Auteur Topic: PERSBERICHT OCCUPY DEN HAAG DEN HAAG, 28 FEBRUARI 17:00 uur  (gelezen 1458 keer)

Offline Cernunnos

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Berichten: 113
  • wakker aan het worden
 PERSBERICHT OCCUPY DEN HAAG, 28 FEBRUARI
RECHTER EIST DIALOOG EN FLUIT VAN AARTSEN WEER TERUG
De uitkomst van het kort geding van Occupy versus gemeente Den Haag van vandaag is duidelijk: de rechter stelt dat Van Aartsen in dialoog moet met Occupy Den Haag om gezamenlijk tot een oplossing te komen met betrekking tot de City-Pier-City Loop. Occupy spande dit kort geding aan naar aanleiding van het besluit van Van Aartsen om het actiekamp op het Malieveld in zijn geheel voor 29 februari op te heffen in verband met ondermeer de City-Pier-City Loop van 11 maart en het komende evenementenseizoen als argument.

De rechter heeft nog geen uitspraak gedaan met onder andere als motivatie dat, het inzetten van een grootschalig evenement als de City-Pier-City Loop om Occupy permanent te verwijderen van het Malieveld, een te zwaar middel is.

De betrokken partijen hebben tot en met donderdag 1 maart aanstaande de tijd om tot een plan te komen waarin ze zich allen kunnen vinden. Lukt dat niet, dan volgt alsnog een uitspraak door de rechter. Een eerste aanzet tot het vinden van een oplossing vindt woensdag 29 februari plaats.

Naast het kort geding van vanochtend volgde vanmiddag om twee uur de uitspraak door de voorzieningenrechter en we quoten hier letterlijk uit de beslissing: 'De rechter wijst het verzoek om een voorlopige voorziening toe, in die zin dat de opgelegde beperkingen ter zake een gasstel en gaskachels voor gebruik buiten; windbrekers ter bescherming van de tenten tegen de harde wind op de open locatie; diverse kleine tenten; voornamelijk ter vervanging van kapot gewaaide tenten dienen te worden geschorst tot zes weken na de bekendmaking van de beslissing op bezwaar.'

Occupy Den Haag kan zich, na weken provisorisch overwinteren, verwarmen, zelf eten koken en op een gezonde manier gasten ontvangen; de manifestatie Occupy kan weer gaan groeien!

 
EINDE PERSBERICHT