Kabaal bij illegalenbajes Alphen aan den Rijn op landelijke actiedag


Meer dan 200 mensen hebben gehoor gegeven aan de oproep van het No Border Netwerk om afgelopen zaterdag te demonstreren tegen het opsluiten van vluchtelingen en migranten in gevangenissen en “vrijheidsbeperkende locaties”. Het binnenterrein van de gevangenis, gefotografeerd door de spleet van de harmonicadeuren.Op in totaal zes plekken in Nederland waren lawaaidemonstraties in solidariteit met de gevangenen binnen, of werd waar mogelijk in gesprek gegaan met de vluchtelingen en migranten. Bij de illegalenbajes van Alphen aan den Rijn had AFA Den Haag een protest georganiseerd. Daar maakten 22 activisten een kabaal van jewelste.

Aan de rechter zijkant van de gevangenis kunnen we achter verlichte ramen meerdere gevangenen ontwaren. Terwijl wij op onze fluitjes blazen en op onze trommels slaan, bonken zij met hun handen tegen de ramen. Om zoveel mogelijk herrie te kunnen maken sla ik met een lepel op mijn oude koekenpan, als plots achter de ramen van de vierde verdieping, waar een groepje gevangenen staat te zwaaien, een van hen opduikt met een soeppan en een grote ijzeren lepel. Grijnzend slaat hij met ons mee.

Lees verder op de website van Doorbraak

See original article – 

Kabaal bij illegalenbajes Alphen aan den Rijn op landelijke actiedag

Did you like this? Share it: