Auteur Topic: Globaliseringslezing met Manuel Castells - Discussie  (gelezen 693 keer)

Offline Phen

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 74
Globaliseringslezing met Manuel Castells - Discussie
« Gepost op: 31 mrt '12 - 14:50 »
http://youtu.be/8W30iCoczE8

Videoregistratie van de 33e Globaliseringslezing met de Spaanse socioloog Manuel Castells op 2 december 2011 in Felix Meritis in Amsterdam. Bekijk de discussie na de lezing met Caroline Nevejan, Paul van Seters en het publiek, onder leiding van Markha Valenta.


Overal in de wereld tonen mensen hun ongenoegen met het bestaande economisch systeem. De Occupy Now beweging maakt duidelijk dat men genoeg heeft van het botte kapitalisme. 'Alles kan anders,' zegt de Spaanse socioloog Manuel Castells in deze Globaliseringslezing The Non-Global Global Crisis of 2008-2011. De economische crisis heeft niet alleen economische maar ook culturele en sociale gevolgen. Dat dwingt ons andere wegen te zoeken. We hoeven het wiel niet opnieuw uit te vinden, er bestaan al tal van alternatieven.


Castells is professor en bekleedt de Wallis Annenberg Chair in Communication Technology aan de University of Southern California, Los Angeles. In 2011 ontving hij de Erasmus Medal of Science from Academia Europaea. Als jonge man werd hij als studentenleider begin jaren zestig door generaal Franco verbannen uit Spanje. Hij staat bekend als een van de meest geciteerde sociologen en als analyticus die publiceerde over de informatie- en netwerkmaatschappij. In 2008 formeerde hij een denktank met internationale topwetenschappers, op verzoek van de prestigieuze Gulbenkian Foundation. Deze denktank, The Aftermath Network, buigt zich over oorzaak en gevolg van de economische crisis.