Jan Pronk en de vluchtelingen MORGEN met elkaar in gesprek #SouperFriday


Er zijn nog maar een paar plaatsen beschikbaar voor de SouperFriday met Jan Pronk en de vluchtelingen van Recht Op Bestaan!.
Meld je snel aan via deze link

MORGEN staat SouperFriday in het teken van vluchten en ontheemd zijn.
Samen met Jan Pronk gaan we aan de hand van de verhalen van de uitgeprocedeerde asielzoekers van Recht Op Bestaan! die in de gekraakte Sacramentskerk op de Sportlaan in Den Haag verblijven en de pop-up fototentoonstelling “Uit de schaduw” door Katarina Galisinova en Frans Ohm, met elkaar in gesprek.

Je ontheemd voelen, dat gevoel kennen we allemaal. Dat gevoel dat kriebelt in je nek en onder je borst. Als je een vreemde bent in een groep vrienden. Op reis en ineens met een vlaag heimwee. In een situatie waar je niets van thuis herkend. Sommigen hebben dagelijks met dat  gevoel van ontheemd zijn te maken. Op een  allesomvattende manier. Want hoe hou je je staande in Nederland als uitgeprocedeerde asielzoeker? Gevlucht uit bijvoorbeeld Irak na de inval van de Amerikanen heb je een aantal jaar hier in NL kunnen verblijven. Zo goed en kwaad als het ging, heb je je een plek voor jezelf gecreëerd. Inmiddels is je oude ‘thuis’ weer veilig verklaard en je wordt geacht weer terug te keren. De realiteit is dat je eigenlijk niet terug kunt. Daar heb je immers met de Amerikanen zaken gedaan. Daar liggen nog oude beschuldigingen te wachten. Daar zou je je meteen weer onveilig en ontheemd zijn.

Meld je snel aan via deze link

Did you like this? Share it: