn daarvoor wel heel belangrijk.

Dat er grote experimenten zonder dat we dat  weten worden gedaan met de aarde..Die wel degelijk effekt hebben op ieders leven, om dan over wat het met je gezondheid doet maar niet te spreken..     

Ik ben er absoluut op tegen dat mensen elkaar bang gaan zitten maken en er van alles en nog wat bij verzinnen.

Als 'we het niet weten' hoe komt het dan Marianne dat jij wel weet dat het 'grote experimenten' zijn en geen kleintjes bijvoorbeeld? Die dan ook nog eens gedaan worden met de 'Aarde', dat is de hele planeet! Over de planeet genomen worden mensen véél ouder dan 50 jaar geleden. De jeugd van ongeveer twintig gaat waarschijnlijk nog veel langer leven. Misschien komt er nog wel een pensioen op 70 jarige leeftijd.

Alles 'geloven' wat men op internet zet is heel erg nieuwe tijds en tweepuntnullerig. Het is het nieuwe geloof en geen 'onderzoek' zoals men steeds zegt. Iédereen kan wat op internet zetten (tenminste de meeste lukt het wel), dat hebben we al gemerkt toch?
« Laatst bewerkt op: 25 feb '12 - 09:49 door Mopje »

Offline xdenhaag

 • Administrator
 • Jr. Member
 • *****
 • Berichten: 85
Re: wat is jouw visie van occupy
« Reactie #2 Gepost op: 25 feb '12 - 17:28 »
Dat is wellicht voor jou zo mopje, maar Occupy is voor mij ook een protest tegen de grote politieke corruptie en voor het herstel van onze rechtstaat en democratie. De overheid en financiele sector zouden weer de burgers moeten gaan dienen. Het volk, wij mensen moeten weer toekomstperspectief en vet op de botten krijgen.
 
"We leven niet langer, maar gaan later dood"

Offline esther1972

 • Jr. Member
 • **
 • Berichten: 99
Re: wat is jouw visie van occupy
« Reactie #3 Gepost op: 25 feb '12 - 18:25 »
Voor mij is occupy een platform wat uiting geeft aan een symptoom. Het symptoom in deze is dat er veel mensen zijn die zich op verschillende vlakken zorgen maken om wat ze om zich heen en in de rest van de wereld zien gebeuren. Ik doel hiermee met name op de ongelijke verdeling van middelen en het disrespect waarmee mensen niet alleen met elkaar maar ook met de beschikbare middelen omgaan.


In het algemeen gezegd betekend dit dus voor mij dat occupy mensen een platform bied om hun onvrede te uiten.


Echter mijn visie is wel dat occupy meer moet zijn dan alleen een platform om onvrede te uiten..occupy zal hoe dan ook aan de slag moeten met de signalen die ze krijgen. Dat betekend dus samen zoeken naar oplossingen voor daar waar de schoen m wringt.


Dat dit niet 1..2...3... kan is natuurlijk heel logisch imo. Zeker omdat steun aan occupy voor iedereen verschillend kan zijn omdat de problematiek zo divers is.


Hoop dat het een beetje duidelijk is wat ik bedoel..if not..just ask...

Offline marianne

 • Newbie
 • *
 • Berichten: 40
Re: wat is jouw visie van occupy
« Reactie #4 Gepost op: 27 feb '12 - 19:38 »
 
ik vraag niet om iemands mening..ik heb mijn visie over hoe ik naar occupy kijk neergezet..en hoopte dat andere mensen ook hun kijk op occupy neer zouden zetten..
gr marianne

Offline Ferry

 • Jr. Member
 • **
 • Berichten: 59
Re: wat is jouw visie van occupy
« Reactie #5 Gepost op: 28 feb '12 - 16:58 »
  Je word geboren en gaat dood
Maar wat doe je ondertussen in je leven
kijk je op , is er meer dan eigen brood ?
Doorgaan zonder ergens om te geven
Lijkt zo kil en bijzonder koud
banken strijden om de voorrang
En het kind dan , waar je ook van houd
heeft geen kans , dat maakt me zo bang
Voor ieder kind school en eten
Het is aan ons een stap te zetten
Occupy laat aan de wereld weten
Met foute banken maken we korte metten.

Offline esther1972

 • Jr. Member
 • **
 • Berichten: 99
Re: wat is jouw visie van occupy
« Reactie #6 Gepost op: 28 feb '12 - 17:19 »
  Je word geboren en gaat dood
Maar wat doe je ondertussen in je leven
kijk je op , is er meer dan eigen brood ?
Doorgaan zonder ergens om te geven
Lijkt zo kil en bijzonder koud
banken strijden om de voorrang
En het kind dan , waar je ook van houd
heeft geen kans , dat maakt me zo bang
Voor ieder kind school en eten
Het is aan ons een stap te zetten
Occupy laat aan de wereld weten
Met foute banken maken we korte metten.
Mooi gedicht Ferry misschien een leuk idee om deze ook in schrijfsels te zetten???

Offline Filo

 • Newbie
 • *
 • Berichten: 27
Re: wat is jouw visie van occupy
« Reactie #7 Gepost op: 07 mrt '12 - 16:04 »
Mijn visie of althans wat al meerdere jaren in mijn kop speelt en hierdoor ook mijn gedrag naar alles om me heen verklaart is dat ik niet tegen onrecht kan. Ik werk graag vanuit een lange termijn visie met mensen en ga op die manier ook met mijn omgeving, natuur (flora en fauna) om. Mijn reden om me actiever hiervoor in te zetten dan ik voorheen bij al mijn werkgevers en eigen leven al gedaan heb is omdat ik in Occupy een samenkoming van mensen zie welke het over het algemeen goed voor hebben met hun omgeving en ook willen handelen met de lange termijn visie voor ogen. Allen hebben de wil om verder te komen en verder te kijken dan onze neus lang is. Ik wil niet als ik straks bejaard ben kunnen zeggen: 'Had ik maar .. .' Nee, ik heb gedaan, doe nog steeds en zal me blijven inzetten voor meer rechtvaardigheid!
Zoals ik eens gehoord heb van een, in mijn ogen wijs, persoon: 'Mijn geluk houdt op daar waar het het geluk van een ander schaadt.'
Of: 'Earth can fulfill all needs, but not greed.'

Ben benieuwd naar nog meer mensen hun betekenis van Occupy! Dus mensen kom maar op met jullie zienswijzes.

Offline protius

 • Full Member
 • ***
 • Berichten: 148
Re: wat is jouw visie van occupy > HET RECHT OP EIGEN MENING
« Reactie #8 Gepost op: 08 mrt '12 - 00:54 »

                                                                HET RECHT OP EIGEN MENING

de visie van occupy in mij ogen dient te zijn dat iedereen elkaar de gelegenheid geeft in de groep zijn of haar mening kenbaar te maken zonder dat ander occuper s elkander de grond in willen trappen omdat ze de visie niet delen met een andere occupy er binnen deze groep.is erg cave men en dienen hier zeker in de toekomst les uit te trekken.omdat dit nu juist een grotere groeperingen uit elkaar doen drijven.het meest vernietigende werking binnen groepen zijn dit soort onenigheden die zich voort kunnen doen binnen een grote groep

Offline protius

 • Full Member
 • ***
 • Berichten: 148
Re: wat is jouw visie van occupy
« Reactie #9 Gepost op: 08 mrt '12 - 01:14 »
dit is dan ook de meest voorkomend gevaar binnen groepen die uit elkaar worden gedreven door een onbekende macht van buiten af.het grootste gevaar dat een groep in elkaar stort door het afvallen van elkander. ook wel genaamd heers en verdeel van de soevereine mens.hoofdregel 1 van politiek den haag agenda.

Offline Xhairy

 • Global Moderator
 • Sr. Member
 • *****
 • Berichten: 298
 • heb ik wat van je an?...
Re: wat is jouw visie van occupy
« Reactie #10 Gepost op: 08 mrt '12 - 17:50 »
enigszins offtopic, want geen specifieke visie van mij van occupy, maar in het kader van de vorige posts voel ik me geroepen om even op te komen voor het recht me geen mening opgedrongen te krijgen door middel van hersenspoeltechnieken zoals daar zijn de continue herhaling tot de eigen geest compleet murw is geslagen, ook wel bekend als spammen. zelfs al gaat het om "de waarheid", dan nog is een dergelijke techniek uit den boze omdat het de eigen vrije meningsvorming onderdrukt. de ontwikkeling van een eigen vrije wil word al genoeg opzettelijk belemmerd door indoctrinatie in opvoeding en op school en reclame van, en propageren van een consumptiecultuur die ons worden opgedrongen tot we niet meer beter weten. laten we dus ook ieders mening respecteren in de zin dat we anderen onze mening niet opdringen. zinnige discussies ok, maar iemands geest doodspammen of andere valse truukjes, zoals het je mening verkondigen als ware het een onaantastbare waarheid waardoor mensen die daar niet zo goed tegen bestand zijn ten onrechte worden overrompeld, nee...
 
ik zal mij dan ook fel blijven keren tegen alles wat daar ook maar de minste schijn van heeft.

Offline protius

 • Full Member
 • ***
 • Berichten: 148
Re: wat is jouw visie van occupy
« Reactie #11 Gepost op: 08 mrt '12 - 22:14 »
xhairy ik weet niet wat je bedoelt wees duidelijk met de opmerkingen ik kan er geen asta lapasta van maken.

Offline Cernunnos

 • Administrator
 • Full Member
 • *****
 • Berichten: 113
 • wakker aan het worden
Re: wat is jouw visie van occupy
« Reactie #12 Gepost op: 08 mrt '12 - 22:47 »
zullen we proberen om een beetje ontopic te blijven aub en niet een topic te kapen? Topic starter stel een simpele vraag: wat is jou visie van occupy?
Geef daar gewoon een antwoord op aub zonder er van alles bij te halen.

Offline aard01

 • Newbie
 • *
 • Berichten: 19
Re: wat is jouw visie van occupy
« Reactie #13 Gepost op: 09 mrt '12 - 01:26 »
wat mij bij occupy bindt is het proberen  van verdeling van goederen  en dat men dan zo weer de menswaardig heid terug gaat krijgen en alles weer in eigen hand kan nemen wat beslissingen aan gaat die je zelf betreft zodat de zelf redzaamheid`/ delen  van goederen  weer  plaats  gaat vinden
aard 01

Offline Xhairy

 • Global Moderator
 • Sr. Member
 • *****
 • Berichten: 298
 • heb ik wat van je an?...
Re: wat is jouw visie van occupy
« Reactie #14 Gepost op: 09 mrt '12 - 11:21 »
goed dan, zal ik wat ontopics toevoegen...
 
als oud-actievoerder heb ik nederland de afgelopen tientallen jaren vergenoegd zien inkakken en de hoop op dit suffe volk opgegeven en mn eigen plan getrokken, laat ze maar in hun sop gaarkoken, ze mogen krijgen wat ze verdienen dat ze overkomt.
niettemin heb ik hernieuwde hoop opgevat voor een nieuw fenomeen genaamd occupy, dit zou namelijk wel es kunnen gaan lukken... er zijn ook een hoop nieuwe variabelen, waaronder de belangerijkste, iets dat nog nooit eerder is voorgekomen in de geschiedenis van de mensheid, en dat mogelijk is gemaakt door het internet waardoor de hele wereld direct met elkaar in contact staat, namelijk dat het een inmiddels wereldwijde actiebeweging is geworden.
vandaar dat ik me heb ingezet om dit initiatief te steunen, en wel door te helpen een actiekamp op te zetten. die taak zit er inmiddels op. ik ga niet mee demonstreren en strijden en klappen krijgen van de ME. het is niet mijn strijd, het is de strijd van de nieuwe generatie, want het is hun toekomst, niet de mijne. om mij maak ik me geen zorgen, ik red me wel, en mijn tijd zal het wel uitduren. ik heb genoeg op de barrikades gestaan, nu ist jullie beurt, nieuwe generatie. tis jullie toekomst. succes.