SouperFriday 21 februari @BethelBoven met ‘special guest’ Jan Pronk


Bij BethelBoven – het huiskamerexperiment van Stefanie Schuddebeurs en de ons welbekende Edgar Neo – hebben ze het weer voor elkaar. Dit keer hebben ze Jan Pronk weten te strikken om te komen vertellen over zijn band met de vluchtelingen die al meer dan een jaar in de gekraakte Sacramentskerk op de Sportlaan in Den Haag verblijven.
Aanmelden kan bij BethelBoven op hun website

Hieronder de uitnodiging van BethelBoven

SouperFriday staat 21 februari in het teken van vluchten en ontheemd zijn.

Foto 01 'Uit de Schaduw' SouperFriday door Frans OhmAan de hand van verhalen van uitgeprocedeerde asielzoekers die verblijven in de gekraakte Sacramentskerk op de Sportlaan in Den Haag en de pop-up fototentoonstelling
“Uit de schaduw” door Katarina Galisinova en Frans Ohm, gaan we met elkaar in gesprek.
Ook zal Jan Pronk aanwezig zijn om met ons mee te denken en praten!
Kom dus 21 februari ook naar deze SouperFriday over vluchten en ontheemd zijn.

Aan de hand van verhalen van uitgeprocedeerde asielzoekers die verblijven in de gekraakte Sacramentskerk op de Sportlaan in Den Haag en de pop-up fototentoonstelling door Katarina Galisinova en Frans Ohm, gaan we met elkaar in gesprek. Ook zal Jan Pronk aanwezig zijn om je brandende vragen te stellen over deze situatie.

Kom dus 21 februari ook naar SouperFriday en ga in gesprek over en met deze groep uitgeprocedeerde asielzoekers. Over vluchten en ontheemd zijn.

Want  je ontheemd voelen, dat kennen we allemaal. Dat gevoel dat kriebelt in je nek en onder je borst. Als je een vreemde bent in een groep vrienden. Op reis en ineens met een vlaag heimwee. In een situatie waar je niets van thuis herkend. Sommigen hebben dagelijks met dat  gevoel van ontheemd zijn te maken. Op een  allesomvattende manier. Want hoe hou je je staande in Nederland als uitgeprocedeerde asielzoeker? Gevlucht uit bijvoorbeeld Irak na de inval van de Amerikanen heb je een aantal jaar hier in NL kunnen verblijven. Zo goed en kwaad als het ging, heb je je een plek voor jezelf gecreëerd. Inmiddels is je oude ‘thuis’ weer veilig verklaard en je wordt geacht weer terug te keren. De realiteit is dat je eigenlijk niet terug kunt. Daar heb je immers met de Amerikanen zaken gedaan. Daar liggen nog oude beschuldigingen te wachten. Daar zou je je meteen weer onveilig en ontheemd zijn.

Aanmelden kan bij BethelBoven op hun website

Did you like this? Share it: