Vluchtelingenkamp ‘Recht Op Bestaan’ op Koekamp Den Haag van start


Vluchtelingenkamp 'Recht Op Bestaan' op Koekamp Den Haag van start

Na de tentenkampen in Ter Apel, Den Bosch, (Zwolle) en Sellingen wordt er woensdag een tentenkamp opgebouwd door een groep uitgeprocedeerde vluchtelingen op de Koekamp (het veld schuin tegenover Den Haag Centraal Station) in Den Haag.

“Wij zijn rechteloos. Wij willen een humaan vreemdelingenbeleid, en ons recht om mens te kunnen zijn!”

De gemeente heeft meteen al laten merken het niet zo nauw te nemen met het demonstratierecht, en verbood al bij het eerste gesprek het overnachten en het permanent plaatsen van tenten. Hier is een rechtszaak over aangespannen die gisteren (18-09-2012) diende. Juist het constante karakter, dus ook nachts verblijven, is dan ook een belangrijk onderdeel van ons protest. Dit laat juist de situatie
zien waar wij in zitten. Het is niet aan de gemeente om te bepalen wat een protest vorm is of niet. Wij hebben recht op een tentenkamp!

Actie vierdaagse 

Vanaf woensdag start de actie vierdaagse. Vier dagen vol van actie. Als het nachtelijk verblijf van het tentenkamp verboden blijft zullen we om 14:00 uur verzamelen op de Koekamp om een demonstratie te lopen naar het gemeentehuis waar wij voor ons demonstratierecht zullen protesteren. Als het kamp wel wordt toegestaan zullen we vanaf 11:00 het kamp gaan opbouwen.

Donderdag zullen wij bij de beëdiging van de tweede kamerleden zijn om aan de nieuwe kamerleden duidelijk te maken dat er een humane oplossing moet komen voor onze problematiek.

Vrijdag zullen wij protesteren bij de Dienst Terugkeer en Vertrek, dit is de instantie die de deportaties van vluchtelingen regelt.

De actie vierdaagse zal worden afgesloten met een demonstratie door de Haagse binnenstad om mensen te informeren over onze rechteloze situatie.
Maar dit is niet het einde; we zullen door gaan met actie voeren voor een menswaardig bestaan.

Wij willen een humane oplossing voor alle vluchtelingen! Wij zijn voornamelijk uitgeprocedeerde vluchtelingen die niet terug kunnen
naar het land waar we vandaan komen. Wij zijn niet uitzetbaar maar krijgen ook geen verblijfsvergunning. Hierdoor zijn we rechteloos en kunnen we het mensenrecht, wat voor iedereen zou moeten gelden, nergens halen. Echter strijden wij niet alleen voor de mensen die in onze situatie zitten, maar voor alle vluchtelingen die in plaats van opgevangen worden weggestopt in AZC’s, detentiecentra of aan hun lot worden overgelaten op straat zonder zorg, zonder huis, zonder uitzicht op een waardig bestaan. Een land als Nederland zou mensen moeten opvangen die huis en haard verlaten om een normaal leven te kunnen opbouwen. Dit is ieders recht! Mensen vluchten niet zonder reden!

Kom en en protesteer met ons voor een waardig leven! Kom naar het kamp of naar de acties!
“Wij vragen niet veel. Slechts een leven wat we een leven kunnen noemen…”

Geen mens is illegaal! Wij willen ons mensenrecht!

Volg de ontwikkelingen op de voet via:
Live stream Occupy Den Haag
www.facebook.com/rechtop.bestaan
https://twitter.com/rechtopbestaan
https://twitter.com/#!/No_Border_Net

Did you like this? Share it: