Occupy Den Haag - Forum

Occupy Nieuws => Occupy nationaal nieuws => Topic gestart door: Phen op 02 jul '12 - 09:02

Titel: Actie tegen politiegeweld: verslag, commentaar, en een hug voor Occupy Rotterdam
Bericht door: Phen op 02 jul '12 - 09:02
zaterdag 30 juni 2012

Thuisblijvers hadden vandaag weer eens ongelijk, voor zover ze wel tegen politiegeweld zijn, maar desondanks niet – tenzij door overmacht – naar de actie tegen politiegeweld, vandaag in Rotterdam, zijn gekomen. Van die thuisblijvers waren er helaas erg veel, want de actie kende geen groot aantal deelnemers, minder dan verwacht en gehoopt. De actie was echter wel degelijk van waarde, als onderdeel van het opbouw van protest en verzet tegen de oprukkende politiestaat die bekend staat als Nederland. Enkele kritische observaties over de actie zijn op hun plek. Maar die gelden pas ná het uitspreken van grote waardering voor de initiatiefnemers van de actie, die vanuit Occupy Rotterdam is opgestart.

Op de achtergrond speelde bij dit initiatief het verloop van een demonstratie tegen het ACTA-verdrag een rol. Daar trad security onbehoorlijk op. Te hulp gevraagde politie liet die beveiliging met rust, en weigerde zelfs aangifte tegen het securitybedrijf op te nemen. Thema van de actie was dus: kritiek op politiegeweld, maar vooral het afwijzen van het plan om in gemeente Tilburg selectief fouilleren te gaan doorvoeren, in een wijk die niet bekend gemaakt wordt, en volgens criteria die geheim worden gehouden. Deze inbreuk op de vrijheid was reden om de actie uit te roepen. De afgelopen weken kwam daar natuurlijk de schoppartij van politie tegen een dronken man en een politievuist in het gezicht van een man tijdens arrestatie bij.

Lees verder >> http://peterstormschrijft.wordpress.com/2012/06/30/actie-tegen-politiegeweld-verslag-commentaar-en-een-hug-voor-occupy-rotterdam/ (http://peterstormschrijft.wordpress.com/2012/06/30/actie-tegen-politiegeweld-verslag-commentaar-en-een-hug-voor-occupy-rotterdam/)
Titel: Re: Actie tegen politiegeweld: verslag, commentaar, en een hug voor Occupy Rotterdam
Bericht door: Mopje op 02 jul '12 - 09:34
Citaat
Thuisblijvers hadden vandaag weer eens ongelijk, voor zover ze wel tegen politiegeweld zijn, maar desondanks niet – tenzij door overmacht – naar de actie tegen politiegeweld, vandaag in Rotterdam, zijn gekomen. Van die thuisblijvers waren er helaas erg veel, want de actie kende geen groot aantal deelnemers, minder dan verwacht en gehoopt.

Wat een 'prettig' intro. Thuisblijvers. Die tenzij door overmacht(sic) weer eens ongelijk hebben! Voor de zoveelste keer.., al is dat maar een gokje waarschijnlijk. Gelukkig is het gewauwel in zin twee wel duidelijk, 99,999999% zat thuis ongelijk te hebben of had overmacht problemen. Dat konden zij zien op de livestream!

Of was die niet voor thuisblijvers?