Politie Den Haag neemt dekens van de vluchtelingen in beslag


Politie Den Haag neemt dekens van de vluchtelingen in beslag

Onder het mom van handhaving van openbare orde en veiligheid heeft  de politie van Den Haag een paar dagen geleden de dekens van statusloze vluchtelingen in beslag genomen.

De dekens die in beslag waren genomen hingen aan de zijkanten van de partytenten om te drogen en om een beetje bescherming te bieden tegen de wind terwijl ze aan slapen waren.

Het gaat om de vluchtelingen die ook een demonstratiekamp hebben 300 meter verwijderd van Occupy den Haag.

StreetMedics is zondagavond op bezoek geweest, deze mensen zijn er fysiek erger aan toe zijn dan occupiers, zichtbaar ondervoed, kunnen ze slechter tegen de kou dan de gemiddelde occupier. Dus vitamines, sinasappelen, chocola en pindakaas zijn daar ook welkom net zoals bij Occupy.

Ook Occupy mag geen goed geisoleerde tent meer gebruiken, ervaring tot nu toe is dat een party tent met openflap aan de voorkant al niet goed houdbaar is als je hier 24/7 zou staan, laat staan die open party tenten van de vluchtelingen.

De afkoeling door de wind zet al na een paar uur snel in als je niet goed gekleed bent of onder een deken ligt in de avond. Nadeel geen enkele partytent is bestemd voor herfstweer de wind is gewoon te hard.

Ook zijn alle partytenten van de vluchtelingen stukgewaaid gisterennacht. Onze partytent heeft nauwelijks overleefd het was doorbijten in de avonduren om de tent staande te houden.

We roepen dan ook gulle donateurs op die wel om mensen geven om aub warme extra dekens (fleece/wol) langs te brengen en indien mogelijk ook speciale gouden folie dekens die je kan kopen bij de Halfords.

Omdat de vluchtelingen in weer en wind staan worden normale dekens nat, foliedekens zijn waterbestendig en bieden naast een deken eronder al redelijk meer bescherming tegen de elementen dan een natte deken of geen deken.

Hou in het achterhoofd dat statusloze vluchtelingen geen toegang hebben tot medische verzorging omdat ze geen ziektekostenverzekering mogen hebben aangezien ze geen burgers zijn of vluchtelingenstatus. Onderkoeling zonder behandeling betekend uiteindelijk de dood voor deze mensen. Laat ze niet in de kou zitten zoals de gemeente den Haag en de politie tot nu toe hebben gedaan, er zit haast achter.

Er zijn minstens 50 gouden folie dekentjes nodig voor nu.

Occupy zelf kan ook wat foliedekentjes gebruiken, want we zijn door hun vooraad heen na de laatste ontruiming.

auteur: www.streetmedics.nl

voorbeeld van een gouden foliedeken:

Did you like this? Share it: