Refugee Protest Camp Wenen ontruimd! Pastor zet stakers in de kerk onder druk.


Om 4 uur omsingelden een geschatte 200 agenten het protestkamp. Ze kwamen van alle kanten en verklaarden dat het kamp in 5 minuten ontruimd moest zijn. Zo’n 3,5 uur later was de ontruiming voorbij.

ontruiming_wenenDe eerste aanzet was waarschijnlijk het bezoek van een agent in burger, die na een kort oponthoud aan het kampvuur tegen 3:45 uur weer vertrok. Ongeveer een kwartier later werd het kamp door een grote groep agenten omsingeld. Een woordvoerder informeerde de aanwezigen uitsluitend in het Duits, dat ze het kam binnen 5 minuten dienden te verlaten – hoewel bekend is dat vele van de aanwezigen geen Duits spreken. De politie beriep zich op een kampeerverorderding uit 1985.

Van alle aanwezigen werd de identiteit vastgesteld, enkele ook gefotografeerd. Het complete terrein werd doorgelicht, alle tenten genummerd, mensen die zich in de tenten bevonden werden voor de tenten gezet en van alle kanten gefotografeerd en gefilmd. Minsten 4 personen werden beboet. Of er arrestaties hebben plaatsgevonden is op dit moment niet bekend. Er zijn echter 3 vluchtelingen ‘verdwenen’ en er wordt vanuit gegaan dat de politie ze meegenomen heeft.

lees verder op Indymedia

Did you like this? Share it: