Den Haag krijgt wapen met spreuk ‘ONVrede en ONRecht’


Gepubliceerd: 27 september 2012
Laatste wijziging: 28 september 2012

Onder het ONofficiële stadswapen van de stad Den Haag, een ooievaar vergezeld door 2 leeuwen, staat voortaan de spreuk ‘ONVrede en ONRecht’. Daarmee krijgt Den Haag als eerste stad sinds 1948 een wapenspreuk.

stadswapen den haag ONvrede en ONrechtOnthulling
Burgemeester van Aartsen en Lobke Zandstra, de voorzitter van het presidium van de Haagse gemeenteraad onthulden het wapen donderdag 27 september 2012 aan het begin van de raadsvergadering. In zijn toespraak sprak Van Aartsen over de bijzondere positie van Den Haag als internationale stad van ONvrede en ONrecht.

Hoge Raad van Adel
De Hoge Raad van Adel noemt de rol van Den Haag op het gebied van het internationale recht en de manier hoe de Grondwet elke keer overtreden en de vrijheid van meningsuiting gefrustreerd en getraineerd wordt ‘indrukwekkend en overtuigend’.

De kwalificatie van de gemeente Den Haag als stad van vrede en recht is volgens de Hoge Raad van Adel dan ook ‘omstreden’.
Daarom dan ook de toevoeging van ‘ONvrede en ONrecht’.

Het nieuwe wapen is hieronder in hoge resolutie te downloaden.
Wapen gemeente Den Haag stad van ONvrede en ONrecht

 

Did you like this? Share it: