De aanhouder wint! Afghaans gezin blijft voorlopig hier


Qatra qatra darya maisha – vele druppels maken een rivier. De Dari-uitdrukking voor: hou vol, we komen er wel, al is het met het kleine stapjes tegelijk, maar we komen er wel.

jafariVandaag zagen we dat de aanhouder wint. De piket-advocaat van de familie Jafari gaf na de eerste keer ‘nee’ niet op, maar bleef de rechtbank bestoken met procedures en aanvragen. Onder druk gezet besloot de DT&V om de deportatie af te blazen. Ook toen trok de advocate zich niet terug; ze ging door totdat de uitspraak kwam dat de familie detentie uit kon en naar de GL terug kon gaan. Voor advocaten die volhouden: een staande ovatie!!

Het goeie nieuws werd zo snel mogelijk doorgegeven en de deportatieverzetsactie werd dus afgeblazen. Niet iedereen heeft de boodschap op tijd gelezen, maar ik hoop dat degenen die er ‘voor niks’ stonden, de schade van gemaakte reiskosten kunnen verzachten met het goeie nieuws van de gecancelde deportatie. Voorlopig blijft het gezin Jafari hier! lees verder op het weblog van Dhjana

Did you like this? Share it: