Van Aartsen bijt voor vijfde maal stof in kortgeding, aangespannen door Occupy Den Haag


PERSBERICHT 

Van: Occupy Den Haag

Den Haag, 11 september 2012

Van Aartsen bijt voor vijfde maal stof in kortgeding, aangespannen door Occupy Den Haag
Gisteren diende voor de Haagse Rechtbank een vierde kortgeding tegen de gemeente Den Haag met betrekking tot de voorwaarden en beperkingen die na kennisgeving van de manifestatie ‘De nacht van de hoop’ en dus een herbezetting van het Malieveld werden opgelegd.

De door de gemeente Den Haag gestelde voorwaarden, waaronder het niet mogen overnachten en het expliciete verbod op gesloten tenten op het Malieveld, zijn van dusdanige aard dat er welzeker kan worden gesproken van een behóórlijke beperking van het recht op demonstratie en het ondermijnen van het karakter en de vorm van de nu bijna één jaar durende manifestatie Occupy in Nederland.

Hoewel Occupy blij is met de beslissing van de rechter die bepaalt dat Occupy Den Haag permanent mág demonstreren op het Malieveld, is Occupy zeer ontstemd over het aanhoudend doelbewust frustreren van de demonstratie door burgemeester van Aartsen.

Hierdoor is de vandaag behaalde winst bitterzoet. Het is als een sigaar uit eigen doos: Occupy heeft zich rot moeten knokken voor iets wat haar in feite al toebehoort. Voor iets waar zij al recht op heeft. Voor iets waar iedere burger in Nederland recht op heeft: het recht op demonstratie. Sterker nog, een burger die in de stad Den Haag wil demonstreren heeft recht op een optimale facilitering door korpsbeheerder van Aartsen en de politie van deze ‘’Legal capital of the World’’.

Occupy Den Haag adviseert met klem, niet alleen burgemeester van Aartsen en de politie Haaglanden, maar zeker ook de gemeenteraadsleden en andere volksvertegenwoordigers van de stad Den Haag om de bestaande procedures eens goed onder de loep te nemen. Deze zijn er immers om het recht op demonstratie te waarborgen en om demonstraties van burgers optimaal te faciliteren in plaats van blijvend en langdurig te frustreren. Nietwaar?

Afsluitend, nodigt Occupy Den Haag iedereen uit om zich vanaf vandaag weer aan te sluiten bij, of terplekke te laten informeren over de demonstratie op het Malieveld.

Nota bene: achtergrondinformatie en een diepgaander analyse over genoemde problematiek met betrekking tot demonstreren in Den Haag wordt spoedig op de website van Occupy Den Haag geplaatst.

Mail:         [email protected]
Twitter:     https://twitter.com/OccupyDenHaag
Facebook:  https://www.facebook.com/OccupyDenHaag
Telefoon:   06 22 366 282 en/of 06 87 330 730

Hou deze site in de gaten voor het laatste nieuws, de agenda, updates en andere informatie.

EINDE PERSBERICHT

Did you like this? Share it: